FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het is inmiddels zeker. Net als in de afgelopen jaren mag Kampenion dit jaar weer deelnemen aan de Mini-Olympiade in Pápa. Dit sportevenement wordt in het weekend van 17 juni van dit jaar gehouden.

Voor een groot aantal Kampenionners is de trip naar Pápa inmiddels een begrip geworden. Het is één van de hoogtepunten van het jaar. Het was al een paar weken bekend dat die Mini-Olympiade in het weekend van vrijdag 17 juni zou worden gehouden, maar het was nog niet duidelijk of er bij dat evenement ook zou worden getafeltennist. Inmiddels heb ik een bevestiging gekregen dat dit inderdaad het geval is.
En dus kunnen we ons straks weer gaan opmaken voor de trip naar Pápa.

Ik heb verder nog geen informatie van de gemeente Kampen ontvangen, maar ik ga er maar even vanuit dat die informatie niet zal afwijken van die van de laatste jaren.
Daarom een overzicht onder voorbehoud:

  • Op donderdagavond 16 juni as. om ongeveer 20.00 uur vertrekken we met de bus vanaf het Burgemeester Berghuisplein (bij het stadhuis);
  • We hopen dan op vrijdagmiddag 17 juni in Pápa aan te komen; onderweg wordt een aantal malen opgebroken
  • De rest van de dag hebben we de gelegenheid om Pápa te verkennen of te herkennen;
  • Voor zaterdag 18 juni staan s morgens de tafeltenniswedstrijden gepland;
  • s Middags is er mogelijk een toernooitje voor de begeleiders;
  • Voor de rest kan die dag naar eigen goeddunken worden ingevuld;
  • Zondag 19 juni kan óf naar het Balatonmeer worden gegaan, of kan in Pápa worden gebleven.
  • s Maandags 20 juni wordt in alle vroegte (ongeveer 5.00 uur) vanuit Pápa de terugreis aanvaard en hopen we s avonds tegen 22.30 uur weer in Kampen aan te komen.

Over de kosten van deelname kan nog niets met zekerheid worden gezegd; als aanwijzing kan ik aangeven dat de eigen bijdrage vorig jaar tussen de ¬ 40 en ¬ 50 bedroeg. Dit is vanzelfsprekend exclusief zakgeld en dergelijke.
Verder is het noodzakelijk dat je over een paspoort beschikt; een Europese identiteitskaart is dus niet voldoende.

In principe zijn vanuit Pápa geen beperkingen opgelegd voor wat betreft het aantal tafeltennissers en het niveau van de tafeltennissers.
Toch willen we als vereniging twee beperkingen aanbrengen:

  1. Je moet tenminste 12 jaar oud zijn om mee te gaan;
  2. Je moet tenminste het niveau van een 4de klasser hebben om mee te gaan.

Vanzelfsprekend gaat vanuit Kampenion een aantal begeleiders mee. Dat zijn er tenminste drie, waarvan ik er één hoop te zijn. Het begrip begeleiders moet echter niet worden verward met de term oppassers . De deelnemers worden zeker niet aan hun lot overgelaten, maar kunnen nu eenmaal niet vierentwintig uur per dag in de gaten worden gehouden. Vandaar de minimum leeftijd van 12 jaar.
Verder is het niveau van het tafeltennistoernooi in Pápa vrij hoog. Vooral Hongaarse en Roemeense deelnemers slaan een heel behoorlijk balletje. Spelers uit de 3de of 4de klasse hebben het al heel zwaar tijdens het toernooi, laat staan zij met een 5de klasniveau.
Vandaar de opmerking dat je tenminste het niveau van een 4de klasser moet hebben.

Heb je als jeugdlid interesse om mee te gaan naar Pápa, geef je dan op op de intekenlijst die vanaf vandaag (maandag 18 april) op het prikbord in de kleine speelzaal hangt. Ook mag je je via mail opgeven bij ondergetekende. Ik verzoek je dat zoveel mogelijk voor 15 mei as. te doen. Ook als je wel meewilt naar Pápa, maar niet wilt meedoen aan het tafeltennistoernooi, dan kun je dat aangeven.
Of het ook dit jaar mogelijk is om alleen als toerist mee te gaan , weet ik op dit moment nog niet. Maar het is voor mij wel handig om te weten wie er als toerist mee zou willen.
Zodra ik meer informatie ontvang (die wellicht afwijkt van hetgeen hierboven staat vermeld), dan lezen jullie dat.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion
e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.