De jeugdcompetitie ging op zaterdag 15 september weer van start. Alle acht jeugdteams kwamen in actie. De resultaten vielen over het algemeen gezien ietsje tegen. Maar gelukkig vielen er ook positieve uitschieters te noteren. De balans luidde: tweemaal winst, tweemaal gelijk en viermaal verlies.

lanC  Kampenion 1                 - Entac 2                                          5 5
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 1 en dubbel 1; (inv) Anja Ringenier 0

Na een aantal seizoenen op landelijk A-niveau te hebben gespeeld, moet team 1 het dit seizoen op C-niveau doen. Dit omdat drie van de vier spelers vanwege leeftijd bij de jeugd moesten stoppen. Alleen Ton Ringenier is overgebleven en hij heeft gezelschap gekregen van Jordy ten Have en Gertjan Wessels. Laatstgenoemde was vandaag verhinderd en voor hem viel Anja Ringenier (het zusje van) in uit team 3.
De verwachting is dat team 1 dit seizoen om de bovenste plaatsen moet kunnen meespelen. Vandaag ontving het Entac 2 uit Enschedé. De ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Ton bleef als verwacht ongeslagen en Jordy pakte één puntje. Hij verloor helaas twee partijen nipt in vijven. Anja (spelend in de 1e klasse) bleef als verwacht zonder zege. Niet dat zij werd weggeslagen, maar zij kwam te kort. Maar dat is geen schande. De spelers van Entac 2 verrasten mij in positieve zin. Zij haalden een heel behoorlijk niveau en het zou mij niet verbazen als we dat team dit seizoen bovenin terug vinden.
Komende week gaat team 1 op bezoek bij Dokkum.


Hoofdkl. Entac 4                     - Kampenion 2                                  8 2
Ivan Hollander 1 en Roeland Trommel 1; Niek Kuipers 0

Ook team 2 speelde tegen een team van Entac (4), maar deed dat in Enschedé. Twee van de drie spelers die vandaag speelden, kwamen vorig seizoen nog in de 1e klasse uit; alleen Roeland Trommel heeft al ervaring op dit niveau. En dus was het afwachten hoe de kennismaking met de hoofdklasse zou verlopen. Welnu, team 2 leed een ruime nederlaag: 8 2. Correspondent Harm Bosman meldde weliswaar dat de nederlaag geflatteerd was, maar daar lezen we straks in de stand natuurlijk niks over terug. Ivan en Roeland pakten ieder een puntje. Niek bleef puntloos. De spelers van team 2 weten nu wat het verschil is tussen 1e klas en hoofdklasse. Ik bedank Harm Bosman dat hij team 2 heeft willen rijden. Klasse, Harm!
As. zaterdag ontvangt team 2 Swift (D) 1.


1e klasse Vined 1                  - Kampenion 3                                   7 3
Erwin Genuït 2 en dubbel 1; Jentine Ringenier 0 en Frank Wijmans 0

Voor team 3 stond direct de belangrijke wedstrijd tegen Vined 1 op het programma. Belangrijk, omdat het één van de concurrenten is in de strijd om de veilige 4e plaats. Team 3 kwam te kort in deze wedstrijd. Erwin liet zien te zijn gegroeid in vergelijking met vorig seizoen. Hij pakte twee punten en verloor de derde nipt in vijven. Frank en Jentine kwamen vandaag nog te kort. Zij moeten kennelijk nog wennen aan het hogere niveau. Het 3e punt pakten Erwin en Jentine in het dubbel.
Komende zaterdag ontvangt team 3 Bultman/Smash 70 3.


2e klasse Kampenion 4         - Flits/Be Quick 62 3                           0 -10
Chiel ten Brinke 0, Laurens Trommel 0 en Danny Visscher 0

Team 4 ontving vandaag één van de titelkandidaten in de 2e klasse: Flits/Be Quick 62 3. Dat team gaat normaal gesproken met Leogang uitmaken wie kampioen wordt. Er viel weinig eer te behalen voor team 4. Het leed een kansloze 0 10 nederlaag. Alleen Chiel wist het tweemaal tot een vijfpitter te schoppen . Danny en Laurens wisten zelfs geen game te pakken. Natuurlijk is zo n begin van de competitie niet leuk. Maar team 4 moet de punten tegen andere teams pakken.
As. zaterdag gaat team 4 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 2.


3e klasse Kampenion 5         - Flits/Be Quick 62 4                          5 5
Robin Makkink 3, Pascal Bruins 1 en dubbel 1; Gert-Jan de Lange 0

Het debuut van team 5 in de 3e klasse is goed verlopen. Tegen Flits/Be Quick 62 4 werd het 5 5. Beide teams maakten er een mooie wedstrijd van. Ik heb dan ook mooie dingen gezien bij deze ontmoeting. Aan Kamper kant bleef Robin heel knap ongeslagen. Pascal pakte één puntje en het vijfde punt pakten zij samen in het dubbel. Gert-Jan bleef puntloos, al zat hij er in de partij tegen Steunenberg heel dichtbij. Al met al een goede start voor team 5. Natuurlijk is het wennen dat de spelers hun partijen niet eenvoudig meer winnen en nu ook partijen gaan verliezen. Maar zij moeten in gedachten houden dat zij van meer tegenstand zelf ook weer beter worden.
Komende zaterdag gaat ook team 5 naar Dalfsen om daar te spelen tegen DTV 84 3.


4e klasse Flits/Be Quick 62 6 - Kampenion 6                                  4 6
Christiaan Vermeer 3, Rijk van Zanten 2 en Silas den Doop 1

Ook team 6 speelde vandaag tegen een team van Flits/Be Quick 62, namelijk team 6. Maar die wedstrijd werd in Zwolle gespeeld. Ook hier maakten beide teams er een leuke wedstrijd van. Uiteindelijk trok Kampenion net aan het langste eind: 4 6. Christiaan bleef ongeslagen, Rijk pakte twee punten en Silas één. Een aardige start van de competitie dus voor team 6.
As. zaterdag komt Vined 2 op bezoek in sporthal De Maten.


5e klasse Kampenion 7         - Heino 4                                          7 - 3
(inv) Henk Boerman 3, Jos Bosch 2 en Bas Hartman 2

Team 7 kampte vooraf met personele problemen. Renate was jarig (happy birthday!) en zou daarom niet spelen. Jeroen hoorde heel laat dat hij met drumband Oranje moest spelen en kon daarom ook niet tafeltennissen. Gelukkig kon en wilde Henk Boerman (team 8) wel invallen. En zo stonden er zes jonge spelers achter de tafel die er een leuke wedstrijd van maakten. Toen de rookwolken waren opgetrokken, stond er een 7 3 overwinning voor team 7 op het wedstrijdformulier. Bas en Jos pakten ieder twee punten. En Henk bleef doodleuk ongeslagen en wist zijn drie partijen zelfs met 3 0 te winnen. Hoezo een prima competitiedebuut?
Flits/Be Quick 62 9 is volgende week zaterdag in Zwolle de eerstvolgende tegenstander.


Wp-klasse Effect 1               - Kampenion 8                                   7 3
Niek ten Brinke 2 en Ben-Jan Smit  1; (met 2 spelers gespeeld)

Ook team 8 had personele problemen. Maar helaas konden die niet helemaal worden opgelost. Mark was deze zaterdag verhinderd en Henk kan alleen s middags spelen. Datzelfde geldt voor reserve Jelle. En dus moesten Ben-Jan en Niek met hun tweeën spelen tegen Effect 1 in Mariënheem waardoor zij met een 0 3 achterstand aan de wedstrijd begonnen. Zij streden voor wat zij waard waren en van de zeven partijen die wel werden gespeeld, wisten zij er drie te winnen. Debutant Niek pakte heel netjes twee punten en Ben-Jan één.
As. zaterdag ontvangt team 8 Bultman/Smash 80 8.


De kop van de competitie is er dus af. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Daarvoor moeten we eerst een paar wedstrijden ver zijn. Toch heb ik al leuke dingen gezien deze zaterdag. Op naar zaterdag 22 september!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD