FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 26 mei werd in Hattem het Dijkpoorttoernooi voor jeugdspelers gehouden. Aan dat toernooi deden negen spelers van Kampenion mee; Mattias Beimers moest helaas wegens ziekte verstek laten gaan. De Kampenionners deden van zich spreken. Zozeer zelfs dat de verenigingsbeker dit jaar naar Kampenion ging.

Namens Kampenion hadden zich tien spelers ingeschreven. De meisjes Jentine (junioren D) en Anja Ringenier (kadet B). En de jongens Jordy ten Have, Gertjan Wessels en Niels Alberts (allen junioren C), Mattias Beimers (kadetten D), Pascal Bruins en Henk Boerman (pupillen D), Robin Makkink en Guido Wessels (welp D). Mattias moest zich helaas wegens ziekte afmelden.
Rense Beimers, Marcel Makkink, Gerard Wessels, Alice en Ton Ringenier waren als chauffeur en / of begeleider van de partij.

Het werd een succesvol toernooi voor (de spelers van) Kampenion. Lees maar mee. Allereerst de spelers die zich plaatsten voor het hoofdtoernooi.
Jordy ten Have werd eerste in de groep jongens junioren CD en meisjes/jongens kadetten AB. Dat is een knappe prestatie, want er deden ook enkele landelijk C-spelers mee. Maar Jordy bevestigde daarmee iets wat ik al langere tijd wist: hij moet heel goed kunnen meekomen op dat niveau. In de finale versloeg Jordy  Erwin van der Wal (Smash 70) met 3 0 terwijl hij in de poule nog met diezelfde cijfers van Erwin verloor.
Robin Makkink werd eerste in de groep meisjes/jongens welpen DE. Ook dat is een knappe prestatie, want hij kwam een aantal 3e klassers tegen. In de finale versloeg Robin Edgar Postema (Smash 70).
Pascal Bruins werd tweede in de groep meisjes/jongens pupillen CD. En ook dat is netjes, want ook in deze groep speelden 3e klassers. In de finale verloor Pascal met 0 3 van T. van Eijkel (Heino), die afgelopen seizoen die 63% in de 3e klas speelde. Pascal hoeft zich dus niet te schamen; integendeel.

Daarnaast wist nog een aantal spelers het hoofdtoernooi te bereiken. Maar zij vielen niet in de prijzen, al scheelde het soms niet veel.
Guido Wessels, net als Robin uikomend in de groep meisjes/jongens welpen DE, werd tweede in de halve finaledriekamp achter Edgar Postema die daardoor de finale tegen Robin speelde.
Henk Boerman speelde zijn eerste toernooi en kwam net als Pascal uit in de groep meisjes/jongens pupillen CD. Hij werd heel knap eerste in de voorrondepoule. In de halve finaledriekamp eindigde hij als derde, maar toch een heel goede prestatie van Henk. In die driekamp speelde hij o.a. tegen Pascal.
Niels Alberts kwam dus net als Jordy en Gertjan uit in de groep junioren CD en meisjes/jongens kadetten AB. Niels werd knap tweede in de voorrondepoule en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi, tussen hoofdklassers en landelijk C-spelers. In de halve finaledriekamp eindigde Niels als derde, maar dat mag de pret niet drukken.

De andere spelers wisten zich niet voor het hoofdtoernooi te plaatsen; zij speelde in het troosttoernooi.
Anja Ringenier,  die net als Jordy, Gertjan en Niels uitkwam in de groep jongens junioren CD en meisjes/jongens kadetten AB, wist zich heel begrijpelijk niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zij eindigde (achter Gertjan) als tweede in de halve finalevierkamp in het troosttoernooi.
Jentine Ringenier kwam ook tekort voor het hoofdtoernooi. Maar zij wist in het troosttoernooi heel knap als tweede te eindigen in de groep meisjes junioren D, meisjes kadetten CD en meisjes/jongens pupillen AB. In de finale verloor zij van Jeroen Kisteman (Staphorst).
Gertjan Wessels moest ook in het troosttoernooi uitkomen en wel in de groep jongens junioren CD en meisjes/jongens kadetten AB. Hij wist het daarin tot de finale te schoppen, maar verloor daarin van Rik Rorije (Smash 70). Ook Gertjan eindigde dus als tweede.

Dankzij de goede resultaten van de spelers en speelsters wist Kampenion beslag te leggen op de verenigingsbeker. Dat betekent dat na verwerking van alle eerste en tweede plaatsen, Kampenion als nummer één bij de verenigingen uit de bus kwam. En dat is natuurlijk een keurige prestatie.

Ik bedank Rense Beimers, Marcel Makkink en Gerard Wessels dat zij deze dag hebben willen rijden en dat zij en Alice en Ton Ringenier de jeugdspelers hebben begeleid en gecoacht.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion