FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 27 april werden in Heino de halve finales gespeeld in de 1e klasse van de Regio Zwolle. De winnaars van deze wedstrijden maken in de finale uit welk team promoveert naar de Hoofdklasse. Kampenion 1 wist na een aantal jaren de halve finales weer eens te behalen. Het speelde tegen DTV 84 1.

Kampenion moest dus aantreden tegen het zeer sterke DTV 84 1 uit Dalfsen. Dat team kon een beroep doen op twee spelers die ervaring hebben op landelijk niveau: Ronald Hartholt en Barteld van Oenen. Natuurlijk is dat al een behoorlijk aantal jaren geleden, maar beide spelers laten ieder seizoen in de competitie zien dat zij moeiteloos op een hoger niveau moeten kunnen spelen. De derde speler was Jan Jaap Schipper van het landelijk A-jeugdteam en ook uitkomend in het 1e seniorenteam.
Bij Kampenion speelden kopman Gerben Wolterink, Ton Ringenier en Arnaud van der Sluis. Ook beide laatstgenoemden hebben dit seizoen landelijk A bij de jeugd gespeeld. Paul Kamstra speelde niet, maar was natuurlijk wel van de partij, net als een aantal supporters.

Kampenion kon natuurlijk vrijuit spelen. Vrijwel niemand verwachtte dat het team voor een stunt zou kunnen zorgen. Maar dat betekende natuurlijk niet dat de drie er niet voor wilden knokken.

Eerst werd geloot wie thuis en wie uit speelde. Kampenion lootte een uitwedstrijd.
Men koos voor de opstelling: x) Gerben, y) Arnaud en z) Ton.
Bij DTV was de opstelling: a) Barteld van Oenen, b) Ronald Hartholt en c) Jan Jaap Schipper.

In de eerste wedstrijd trad kopman Gerben Wolterink aan tegen Barteld van Oenen. Hoewel Gerben zeker niet werd weggespeeld, moest hij zich toch met 0 3 gewonnen geven. Vervolgens verloor Arnaud in de tweede partij met 1 3 van de geslepen Ronald Hartholt. Diens backhand bleek een te sterk wapen. Toch speelde Arnaud een vrij goede wedstrijd.  In de derde partij stond Ton Ringenier tegenover zijn eeuwige rivaal Jan Jaap Schipper. Op toernooien troffen zij elkaar vaak in de finale. De laatste drie ontmoetingen gingen naar Jan Jaap, maar ditmaal was Ton kennelijk weer aan de beurt. In een spannende partij versloeg hij zijn opponent met 3 2. In het dubbel waren Gerben en Ton kansloos tegen Van Oenen en Schipper: 0 3. En dus keek team 1 tegen een 1 - 3 achterstand aan.
Na het dubbel versloeg Gerben verrassend overtuigend Ronald Hartholt met 3 0. Hartholt, die nog heel weinig traint en speelt, had geen antwoord op het vaste spel van Gerben. Daarna was de koek op voor Kampenion. Achtereenvolgens verloren Ton (0 3 tegen Van Oenen) en Arnaud (0 3 tegen Schipper) waarna de wedstrijd al beslist was. Ton speelde leuk mee, maar Barteld bleef toch vrij eenvoudig overeind. Arnaud kon eigenlijk alleen in de derde game een vuist maken tegen Jan Jaap. Het spel van Jan Jaap ligt Arnaud niet. DTV 84 stond daarmee op een 5 2 voorsprong en had ook nog eens tien games meer gewonnen dan de Kampenaren. De achtste wedstrijd werd nog wel gespeeld voor de statistieken. Ton verloor met 0 3 van Ronald Hartholt. Ook Ton had geen antwoord op het actieve en agressieve spel vooral met de backhand- van Hartholt. Er zat deze vrijdagavond ook niet meer in. DTV 84 1 is de verdiende winnaar. Kampenion heeft het maximale eruit gehaald. Arnaud, Gerben en Ton hoeven zich nergens voor te schamen. En zo kwam er een eind aan een redelijk tot goed seizoen.

Arnaud heeft te kennen gegeven zijn heil komend seizoen bij Smash-In te zoeken. Een van de redenen om te verkassen, is dat de teamspirit in Kampenion 1 niet altijd optimaal was. En dan met name tussen de leeftijdsgenoten. De karakters van Arnaud, Paul en Ton willen nog wel eens botsen zonder daarbij iemand te willen beschuldigen. Niet dat de spelers telkens met elkaar overhoop liggen, maar de chemie ontbreekt helaas. Arnaud denkt dat iedereen beter af is als hij vertrekt. We gaan het zien. Natuurlijk wensen wij Arnaud en Smash-In veel succes, behalve als zij tegen Kampenion spelen.

Misschien duurt het weer een tijdje voordat Kampenion zich weer in de halve finales meldt. Komend seizoen bijvoorbeeld is de 1e klasse ijzersterk. Er zijn nu vier teams uit de 1e klasse gedegradeerd (waaronder Kampenion 2) en daar komen het vrij sterke Harderwijk 1 en het onberekenbare Leogang SL 1 voor terug. Maar belangrijker is dat er liefst drie teams terugkomen uit de Hoofdklasse: Be Quick 62 1 (met Daan Slot), Flits 2 en Bultman/Smash 70 3. Dat wordt volgend seizoen dus een loodzware competitie. Maar daar worden de spelers alleen maar beter van. En dat willen we toch met elkaar?

DTV 84 1 ontmoet in de finale (op 11 mei) overigens heel verrassend Smash-In 1 dat heel knap Flits 3 wist te verschalken. De eindstand werd 5 5, maar Smash-In had meer games gewonnen dan Flits 3. De prestatie is des te knapper als je bedenkt dat het met Maarten Kroes als invaller speelde. Maarten die ruim 70% in de 2e klasse speelde- verving Rik Weys die in China zit. Maarten had een aandeel in de zege, want hij versloeg de veel sterker geachte Pascal Loseman in een thriller met 3 2. Een ander opvallend punt was de winst in het dubbel; de gebroeders Bas en Hans de Vries versloegen René Ebeling en Pascal Loseman met 3 2. Ook dat is erg knap als je bedenkt dat Hans eigenlijk nooit dubbelt. Bas bleef deze avond heel keurig ongeslagen. Hans bleef puntloos, maar pakte dus met Bas een belangrijk punt in het dubbel.
Vooraf dacht vrijwel iedereen bij Flits dat het karwei snel kon worden geklaard. Maar dat bleek dus een misrekening. Zo zie je maar weer dat je als team nooit kansloos bent. Laat dit voor ons allemaal een goede les zijn.

Jan Ringenier
ttv Kampenion