Op zaterdag 7 januari werden in Dalfsen de kampioenschappen van de Regio Zwolle gehouden. Kampenion was daar met 29 deelnemers vertegenwoordigd. Het werden heel succesvolle Regiokampioenschappen, want maar liefst vijftien prijzen gingen mee terug naar Kampen: zes 1e prijzen en negen 2e.

Ondanks de heel korte voorbereidingstijd, die ook nog eens rond de feestdagen lag, deden er toch nog 29 Kampenionners mee aan de Regiokampioenschappen. Een heel behoorlijk aantal, zeker als je nagaat dat de informatie alleen via e-mail en de tam-tam werd verspreid.
Onder die 29 deelnemers waren maar liefst acht welpen die zich hadden opgegeven en zes van hen gaan straks pas voor het eerst competitie spelen. Maar Pascal Bruins, Mark Doornwaard, Bas Hartman, Gert-Jan de Lange, Laurens Teekman en Guido Wessels hebben een mooie ervaring opgedaan en nemen die ervaring maar mooi mee naar de competitie. Silas den Doop en Rijk van Zanten -je zou bijna vergeten dat zij ook nog welp  zijn- spelen al wat langer en wisten al een prijs te pakken.

Bij de jeugd werden alle spelers naar competitieklasse ingedeeld. In het enkelspel ontmoetten alle landelijke spelers elkaar in twee poules van vijf. Namens Kampenion kwamen hier Paul Kamstra, Ton Ringenier, Daan Slot en Arnaud van der Sluis uit. Verrassend was het dat Paul in de eerste wedstrijd Daan wist te verslaan. Maar omdat Daan niet 'in paniek raakte' en verder de overige wedstrijden won, ging hij toch als eerste naar de halve finales. Paul versloeg verder alleen nog Rick Kwast, maar hij wist zich niet te plaatsen voor de halve finales. In de andere poule bleef Ton ongeslagen; hij had nog de meeste moeite met && Arnaud: 3 2. Arnaud wist alleen dubbelpartner Bjorn Vrugt te verslaan en werd dus in de eerste ronde uitgeschakeld. In de halve finales versloeg Daan Bjorn Vrugt (Leogang SL) met 3 1 en Ton won sinds lange tijd weer eens van Mattias Hammer (Smash 70) die komend seizoen in de kampioensklasse uitkomt; het werd heel netjes 3 0. En dus ging de finale tussen Daan en Ton. Daan was psychologisch in het voordeel, omdat hij in een officiële wedstrijd nog nooit van Ton had verloren en natuurlijk zit zoiets tussen de oortjes. Toch was het Ton die lange tijd het meeste uitzicht had op de titel. In de eerste game was hij duidelijk sterker. Ook de tweede game ging naar Ton, al was het puntverschil hier miniem. De derde game ging naar Daan en de vierde game ging lange tijd redelijk gelijk op. Een vermeende randbal van Ton haalde hem uit zijn evenwicht waardoor Daan kon profiteren. In de vijfde game was het Daan die de sterkste was. Al met al was het een hoogstaande finale tussen de twee Kampenionners. Daan werd dus eerste en Ton tweede.
In de 1e klasse (jongens) kwamen Jordy ten Have en Gertjan Wessels uit. Gertjan wist helaas niet door de poule te komen; op onderling resultaat werd hij uitgeschakeld. Jordy deed dat wel en trof in de halve finale Edwin van den Elsen (voorheen Harderwijk en nu Leogang SL). Jordy bleek de sterkste en won met 3 1. In de finale ontmoette Jordy Rens van der Vegt van het kampioensteam DTV 84 2. Net als in de competitie was Jordy ook nu de betere: met 3 1 ging de finale naar Jordy die dus eerste werd.
In de 3e klasse (jongens) wist Martijn Haanappel moeiteloos door de eerste ronde te komen. Maar helaas sneuvelde hij vervolgens veel te snel tegen Lemstra (Smash 70).
In de 3e klasse (meisjes) kon Jentine Ringenier geen potten breken. Haar beide partijen in de poule gingen verloren.
In de 5e klasse (meisjes) deed zus Anja Ringenier het beter. Ze werd eerste in haar poule en bleek in de halve finales ook te sterk voor haar tegenstander uit Hoonhorst. En zo haalde Anja dus de finale. Tegenstander was hier Sanne Kooijmans van Leogang SL. De eerste game ging nog naar Sanne, maar de drie volgende games gingen naar Anja die dus knap eerste werd.
In de welp-/pupilklasse deden zoals vermeld maar liefst acht Kampenionners mee. Pascal Bruins, Silas den Doop, Mark Doornwaard, Bas Hartman, Gert-Jan de Lange, Laurens Teekman, Guido Wessels en Rijk van Zanten vielen nog niet in de prijzen, maar zij hebben veel geleerd. Jammer was het dat de organisatie de indeling in het enkelspel onverwacht omgooide, zodat Rijk en Silas elkaar in de kwartfinale troffen. Omdat beiden nog in het dubbelspel stonden te spelen, vond de organisatie het nodig om de andere spelers de kwartfinales vast te laten spelen en Rijk en Silas tegenover elkaar te plaatsen. Silas won dit partijtje pretpong waarin beiden geen winnende punten leken te willen scoren. Gelukkig hebben beiden nog naar de finale tussen Daan en Ton gekeken, zodat ze hebben gezien dat je elkaar best wel pijn mag doen in een officiële wedstrijd. In de halve finale vond ook Silas het welletjes en hij verloor die enigszins onnodig.

Het dubbelspel leverde de spelers van- Kampenion ook nog een aantal prijzen op. Bij de landelijke spelers (jongens) ging de finale tussen Paul Kamstra/Daan Slot (Kampenion) en Ton Ringenier/Jan-Jaap Schipper (Kampenion/DTV 84). Ook deze finale was een zeer spannende die pas na vijf games werd beslist. Het volledige Kampeniondubbel Daan/Paul beschikte over de langste adem en werd eerste. Ton werd met zijn partner Jan-Jaap dus tweede. Toch is het geweldig om te constateren dat Kampenion het toernooi tussen de landelijke spelers heeft beheerst.
In de 1e klas (jongens) wist het dubbel Jordy ten Have/Gertjan Wessels zich tot de finale te slaan. Daarin bleek het duo Koggel/Van de Vegt (DTV 84) helaas net te sterk waardoor het Kampeniondubbel tweede werd.
In de welp-/pupilklasse bereikte het dubbel Silas den Doop/Rijk van Zanten heel knap de finale. Een Hoonhorster meisjesduo bleek toen weliswaar te sterk, maar een tweede plaats is voor Rijk en Silas een mooie prestatie.

Bij de senioren werden de spelers naar licentie ingedeeld. Er deden twaalf spelers namens Kampenion mee en ook zij wisten de nodige prijzen binnen te slepen. In het enkelspel wist Harmen Kramer het bij heren C/D tot de finale te schoppen . Daarin trof hij de zeer sterke Barteld van Oenen. In die finale toonde Batse weer eens aan dat het jammer is dat hij nog steeds 1e klasse speelt. Hij gaf Harmen namelijk geen enkele kans terwijl Harmen al twee seizoenen 3e divisie landelijk speelt. Toch een knappe tweede plaats voor Harmen dus. Dick Hoekman en Gerben Wolterink wisten de halve finales niet te halen.
Aan heren E zit een leuk verhaal vast. Sebastiaan Doorn bleek bij aankomst in Dalfsen geen batje bij zich te hebben. Na wat inspanningen wist hij toch een slagwapen te vinden; met een reserveframe van ondergetekende en wat reserverubbers van andere Kampenionners verscheen hij achter de tafel. En hoe! In de zevenkamp versloeg hij al zijn zes tegenstanders om zo eerste te worden. Is de moraal van het verhaal wellicht dat we ons niet TE blind moeten staren op het materiaal? Marcel Makkink wist zich niet in de strijd om de prijzen te mengen.
In heren F vonden Jan Ringenier en Marco Ilbrink hun Waterloo in de eerste ronde. Samuel Aisa en Teunis Ringenier werden knap eerste in hun poule, maar verloren vervolgens hun partij in de kwartfinales.
Bij heren H speelde Gerard Wessels een vijfkamp. Hij wist drie partijen te winnen en verloor er één waardoor hij tweede werd achter Herman van de Steeg (Leogang SL).
Marijke Kramer kwam uit bij dames C/D in een kleine poule. Marijke wist beslag te leggen op de tweede plaats.
Alice Ringenier speelde bij dames E ook al in een kleine poule en ook zij werd tweede.

In het dubbelspel was Kampenion ook succesvol.
Marijke Kramer en Sebastiaan Doorn legden bij heren E beslag op de eerste plaats. Gerben Wolterink haalde met partner Frans de Vries (Smash-In) een heel fraaie tweede plaats bij heren C/D. Die prijs krijgt nog meer glans als je nagaat dat beiden nog niet eerder samen speelden en dat Frans dit seizoen voor het eerst een E-licentie (!) heeft.

Tenslotte begreep ik dat Kampenion door al deze fraaie prestaties bij de senioren beslag heeft weten te leggen op de verenigingsbeker. Bij de jeugd eindigde Kampenion niet ver achter kampioen DTV 84. We kunnen dus dik tevreden zijn.

Alle prijswinnaars (1e en 2e) in het enkelspel hebben zich geplaatst voor de Afdelingskampioenschappen die respectievelijk op zaterdag 13 mei (jeugd) en zaterdag 20 mei (senioren) in Lochem worden gehouden.

Ik bedank de chauffeurs dat zij ons allemaal veilig en wel in Dalfsen en weer terug in Kampen hebben gebracht. Verder vond ik het heel leuk dat een aantal ouders nog een kijkje kwam nemen in sporthal De Trefkoele in Dalfsen.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
ttv Kampenion