De tafeltenniscompetitie gaat voor de jeugd op zaterdag 13 september as. weer van start. Ter voorbereiding op die competitie oefenden teams van Kampenion, Bultman/Smash '70, Drost Wezep en Tafeltennis Zwolle tegen elkaar op zaterdagmiddag 6 september. Het was een nuttige ontmoeting waarbij de krachtsverschillen over het algemeen niet groot waren.

 


Het is niet voor het eerst dat teams van Kampenion oefenwedstrijden spelen, een week voor de start van de competitie. En het is ook niet voor het eerst dat teams van Drost Wezep en Tafeltennis Zwolle daarbij van de partij zijn. Mooi dat dit kan. Natuurlijk is het vooraf even met de betrokken wedstrijdsecretarissen afstemmen, maar het resultaat was een nuttige oefensessie. In sporthal De Maten stonden zaterdagmiddag negen tafels opgesteld; drie rijen van drie. En die tafels boden ruimte aan acht wedstrijden. De vrije tafel werd gedeeltelijk gebruikt voor de wedstrijd Kampenion 3 - Tafeltennis Zwolle 3.

De volgende wedstrijden werden gespeeld:
 Kampenion 1    - Bultman/Smash '70 1    (lanA/lanB)
 Kampenion 2    - Drost Wezep 1                   (hoofdklasse)
 Kampenion 3    - Tafeltennis Zwolle 3       (1e klasse)
 Kampenion 4    - Drost Wezep 2                  (1e/2e klasse)
 Kampenion 5    - Tafeltennis Zwolle 4       (2e/3e klasse)
 Kampenion 6    - Drost Wezep 3                  (meerkamp 3e klasse)
 Kampenion 7    - Drost Wezep 4                  (5e klasse)
 Drost Wezep 5   - Tafeltennis Zwolle 12    (5e klasse)

Hieronder volgt een overzicht.

Kampenion 1  - Bultman/Smash '70 1     6 - 4
Het valt niet mee om 'in de buurt' een geschikte oefenpartner te vinden als je landelijk A speelt. Gelukkig bleek het team van Bultman/Smash '70 1, aangevuld met Willianne Schipper van DTV '84 1, bereid om naar Kampen te komen. Namens Smash '70 zelf speelden Kevin Halfwerk en Wilfred Schipper. Op een enkele uitzondering na - ik zal geen naam noemen - maakten de spelers er een nuttige wedstrijd van. De verschillen waren niet groot. Misschien moet dat te denken geven, omdat de gasten immers een klasse lager spelen. Toch moeten we daar niet wakker van liggen. Het was goed om weer even in het wedstrijdritme te komen. Jordy bleef zonder verlies, maar had wel twee vijfpitters nodig. Gertjan pakte twee punten en Ivan één. Ivan maakte een valse start tegen Wilfred Schipper, wilde veel te snel het punt maken en liefst met 327,5 km per uur. Tegen Willianne Schipper en Kevin Halfwerk ging het gelukkig beter. Gertjan won vrij overtuigend van Kevin Halfwerk en Willianne Schipper, maar verloor het potje campingpong van 'broertje' Wilfred.
Jordy wisselde goede momenten af met mindere. Hij won nipt van Willianne Schipper en Kevin Halfwerk, maar had veel minder moeite met Wilfred Schipper. Alle drie spelen as. vrijdagavond nog een oefenwedstrijd bij de senioren en moeten dan zaterdagmiddag klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen Flash 1 uit Eindhoven. Plaats van handelen: sporthal De Maten.


Kampenion 2  - Drost Wezep 1       4 - 6
De wedstrijd tussen Kampenion 2 en Drost Wezep 1 was er één met twee gezichten. De 'eerste helft' was voor de Kampenaren, want halverwege stond het 3 - 2. Eerst werd het nog 4 - 2, maar alle laatste vier punten gingen naar Wezep. Maar er zaten mooie partijen tussen en in vergelijking met de vorige ontmoeting (2 - 8 verlies), ging het nu toch beter. Aan Kamper kant wonnen Anja, Nick en Niels ieder één partij. Ook het dubbel ging naar Kampen; Nick en Niels waren net wat sterker dan het duo Richard Hertsenberg/Jeroen Rotman. Aan Wezeper kant bleef Hermen van de Schootbrugge zonder verlies. Jeroen Rotman pakte twee punten en Richard Hertsenberg één. Al met al geen gekke uitslag tegen het vrij sterke Drost Wezep 1.
Team 2 start zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Gelvandria 1 in Apeldoorn.


Kampenion 3  - Tafeltennis Zwolle 3      7 - 6
Ik hoor het jou al denken: 7 - 6; wat een vreemde uitslag! Dat klopt inderdaad, maar Kampenion 3 speelde met drie spelers tegen vier spelers van Tafeltennis Zwolle 3. Beide teams ontliepen elkaar niet veel. Als we het dubbel even buiten beschouwing laten, hielden zij elkaar in evenwicht: 6 - 6. Geen van de zeven spelers bleef ongeslagen. Bij team 3 pakte Chiel drie punten, Danny twee en Robin één. Chiel moest even 'warm draaien' (verlies in vijven in de eerste partij), maar kwam daarna niet meer in de problemen. Danny bleef prima op de been en hield de winst- en verliespartijen in evenwicht (twee om twee). Robin begon vrij goed aan de wedstrijd, maar wist dit helaas niet vol te houden. Aan zijn niveau ligt dat volgens mij niet. Hij moet alleen mentaal weerbaarder worden, zoals dat zo mooi heet. Maar Robin is jonger dan zijn teamgenoten en die weerbaarheid komt wel. Blijven knokken, Robin. Dan komt het helemaal goed. Het dubbel leverde winst op voor het duo Chiel/Danny. Bij Zwolle pakten de neven J. Bredewold ieder twee punten enS. Elfring en I. van der Meulen ieder één.
Team 3 speelt as. zaterdag 'thuis' tegen Hoonhorst 2.


Kampenion 4  - Drost Wezep 2      8 - 2
Op het eerste gezicht lijkt de uitslag 8 - 2 erop te duiden het krachtsverschil vrij groot was. Maar dat was niet zo. De tegenstanders van Drost Wezep 2 boden prima tegenstand. Vier partijen gingen over de volle vijf games en drie daarvan gingen naar team 4. Aardig om te vermelden is dat vijf van de zes spelers vorig seizoen in de 3e klas speelden; twee aan Kamper kan (Pascal en Cristian) en drie aan Wezeper kant (Wybren van de Schootbrugge, Dennis Kroes en Kevin Hertsenberg). Alleen Jentine heeft 1e klaservaring. Cristian maakte dus zijn debuut voor Kampenion en hij deed dat vrij overtuigend. Zeker als we bedenken dat hij voor het eerst sinds de vakantie het batje in zijn hand had. Jentine bleef ongeslagen en Cristian en Pascal pakten ieder twee punten. Het achtste punt pakten Jentine en Pascal in het dubbel. Voor Wezep pakten Wybren van de Schootbrugge en Kevin Hertsenberg ieder één puntje.
Team 4 opent het seizoen volgende week in Zwolle tegen Tafeltennis Zwolle 3.


Kampenion 5  - Tafeltennis Zwolle 4      7 - 3
Bij Kampenion 5 was Jos geblesseerd; zijn plaats werd ingenomen door Mattias (team 4). Gert-Jan en Guido waren de andere twee spelers. Opvallend vond ik het dat Guido en Mattias niet of nauwelijks in de problemen kwamen, terwijl Gert-Jan geen partij wist te winnen. Dat had ik niet verwacht. Het zou goed kunnen dat Gert-Jan nog wat te speels is. Hij wil graag mooie ballen slaan, liefst van zo'n twee tot drie meter achter de tafel. Maar als speler moet je dan veel te veel lopen. Guido blijft goed bij de tafel en bepaalt dan meestal het tempo en wat er gebeurt. Mattias speelde zijn vertrouwde spelletje - dwingend met de backhand - en dat was zijn tegenstanders te machtig. Bij Tafeltennis Zwolle pakten Petra Hegeman, Aaron Tiekink en Jordy Veldman ieder één puntje. Het dubbel ging naar het ingespeelde duo Gert-Jan en Guido.
Team 5 ontvangt komende zaterdag het sterke Drost Wezep 2.


Kampenion 6  - Drost Wezep 3
De wedstrijd tussen Kampenion 6 en Drost Wezep 3 viel helaas in de soep. Wat wil het geval, alleen Renate was namens team 6 aanwezig. Albert en Henk lieten het afweten. Ik hoop dat dit in de competitie niet gebeurt, want met een driepersoonsteam ben je natuurlijk kwetsbaar in dat opzicht. Het was dus improviseren deze zaterdag. De spelers van Drost Wezep 3 - Eljakim Doorneweerd, Jordy Heydens en Ezra van der Zedde - en Renate speelden een vierkampje. Daarin bleek Jordy Heydens het sterkst, voor Ezra van der Zedde, Eljakim Doorneweerd en 'onze' Renate. Jammer dat geen echte wedstrijd kon worden gespeeld, maar de spelers hebben toch nog kunnen ballen.
Team 6 start de competitie as. zaterdag met een uitwedstrijd bij Tafeltennis Zwolle 4.


Kampenion 7  - Drost Wezep 4      6 - 4
De wedstrijd tussen Kampenion 7 en Drost Wezep 4 ging gelijk op en eindigde uiteindelijk in een nipte overwinning voor team 7: 6 - 4. Aan Kamper kant bleef Mark ongeslagen, pakte Niek twee punten en bleef Matthieu puntloos. Het dubbel ging naar het duo Mark/Niek. Bij Wezep was Y. Rotman goed voor twee punten en pakten G. Wolf en J. Dwarshuis ieder één puntje. Beide teams hopen het het komend seizoen wat beter te doen dan het afgelopen seizoen toen zij als laatste eindigden. Ze hebben nu in ieder geval al een wedstrijdje in de benen (en armen).
Team 7 ontvangt komende zaterdag Tafeltennis Zwolle 11.


Drost Wezep 5 - Tafeltennis Zwolle 12      2 - 8
De wedstrijd tussen Drost Wezep 5 en Tafeltennis Zwolle 12 was er één tussen twee teams van debutanten. Daarin bleken de spelers van Tafeltennis Zwolle net wat verder te zijn. Toch gingen vier partijen over de volle vijf games. Voor beide teams was het een zeer nuttige zaterdagmiddag. Immers, zij weten nu toch maar mooi hoe het er in een echte wedstrijd aan toe gaat.

Ik heb het al vaker geschreven in deze bijdrage: het was een nuttige zaterdagmiddag voor de spelers van Kampenion, Bultman/Smash '70, Drost Wezep en Tafeltennis Zwolle. Komende zaterdag gaat het balletje voor het eerst in competitieverband stuiteren. Ik ga ervan uit dat de spelers van deze zaterdagmiddag net wat beter voorbereid zijn dan andere spelers. Fijn dat dit kon worden geregeld. Vanaf komend weekeinde houd ik je weer op de hoogte van de verrichtingen van de zeven jeugdteams van Kampenion.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion