FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 30 augustus jl. werden in Dedemsvaart de Open Kampioenschappen van Avereest gehouden. Namens Kampenion deden 20 spelers mee, waaronder 5 gasten van het bevriende Smash-In uit Ens.
Het toernooi is een prima opwarmer voor de tafeltenniscompetitie die over twee weken van start gaat.

De deelnemers aan het altijd goede georganiseerde, maar toch gezellige, toernooi waren:

Anja Ringenier, Niels Alberts, Pascal Bruins, Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange, Robin Makkink en Guido Wessels bij de jeugd.

En Alice Ringenier, Jordy ten Have, Paul Kamstra, Jan Ringenier, Ton Ringenier, Ralph Trip, Gerard Wessels en Gertjan Wessels bij de senioren. Daarnaast waren er nog eens vijf spelers van het bevriende Smash-In die onder de naam van Kampenion bij de senioren deelnamen: Maarten Kroes, Swier Oosterhuis, Bas de Vries, Hans de Vries en George Wildeboer.

 

Een aantal Kampenionners wist in de prijzen te vallen. Zo was Ivan Hollander de sterkste bij de jeugdspelers in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Hij versloeg in de finale Mark Groen van Tafeltennis Zwolle. Natuurlijk kun je zeggen dat Ivan de enige die landelijk A speelt het aan zijn stand verplicht was om eerste te worden. En vooraf heb ik hem dat ook met zoveel woorden gezegd. Maar Ivan heeft de favorietenrol waargemaakt. Niet dat het allemaal even gemakkelijk ging, maar telkens als hij in de problemen kwam, wist hij zich daar keurig uit te slaan. Met bat en bal welteverstaan. Complimenten aan de net 15 jaar geworden Ivan die geen moment in paniek raakte en die zich in de finale ook niet van de wijs liet brengen door materiaalspeler Mark Groen.  Ivan mag zich nu een jaar lang kampioen van Avereest noemen.

 

Bij de jeugdspelers in de leeftijd t/m 12 jaar was de finale een Kamper onderonsje. Robin Makkink en Guido Wessels namelijk wisten die finale te bereiken. Robin moest in de halve finale afrekenen met Remco Bloem, een sterke speler van GTTC. En dat was een hoogstaande halve finale waarin Robin knap van een 1 2 achterstand wist terug te komen. Guido had het veel gemakkelijker in de halve finale. Hij rekende met 3 0 af met een meisje van wie mij de naam is ontschoten. In die finale bleek Guido Wessels net wat gelukkiger dan Robin Makkink. Als je de wedstrijd met 11 9 in de 5e game wint met op het laatst twee netballen, dan mag je zeggen dat Guido de gelukkigste was. Maar dat neemt niet weg dat het een keurige prestatie is van zowel Guido als Robin.

 

In het dubbelspel gingen de eerste twee plaatsen bij de jeugd t/m 12 jaar ook al naar Kampenion. Het dubbel Pascal Bruins/Robin Makkink eindigde als eerste voor het dubbel Gert-Jan de Lange/Guido Wessels. En dat was vorig jaar ook al zo.

Het dubbel Niels Alberts/Ivan Hollander werd bij de spelers in leeftijd van 13 t/m 18 jaar in de halve finales uitgeschakeld.

 

De senioren wisten niet in de prijzen te vallen. Gastspeler en Kampenaar Bas de Vries bereikte net als vorig jaar de halve finales. Daarin verloor hij nipt van de latere winnaar Christiaan den Hartog van de organiserende vereniging Dedemsvaart. Titelverdediger Ton Ringenier speelde zes sterke partijen om vervolgens in de zevende onverwachts zijn Waterloo te vinden tegen de nog jongere Melvin van Kralingen. Maar de nederlaag was terecht, vond ook Ton. Hij kwam niet in zijn spel, wat de verdienste van de tegenstander was.

In het dubbelspel wisten Paul Kamstra en Ton Ringenier de halve finales te halen waarin zij verloren van een duo van DTK 70.

De namen van de spelers die ik niet heb genoemd, vielen niet in de prijzen en wisten het evenmin tot de halve finales te slaan.

 

Al met al was het een nuttig en geslaagd toernooi voor de Kamper deelnemers.

 

Complimenten aan de organisatie voor de wijze waarop zij het toernooi heeft voorbereid en geleid op de dag zelf. Dat mag ook wel eens worden vermeld.

 

En natuurlijk bedank ik de chauffeurs Bas, Gerard, Marcel, Paul en Swier voor het feit dat zij alle deelnemers in Dedemsvaart en weer thuis hebben gebracht.

  
Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion