Op zaterdag 4 december konden vier jeugdteams van Kampenion kampioen worden. Het ging hier om de teams 1, 2, 9 en 10. En omdat deze teams zich in de afgelopen weken een goede uitgangspositie hadden verworven, werden al deze teams volgens verwachting- kampioen. Zaterdagmiddag om 17.30 uur werden de spelers van die teams samen met die van twee seniorenteams- in de bloemetjes gezet (zie de foto s elders op deze website).

Team 1 (Gert Kwast, Rick en Ton) had in sporthal De Maten tegen DTTC 78 1 nog twee punten nodig om op eigen kracht kampioen te worden. De uitwedstrijd in Appingedam werd destijds met 1 9 gewonnen, maar de boys en (vooral) coach Simon meldden toen al DTTC 78 1 een sterk en technisch team was en dat de overwinning zeer geflatteerd was.
Ton startte namens team 1, Gert speelde als tweede en Rick als derde. Zoals vaker dit seizoen was het begin stroef, maar dat had vooral met de zeer sterke tegenstand van de Appingedammers te maken.
Ton was namelijk compleet kansloos tegen M. Scheeres. Scheeres had een antwoord op alle services van Ton en nam en had voortdurend het initiatief. Ton verloor dan ook verdiend met 0 3: 0 1. Het was aan Gert om de partijen weer in evenwicht te brengen en daarvan moest E. vd Wal het slachtoffer worden. De eerste game pakte Gert, maar in de vier volgende games was vd Wal net ietsje sterker en dus verloor Gert sneu: 0 2. Broer Rick speelde vervolgens tegen R. Scheeres, inderdaad de broer van M. Scheeres. En ook dit werd een zeer spannende partij. Na vier games stond het 2 2. In de vijfde game leek Scheeres lange tijd aan het langste eind te zullen trekken, maar Rick gaf zich niet gewonnen en sleepte uiteindelijk de game met 13 11 uit het vuur: 1 2. En dat was heel belangrijk, want het is nogal een verschil; 1 2 of 0 3.
Ook het dubbel werd een bijzonder spannende partij. Gert en Ton speelden daarin tegen R. Scheeres en vd Wal en ook hier waren vijf games nodig om de winnaar aan te wijzen. Na een 1 2 achterstand in games wonnen Gert en Ton toch nog met 3 2: 2 2. Ook nu was het dubbel weer een belangrijk punt.
Met het behalen van het tweede punt was het kampioenschap een feit. Natuurlijk volgden er toen de nodige felicitaties; ook van de tegenstanders.
Na het dubbelspel kwam Gert in actie tegen de sterke M. Scheeres. Ook nu pakte Gert de eerste game, maar vervolgens toonde Scheeres zich sterker en hij pakte de partij met 1 3: 2 3. Ton nam het daarna op tegen R. Scheeres en voor de derde keer deze middag ging de partij over vijf games. En ook ditmaal ging de winst in een vijfpitter naar Kampenion: 3 3. En het wordt eentonig, maar ook in de volgende partij tussen Rick en E. vd Wal moest een beslissende vijfde game de winnaar aanwijzen. En ook nu ging de overwinning naar Kampenion waardoor het voor het eerst op voorsprong kwam: 4 3.
In zijn laatste partij wist Gert tegen R. Scheeres opnieuw de eerste game te pakken. De tweede game bleek achteraf- van doorslaggevende betekenis. Deze game ging met 15 17 naar Scheeres waarna hij de derde game met ruime cijfers pakte. In de vierde game haalde Gert nog eenmaal alles uit de kast, maar dat was net niet genoeg: 10 12: 4 4. In de negende partij van de middag bleek M. Scheeres in drie games te sterk voor Rick: 4 - 5. Als je M. Scheeres deze middag zag spelen, dan kun je je bijna niet voorstellen dat hij deze competitie al tien wedstrijden heeft verloren. Een schitterende speler die M. Scheeres. Trouwens alle spelers van DTTC 78 hebben de nodige technische bagage.
Ton moest proberen in de laatste partij tegen E. vd Wal in ieder geval een gelijkspel veilig te stellen. Ton speelde actiever dan in zijn vorige partijen en bleef bovendien dichter bij de tafel waardoor zijn blok ook beter liep. Hij won de partij mede daarom in straight games : 5 5.

Complimenten nogmaals aan tegenstander DTTC 78 1. Niet alleen voor het sterke (technische) tegenspel, maar ook door een wijze van sportiviteit die je helaas (te) weinig tegenkomt. Na afloop kregen de spelers van team 1 van de tegenstanders een roos met een kampioenscerticaat. Een bijzonder leuke geste. Succes volgend seizoen en wellicht zien we jullie volgend seizoen terug in Kampen (zie team 2)!

Team 1 behaalde in tien wedstrijden 65 punten. Het won zeven maal, speelde eenmaal gelijk en verloor alleen in Dalfsen van nummer twee DTV 84 2 (6 - 4). Dat zijn mooie cijfers.

Daarmee kwam er een eind aan de najaarscompetitie 2004/2005, een gedenkwaardig seizoen. In de eerste zeven wedstrijden liep het als een trein, maar daarna ging het ietsje minder. Oorzaken? Mogelijke oorzaken zijn het feit dat mindere teams beter worden van het spelen tegen betere teams en als je voortdurend eerste staat, is dat anders. Andere teams willen de (lange tijd) ongeslagen koploper verslaan. Gert en Rick gingen op een gegeven moment ineens plakken en dat ging ten koste van de controle.
Maar natuurlijk overheerst het positieve gevoel. Opvallend was dat team 1 een aantal malen na een stroeve start terug in de wedstrijd is gekomen en vaak nog de winst uit het vuur wist te slepen. Verder viel op dat veel vijfpitters werden gewonnen. Kortom, met de wedstrijdmentaliteit zit het wel goed.

Volgend seizoen dus landelijk B, een prachtige prestatie. Jongens, laat jullie niet gek maken. Ga uit van je eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Ga niet plakken omdat iedereen plakt. En luister goed naar coach Simon, die het spelletje goed ziet en die bovendien zelf ook op dat niveau heeft gespeeld.

Gert, Rick, Ton en coach Simon, nogmaals van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en veel succes volgend seizoen! En natuurlijk de komende weken hard trainen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) was vrij op de laatste wedstrijddag. Hoewel het niet mijn gewoonte is om te schrijven over een team dat vrij is, maak ik daarop nu graag een uitzondering. Immers concurrent Entac 2 stond voor de laatste wedstrijddag tien punten achter met de wedstrijd tegen nummer drie Smash 1 in Losser voor de boeg. Natuurlijk was dat een onmogelijke opgave, maar team 2 was natuurlijk niet eerder kampioen voordat Entac 2 een puntje zou hebben laten liggen.
Arnaud probeerde s morgens contact te krijgen met de zaal van Smash, maar dat lukte niet. Pas s middags kregen we te horen dat Smash met maar liefst 8 2 had gewonnen. Tegenstander Entac speelde wegens ziekte met slechts twee spelers en achteraf was team 2 bij wijze van spreken dus al kampioen toen Entac de zaal bij Smash binnenstapte. Deze informatie heb ik van Arnaud die volgens zijn zeggen zo zijn connecties heeft . Ik hoef me in ieder geval niet druk te maken over een opvolger als ik mocht besluiten om te stoppen als wedstrijdsecretaris jeugd.

Team 2 pakte bij zijn rentree in de Hoofdklasse dus direct de titel. En daarmee wordt een traditie in ere gehouden dat de kampioen in de 1ste klasse van de regio Zwolle vaak direct kampioen wordt in de Hoofdklasse. Leogang SL 1 verrichtte vorig seizoen hetzelfde kunstje.
Felicitaties aan Arnaud, Erwin en Paul.
Volgend seizoen spelen jullie dus landelijk C, het niveau waarop team 1 dit seizoen acteerde. Natuurlijk is dat weer een stapje hoger, maar ik heb er alle vertrouwen in dat jullie een goed figuur zullen slaan. Jullie zijn alle drie gegroeid qua niveau en wat ook belangrijk is- de sfeer in het team is duidelijk verbeterd. Ook voor jullie geldt: de komende weken fanatiek doortrainen om straks op 22 januari as. klaar te zijn voor landelijk C.
En misschien komen jullie wel een paar tegenstander van team 1 uit deze competitie tegen.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) was deze zaterdag vrij. Het is in de competitie in de 1ste klasse uiteindelijk zelfs nog als tweede geëindigd. Een heel knappe prestatie. Het haalde in acht wedstrijden 45 punten.

Team 4 (Bram, Gert Bosman, Nick) speelde in de laatste wedstrijd tegen Flits 3 zonder kopman Karsten. Gelukkig was Nick (team 6) bereid in te vallen en dat loonde zich al snel, want Flits 3 verscheen met slechts twee spelers en dus stond team 4 al met 3 0 voor bij aanvang van de wedstrijd. Bram en Gert bleven mede dankzij wat tactische tips- ongeslagen en verloren alleen samen in het dubbel. Nick speelde netjes mee, maar kon verder niet stunten. Al met al een keurige 7 3 overwinning tegen de nummer drie: Flits 3. En dat zonder Karsten.
Team 4 beëindigde de competitie als tweede met 70 punten uit tien wedstrijden, een gemiddelde van precies zeven punten per wedstrijd dus. Heel knap! Volgend seizoen zijn de heel sterke teams Batfighters 1 en Staphorst 1 1ste klasser en dus liggen er dan misschien kansen.

Team 5 (Jordy, Laurens en Martijn) stond voor de loodzware opdracht om de ongenaakbare koploper Staphorst 1 een aantal punten af te snoepen. En nog liefst een behoorlijk aantal om zodoende Be Quick 62 1 achter zich te houden. Maar we wisten allemaal dat die hoop niet reëel was. Staphorst stond namelijk op een gemiddelde van maar liefst ruim acht punten per wedstrijd. Team 5 verloor in Staphorst dan ook met de cijfers 8 2. Jordy en Martijn pakten ieder een puntje mee. Aardig om te melden is nog dat Jordy bijna tegenstander A. Compagner van zijn 100% in diens laatste wedstrijd in de 2de klasse. Met 11 8 in de vijfde game moest Jordy zich gewonnen geven.
Al met al kan team 5 terugkijken op een prima seizoen. Vooraf vroegen we ons nog met elkaar af of team 5 wel 2de klas moest gaan spelen, omdat het mogelijk als schietschijf zou worden gebruikt. Maar in de praktijk is dat enorm meegevallen en behaalde het team zelfs vier punten per wedstrijd op één puntje na. Team 5 heeft een prima seizoen gespeeld.
Het beëindigde de competitie als vijfde met 39 punten uit tien wedstrijden. Mijn complimenten jongens!

Team 6 (Frank, Ivan en Stefan Alteveer)) speelde vandaag tegen nummer laatst Smash 70 7. Het moest een grote overwinning boeken om concurrent Leogang SL 8 nog van de tweede plaats te drukken. De tweede plaats geeft namelijk ook recht op promotie. Nick viel vandaag uit in het eigen team en viel in bij team 4 (zie hiervoor). De boys van team 6 wisten inderdaad netjes te winnen en wel met de cijfers 7 3. Ivan won vandaag zijn drie partijen vrij eenvoudig. Frank pakte twee punten en Stefan één. Ook het dubbel ging naar Kampenion. Doordat concurrent Leogang SL 8 met dezelfde cijfers won van Batfighters 3, is team 6 als derde geëindigd. Het behaalde 59 punten uit tien wedstrijden. En dat is een mooie prestatie.

Team 7 (Jentine, Mattias en Michael) moest vandaag in Nunspeet tegen Leogang SL 5 spelen dat kampioen kon worden. Eline viel vandaag uit. Team 7 heeft het dit seizoen moeilijker dan alle andere Kampenionteams, maar ja er moet er nu eenmaal de nummer laatst zijn. Het verloor kansloos in Nunspeet met de cijfers 9 1. Alleen Mattias wist  een puntje te pakken. En meer zat er eigenlijk ook niet in. Team 7 eindigt als zesde en laatste met 21 punten uit tien wedstrijden. Dit seizoen degradeert er geen enkel team uit de 4de klasse en dat is dan ook het goede nieuws.

Team 8 (Christiaan, Stefan Kok en Umit) moest vandaag met tegenstander Effect 2 uitmaken welk team derde en welk team vierde werd. Vooraf stond team 8 één puntje voor op Effect 2. Tegenstander Effect verscheen slechts met twee spelers en dus stond team 8 direct al drie punten voor. Van de overige zeven wedstrijden verloor team 8 er maar één (Stefan) en dus won het heel knap met 9 1. Team 8 is daarmee de terechte nummer drie in deze competitie geworden. Het behaalde 39 punten uit acht wedstrijden, een gemiddelde van bijna vijf punten per wedstrijd. En dat is heel netjes voor een team waarin Christiaan en Umit voor het eerst competitie speelden.

Team 9 (Hans, Niels en Willem) kon vandaag kampioen worden als het in de directe confrontatie met de grootste concurrent Leogang SL 11 twee punten wist te pakken. Dat moest toch kunnen lukken, dachten we. En dat lukte inderdaad. Na drie van de tien partijen stond het 1 2 en dus was het kampioenschap al binnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk net als in Kampen- in een 5 5 gelijkspel.
Niels en Willem pakten ieder twee punten en Hans won vandaag één partij.
Team 9 werd dus eerste en behaalde 76 punten uit tien wedstrijden en bleef nummer twee Leogang SL 11 acht punten voor. Dan ben je de terechte kampioen. Proficiat! Volgend seizoen wacht de 4de klasse.

Team 10 (Danny, Erwin en Michel) was het vierde en laatste team dat vandaag kampioen kon worden. Anja en Jeroen vielen uit, maar Anja was wel aanwezig om de verrichtingen van haar teamgenoten te volgen.
Eigenlijk moest het geen probleem worden om kampioen te worden, want het had nog vijf punten nodig terwijl tegenstander Hoonhorst 6 had in de voorgaande zeven wedstrijden maar vijf punten behaald. Daarbij wil ik wel opmerken dat de speelsters van Hoonhorst acht of negen jaar oud zijn. En ik ben ervan overtuigd dat zij in de toekomst nog van zich zullen laten horen.
Team 10 werd inderdaad kampioen. De uitslag werd uiteindelijk 10 0 en dus bleef het concurrent Leogang SL 13 (ja al weer Leogang SL) ruim voor.
Team 10 speelde acht wedstrijden, won zes maal en speelde tweemaal gelijk. Het behaalde in die acht wedstrijden 60 punten en werd daarmee eerste.
Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Alle spelers deden voor het eerst mee aan de competitie. En om dan direct ongeslagen kampioen te worden, dat is heel knap.

Zaterdagmiddag rond de klok van 17.30 uur zijn de spelers van de kampioensteams in de bloemetjes gezet. Daarbij waren ook twee seniorenteams aanwezig. Kampenion 7 (Arnaud vd Sluis, Bianca vd Walle, Jelmer vd Veen en Ralph Trip) werd kampioen in de 4de klasse en Kampenion 5 (Arie Hup, Kees Slot en Marijke Kramer) werd kampioen in de 3de klasse.
Naast die seniorenteams kwamen ook nog een paar ouders en bestuursleden om het uitreiken van de kampioensbloemen bij te wonen. Heel leuk.
Engelina heeft foto s gemaakt die je elders op de website vindt. Bedankt Engelina!

We kunnen met elkaar terugkijken op een zeer succesvol seizoen. Niet alleen telt de jeugdafdeling vier kampioensteams, maar ook de andere teams hebben naar de mogelijkheden gepresteerd en zelfs meer dan dat. En dan kan een derde plaats van het ene team zelfs een nog grotere prestatie zijn dan de eerste plaats van het andere team.
Al met al is de jeugdafdeling van Kampenion op een hoger niveau gekomen. En dan bedoel ik in dit verband niet zozeer het feit dat team 1 landelijk B en team 2 landelijk C gaat spelen, nee ik doel dan op het niveau van de jeugdteams in het algemeen.
Het is geen toeval dat de jeugdteams van Leogang SL en Kampenion in een aantal poules om de prijzen streden. Dat zijn nu eens andere namen dan Flits en Smash 70. Daarmee wil ik geen kat uitdelen naar die verenigingen; helemaal niet. Maar het is goed om te zien dat er ook andere verenigingen in opkomst zijn, waaronder dus Kampenion.

Tenslotte wil ik iedereen die op één of andere manier heeft bijgedragen aan het succes, van harte bedanken: de trainers, de coaches (hetzij vast of alleen bij de thuiswedstrijden), de ouders, het bestuur en natuurlijk de spelers zelf!
Op naar het volgend seizoen!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion