FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De jeugdafdeling van Kampenion heeft al een aantal weken kansen op vier kampioenschappen in deze najaarscompetitie. Op zaterdag 27 november kwamen die titelkansen niet in gevaar. Sterker nog, de kampioenskandidaten hebben over het algemeen goede zaken gedaan al begint de motor bij team 1 zo zoetjes aan te haperen.


Team 1 (Gert Kwast, Rick en Ton) heeft het de laatste paar wedstrijden moeilijke dan in de eerste competitiehelft. Vorige week liep het tegen de eerste nederlaag aan en vandaag moest het naar Enschedé om tegen Entac 1 te spelen. DTV 84 2 moest drie punten meer pakken dan team 1 om onze jongens (vandaag) van de titel af te houden.

Team 1 speelde met Ton (x), Rick (y) en Gert (z) en dus kwam Ton als eerste in actie en wel tegen Nick Garretsen. Het werd een bijzonder spannende partij die Ton na vijf games uit het vuur wist te slepen: 0 1. Rick vergrootte die voorsprong door tegen de zwakste Enschedeër met 1 3 te winnen: 0 2. Broer Rick speelde vervolgens tegen Casper van Diepen die er in Kampen niet bij was. Gert bood prima tegenstand, maar moest zich in de beslissende vijfde game gewonnen geven: 1 2. Rick en Ton dubbelden daarna tegen Garretsen en Leussink en wisten in drie games te winnen, al was het verschil telkens twee punten: 1 3. Ton bracht het verschil op drie punten door Leussink in vier games te verslaan: 1 4. En dus leek een (ruime) overwinning in het verschiet, maar het zou toch anders lopen.
Eerst was Garretsen in drie games te sterk voor Gert en vervolgens bond Van Diepen Rick met driemaal 11 9 aan de zegekar: 3 4. Gert sleepte daarna tegen Leussink de partij met 11 13 in de vijfde game uit het voor en bracht team 1 op een 3 5 voorsprong. Ton leek de overwinning veilig te gaan stellen door tegen Van Diepen een 1 2 voorsprong te pakken, maar die vocht zich goed terug en pakte de vierde en vijfde game met de cijfers 11 8: 4 5. In de laatste partij van de middag wist Rick tegen Garretsen weliswaar de eerste game te pakken, maar die was daardoor niet van de wijs want de volgende drie games gingen naar Garretsen: 5 5.
Omdat DTV 84 2 met 1 9 bij Spirit 1 wist te winnen, bedraagt de voorsprong van team 1 op datzelfde DTV 84 2 nog acht punten. Dat betekent dat team 1 volgende week nog twee puntjes nodig heeft om de titel op eigen kracht veilig te stellen. Natuurlijk gaat dat lukken, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het competitie-einde voor team 1 precies op tijd komt. Er zit duidelijk wat zand in de motor.
Team 1 blijft eerste met 60 punten uit negen wedstrijden.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) moest vandaag aantreden tegen Swift (D) 1 uit Deventer. En de aandacht ging ook uit naar concurrent Entac 2 die thuis tegen Swifterbant 1 speelde. En de boys van team 1 waren daar dus getuige van. Er was dan ook regelmatig telefonisch contact tussen Kampen en Enschedé.
Team 2 speelde in de opstelling Paul (a), Arnaud (b) en Erwin (c).
Paul had in zijn openingspartij tegen Selbach niet al te veel moeite om zijn team op voorsprong te brengen. Met 3 0 gaf hij Selbach geen kans: 1 0. Arnaud kwam tegen Snijder ook geen moment in de problemen en ook hij won zijn partij met 3 0: 2 0.  Erwin moest vervolgens aantreden tegen kopman Hubers en hoewel Erwin prima tegenspel bood, bleek Hubers net te sterk: 2 1. Paul en Erwin dubbelden tegen Selbach en Snijder en zij wisten de partij overtuigend met 3 0 te winnen: 3 1. Toen Arnaud echter onverwachts en toch ook kansloos met 0 3 verloor van Selbach, leek de titel ver weg: 3 2. Onder meer omdat de sterke Hubers nog tweemaal in actie moest komen. Allereerst was het de beurt aan Paul om met hem de sportieve strijd aan te binden. Het werd een heel spannende partij en na vijf games toonde Paul zich de gelukkigste met 11 9 in de beslissende game: 4 2.
Telefonisch contact met Enschedé leerde dat concurrent Entac 2 met dezelfde cijfers voor stond tegen Swifterbant.
Erwin stond tegen Snijder één game af, maar won er dus drie en hij bracht daarmee de stand op 5 2. Het was nu aan Arnaud om het op te nemen tegen de sterke Hubers. Arnaud nam en behield de hele partij het initiatief en gaf Hubers eigenlijk geen kans. Met respectievelijk 7, 9 en 3 tegenpunten won hij met 3 0: 6 2. Erwin moest daarna aan de bak tegen Selbach en het was zaak om het koppie erbij te houden. Gelukkig deed Erwin dat en hij wist in de vierde game (bij een 2 1 voorsprong in games) van een grote achterstand terug te komen en zo een vijfde game te voorkomen: 7 2.
Telefonisch contact met Enschedé wees uit dat concurrent Entac 2 ook met de cijfers 7 2 voor stond en alles wees erop dat het 8 2 zou worden (aldus Johan Kwast).
Het was voor Paul dus zaak om het laatste puntje binnen te halen, zodat Entac 2 in ieder geval geen punt zou inlopen en het volgende week in de uitwedstrijd tegen Smash met 1 9 zou moeten winnen. Paul won de eerste game overtuigend, maar verloor de tweede game verrassend ruim. Gelukkig pakte Paul daarna de draad weer op en wist hij zijn laatste partij met 3 1 te winnen: 8 2.
Natuurlijk belden we daarop weer met Enschedé en daar bleek Entac 2 de laatste partij toch nog verrassend te hebben verloren waardoor de wedstrijd in 7 3 was geëindigd. Dit betekent dat team 2 nu een voorsprong van tien punten heeft en dat Entac 2 de laatste wedstrijd in Losser met 0 10 van Smash moet winnen om nog kampioen te worden. Normaal gesproken behoort dat niet tot de mogelijkheden en dus lijkt team 2 het kampioenschap in de Hoofdklasse te behalen en daarmee promotie naar landelijk C veilig te stellen. Heel netjes!
Team 1 staat dus ook eerste met 55 punten uit 8 wedstrijden.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) speelde vandaag ook de laatste competitiewedstrijd en wel tegen nummer laatst Harderwijk 1. Een overwinning moest dus mogelijk zijn. En die overwinning kwam er ook. Een speler van Harderwijk, E. vd Elsen, was voor de Kampenaren te sterk, maar alle andere wedstrijden werden gewonnen: 7 3. Daarmee zit voor team 3 de competitie er al op. Het beëindigt de competitie waarschijnlijk als derde met 45 punten uit acht wedstrijden en dat is een knappe prestatie. De boys zijn nu aan dit niveau gewend. Ik verwacht dat het niveau van deze klasse volgend seizoen omhoog zal gaan met de (mogelijke) komst van Swifterbant 1 (degradant Hoofdklasse) en de komst van Batfighters 1 en Staphorst 1 (promovendi 2de klasse). Maar dat zien we dan wel weer. Op dit moment staat team 3 tweede.

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Karsten) speelde s morgens in Dalfsen tegen nummer laatst DTV 84 4. De boys van team 4 lieten er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met 0 10 behaalde team 4 de maximale overwinning. Lekker voor de percentages dus. Team 4 staat het hele seizoen al tweede en heeft met nog één wedstrijd te gaan- 63 punten uit negen wedstrijden. Volgende week komt nummer drie Flits 3 op bezoek. Helaas kan kopman Karsten er dan niet bij zijn. Maar goed, de voorsprong op Flits 3 bedraagt al 19 punten.

Team 5 (Jordy, Laurens en Martijn) speelde vandaag al tegen Flits en wel team 4 van die vereniging. Het was voor team 5 een belangrijke wedstrijd, want Flits 4 is samen met Be Quick 62 1- een concurrent in de strijd om (degradatie)plaats 5 te ontlopen.
Helaas kwam team 5 niet tot winst. De Zwollenaren waren met 4 6 net te sterk al had er meer ingezeten. Jordy won zijn drie partijen overtuigend, waaronder zijn partij tegen Hilko Appels die een B-licentie heeft. Laurens snoepte ook een puntje mee. Martijn bleef puntloos, maar verloor twee partijen sneu in vijven. Voor hetzelfde geld was het dus 5 5 of 6 4 geworden, maar ja daar koop je niks voor. Team 5 staat vijfde met 37 punten uit negen wedstrijden.

Team 6 (Frank, Ivan en Nick) had vorige week in Nunspeet goede zaken gedaan tegen Leogang SL 8 en vandaag moest het opnieuw naar Nunspeet om tegen team 6 van die vereniging te spelen. Dat team had nog een enkel puntje nodig om kampioen te worden. En Leogang SL 6 toonde aan dat het de terechte kampioen is, want het wees Kampenion 6 met 8 2 terug. Ivan pakte de twee punten namens team 6. De boys van team 6 verweerden zich bijzonder dapper, want vijf partijen moesten in vijf games worden beslist. Vier daarvan gingen naar de Nunspeters. Concurrent Leogang SL 8 won vandaag met 7 3 van Flits en dus staat team 6 nu twee punten achter op Leogang SL 8. Team 6 staat derde met 52 punten uit negen wedstrijden. Het is nog mogelijk dat team 6 tweede wordt, maar dan moet het volgende week heel dik winnen van Smash 70 7. Succes jongens.

Team 7 (Eline, Jentine en Michael) kwam in actie tegen Smash 70 6. Mattias belde ziek af en dus kwam Michael hem vervangen. De spelers van team 7 boden prima tegenstand, maar konden niet voorkomen dat Smash 70 met een overwinning terug naar Hattem ging: 3 7. Eline, Jentine en Michael pakten ieder een puntje. Jentine speelde al haar partijen in vijf games, maar kwam in twee daarvan net te kort. Technisch zit ze bijna weer op het oude niveau, maar conditioneel duidelijk nog niet. Maar dat komt wel goed. Team staat vijfde en laatste met 20 punten uit negen wedstrijden.

Team 8 (Anja, Stefan en Umit) moest vandaag naar nummer laatst Wijhe 1. Christiaan was verhinderd en hij werd vervangen door Anja, de jongste telg uit het tafeltennisgezin Ringenier. Natuurlijk wilde team 1 Wijhe op afstand houden om deze competitie niet als laatste te eindigen. En dat lukte. Met de cijfers 3 7 wist team 8 tegenstander Wijhe 1 te verslaan. Stefan, Umit en Anja (heel knap) pakten ieder twee punten en bovendien wisten Stefan en Umit samen ook het dubbel te winnen. Team 8 staat nu derde met 30 punten uit zeven wedstrijden. Volgende week gaat het met Effect 2 uitmaken wie als derde en wie als vierde eindigt.

Team 9 (Erwin Genuït, Hans en Niels) kon vandaag een goede stap richting het kampioenschap zetten. Het stond vooraf drie punten voor op Spoolde 2 en vier op Leogang SL 11. De beide concurrenten speelden vandaag tegen elkaar en team 9 speelde tegen nummer voorlaatst Flits 9. Omdat Willem vandaag moest werken, viel Erwin voor de derde keer bij dit team in. Erwin had overigens s nachts niet of nauwelijks geslapen vanwege een pyamaparty. De boys van team 9 deden heel goede zaken. Zelf won het met de maximale cijfers dus 10 0- van Flits 9, terwijl Leogang SL 11 met 4 6 wist te winnen bij Spoolde 2. Daardoor staat team 9 nu ruim eerste en heeft het een voorsprong van acht punten op de nieuwe nummer twee, Leogang SL 11. Dit team is volgende week in Nunspeet de laatste tegenstander van team 9. Het heeft dan nog twee puntjes nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Promotie lijkt al vrijwel zeker, omdat de nummers 1 en 2 promoveren. Team 9 staat eerste met 71 punten uit negen wedstrijden.

Team 10 (Danny, Jeroen en Michel) moest vandaag naar Swifterbant om daar aan te treden tegen team 4 van die vereniging. Team 10 stond tweede met zes punten achterstand op Leogang SL 13 dat overigens een wedstrijd meer had gespeeld. Het was voor team 10 dus zaak om te proberen een behoorlijk aantal punten uit Swifterbant mee terug te nemen en zodoende de titelstrijd te kunnen volhouden tot en met de laatste wedstrijd. Welnu, team 10 slaagde daar heel aardig in. Het hield Swifterbant op een 5 5 gelijkspel. Danny die net als Erwin nog steeds op 100% staat- bleef opnieuw ongeslagen, Michel pakte één puntje en won samen met Danny ook het dubbel. Jeroen was vanmiddag ook goed op dreef, maar kwam net tekort om een puntje mee te pakken. Team 10 staat tweede met 50 punten uit zeven wedstrijden. Concurrent Leogang SL 13 verloor met 7 - 3 bij Smash-In 3, zodat de achterstand is teruggelopen tot vier punten. Volgende week de laatste wedstrijd tegen nummer laatst Hoonhorst 6. Team 10 heeft dan aan vijf punten genoeg om kampioen te worden!

Al met al dus opnieuw positieve berichten over de jeugdteams van Kampenion. De kampioenskansen van vier teams bleven in tact (team 1) of werden zelfs vergroot (team 2,  team 9 en team 10). Van de andere zes teams vecht alleen team 5 tegen degradatie en zou team 6 zelfs nog kunnen promoveren. Komend weekend zullen we zien waar dit eindigt.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion