Op zaterdag 23 april kwamen toch nog vijf teams van Kampenion in actie. Kampenion 4 alles in eigen hand om kampioen te worden. Bram, Gert en Jordy moesten in de uitwedstrijd bij Flits 4 zes punten pakken om op eigen kracht kampioen te worden en niet afhankelijk te zijn van anderen.

Kampenion 4 stond met nog één wedstrijd te spelen vier punten voor op Be Quick '62 1 terwijl de onderlinge score in het voordeel van team 4 was. Zes punten waren in de uitwedstrijd tegen Flits 4 dus voldoende. Dat moest mogelijk zijn. En dat lukte dan ook. Team 4 pakte een ruime 2 - 8 overwinning en werd daarmee kampioen in de 2de klasse B. Jordy pakte drie punten, Bram en Gert ieder twee en het dubbel leverde het achtste punt op. Dat betekent dat Kampenion 4 volgend seizoen -net als team 3- in de 1ste klasse uitkomt. Dat maakt de competitie dan natuurlijk extra pikant. Van harte gefeliciteerd heren!

Kampenion 3 moest in de laatste wedstrijd op bezoek bij Batfighters 1 dat vorige week al kampioen werd. Karsten, Robbert en Roeland kwamen in actie en Gertjan ging mee om zijn teamgenoten aan te moedigen. Helaas voor team 3 wilden de boys van Batfighters laten zien dat het meer dan terecht kampioen is geworden in de 1ste klasse. En daar slaagde het prima in. Met maar liefst 10 - 0 stuurden zij de boys van team 3 terug naar Kampen. Felicitaties aan de Elburgers! Team 3 beëindigt de competitie als derde. Daar verandert deze maximale nederlaag niets aan.

Kampenion 7 ging in Zwolle op bezoek bij Be Quick '62 3. Vooraf stond team 7 één puntje voor op die tegenstander. Het was dus zaak om minimaal gelijk te spelen. Helaas lukte dat net niet. Het verloor met 6 - 4. Stefan Alteveer pakte twee punten, Frank één en het dubbel ging naar Kampenion. Hans bleef puntloos. Daarmee eindigt team 7 als vierde en voorlaatste.

Kampenion 10 ging net als team 4 naar Zwolle om daar tegen een team van Flits te spelen en wel team 10. Beide team deelden de punten broederlijk. Renate en Stefan Kok pakten beiden twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Robin van Dijk -die in actie kwam omdat Anja en Michel verhinderd waren- wist geen puntje mee te pakken. Team 10 eindigt als vijfde.

Kampenion 11 moest net als team 3 naar een tegenstander die al kampioen was geworden: Effect 3. En daarmee houdt de gelijkenis niet op, want ook team 11 verloor de wedstrijd met 10 - 0. Jeroen, Rijk en Silas wisten geen puntje mee te snoepen, maar dat is geen schande, want de spelers van Effect zijn duidelijk wat verder dan de welpen van Kampenion. Team 11 eindigt als vijfde en laatste, maar de boys hebben heel veel geleerd dit seizoen en ............. heel veel plezier gehad.

Daarmee zit de voorjaarscompetitie 2004/2005 er dan definitief op. Dit seizoen leverde Kampenion twee kampioenen op (team 4 en team 9) en geen enkele degradant. Dat is een prachtige prestatie.

De eindklasseringen van alle teams op een rijtje:

 • team 1 (landelijk B) - vierde
 • team 2 (landelijk C) - vierde
 • team 3 (1ste klasse) - derde
 • team 4 (2de klasse) - eerste
 • team 5 (3de klasse) - tweede
 • team 6 (4de klasse) - vierde
 • team 7 (4de klasse) - vierde
 • team 8 (4de klasse) - vierde
 • team 9 (5de klasse) - eerste
 • team 10 (5de klasse) - vijfde
 • team 11 (welp-/pupil) - vijfde

Op zaterdag 28 mei -op de dag van de Clubkampioenschappen- worden de kampioensteam in het zonnetje gezet en ontvangen die spelers de kampioensbloemen en de kampioensmedailles.

Ik bedank jullie allemaal voor een mooi seizoen!

Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion