Op zaterdag 14 april kwam alleen het eerste jeugdteam in actie. Het speelde in Groningen de uitwedstrijd tegen de aanstaande kampioen GTTC 1. Voor de Kampenaren viel daar helaas weinig eer te behalen. Voor de rest was er deze zaterdag geen jeugdcompetitie.

Landelijk A    GTTC 1            -    Kampenion 1                    10 0
Paul Kamstra 0, Ton Ringenier 0 en Arnaud van der Sluis 0


Team 1 speelde in Groningen de voorlaatste (uit)wedstrijd van dit seizoen. Dan is het avontuur in landelijk A voorbij. GTTC had gedurende het seizoen een ruime voorsprong opgebouwd op het eveneens zeer sterke Never Despair uit Den Bosch en het kon vandaag op eigen kracht al kampioen worden als het zes punten zou pakken tegen team 1. Vooraf twijfelde niemand eraan of GTTC dit zou lukken; ook aan Kamper kant niet. Immers, de wedstrijd in Kampen eindigde in 1 9. Alleen Arnaud wist toen Teun Bosveld in een thriller te verslaan. Hoewel Arnaud, Paul en Ton streden voor wat zij waar waren, bleken zij niet in staat ook maar één puntje mee te nemen uit de Martinistad. Individueel zijn alle Groninger spelers beter dan de Kamper spelers. Verder is het verschil in trainingsuren groot. Zo bekeken, is de 0 10 nederlaag snel verklaard. Arnaud, Paul en Ton hoeven zich dan ook nergens voor te schamen. Felicitaties aan GTTC 1. Dat team is komend seizoen in deze samenstelling een belangrijke kandidaat om de kampioenspoule te bereiken en vervolgens wellicht de halve finales. Voor Kampenion eindigt het landelijk A-avontuur volgende week in Den Bosch als het mag aantreden tegen Never Despair. Nog eenmaal de accu proberen op te laden en nog eenmaal genieten van hett avontuur dat landelijk A heet. Vervolgens moeten we dit avontuur met elkaar een mooi plekje geven, want het is een unieke gebeurtenis geweest in de geschiedenis van Kampenion. Vier echte Kamper musketiers bereikten in de voorjaarscompetitie 2005/2006 het hoogste niveau in de jongenscompetitie. En in het najaarsseizoen 2006/2007 speelden zij op dat hoogste niveau. Dat neemt niemand hen én Kampenion meer af.


Zaterdag 21 april worden al weer de laatste competitiewedstrijden van dit seizoen gespeeld. Nu al is zeker dat na de al in maart behaalde titel door team 8 geen enkel ander kampioenschap kan worden begroet. Dat is overigens niet erg. Er is geen enkel team dat als laatste eindigt en een aantal spelers heeft zich dit seizoen behoorlijk tot sterk ontwikkeld. Verder was er het nodige plezier bij de competitiewedstrijden. Dat mogen we ook niet vergeten.
Volgende week de laatste bijdrage van dit seizoen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion