FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Negen van de twaalf teams kwamen in actie op zaterdag 18 maart. En deze wedstrijden leverden drie overwinningen op, twee gelijkspelen en vier nederlagen. Drie teams kwamen om uiteenlopende redenen niet in actie. De teams 1 en 2 deden prima zaken door hun tegenstanders met 10 0 terug te wijzen. Ook team 12 blijft maar winnen. Team 7 deelde in Dalfsen in het toptreffen de punten met DTV 84 6.

Kampenion 1

-

Nieuwegein 1

10 - 0

Landelijk B

Arnaud 3, Daan 3, Ton 3 en dubbel 1

Team 1 zelf tweede maar virtueel koploper - ontving nummer drie Nieuwegein. Die tegenstander had tot nu toe redelijk gepresteerd en had alleen van GTTC verloren (3 7). Van Kamper zijde werd dan ook naar de wedstrijd uitgekeken. Onder andere omdat twee van de drie spelers van Nieuwegein vrij hoog op de percentagelijst staan.

Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Na de drie enkelpartijen stond het 3 0. Arnaud versloeg A. te Nas met 3 0, Daan was te sterk voor kopman R. Mars en Ton versloeg B. den Blanken met 3 2. al maakte Ton het zichzelf in die partij onnodig moeilijk.

Ook het dubbel ging naar Kampenion; Arnaud en Ton verloren de 1e game, maar wisten de drie volgende te winnen: 4 0.

Na het dubbel won Daan met speels gemak van A. te Nas. s Morgens leek het erop dat Daan niet zou kunnen spelen, omdat hij zich te ziek voelde. In de loop van de morgen ging het langzaam maar zeker beter. En na het inspelen besloot hij toch te spelen. Paul had anders zijn plaats ingenomen. Arnaud liet vervolgens weinig heel van B. den Blanken en Ton versloeg Mars ook al met 3 0 waardoor een prachtige 7 0 tussenstand op het wedstrijdformulier stond.

Daan versloeg zonder zich al te veel hoeven in te spannen- met 3 0 van Den Blanken en Ton verschalkte met diezelfde cijfers Te Nas, al was het krachtsverschil hier minder groot. In de laatste partij was het aan Arnaud om het feest compleet te maken. In een van beide kanten goede partij versloeg Arnaud Mars met 3 1. Na de eerste twee games nipt te hebben gewonnen, moest Aart de derde aan Mars laten. In de vierde game stelde hij echter weer orde op zaken en won hij met de veelzeggende cijfers 11 0.

Het gebeurt niet zo vaak dat je een wedstrijd met 10 0 wint en zeker niet op landelijk niveau. We mogen dan ook spreken van een historische overwinning in misschien wel een historisch seizoen. Maar laten we wat dat betreft nog maar niet op de zaken vooruit lopen.

Complimenten overigens aan de spelers van Nieuwegein. Zij bleven tot en met de laatste wedstrijd heel sportief strijden voor een beter resultaat. Klasse.

Concurrent GTTC won bij Hutaf met 2 8. Daardoor liep team 1 twee puntjes in en staat het nu nog drie punten achter. Team 1 heeft daarbij wel een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week gaat team 1 in Appingedam op bezoek bij DTTC 78 1.


Kampenion 2

-

Entac 4

10 0

Hoofdklasse

Erwin L. 3, Gertjan 3, Jordy 3 en dubbel 1

De wedstrijden van de teams 1 en 2 werden naast elkaar gespeeld. En het was net of de spelers van team 2 niet wilden achterblijven bij die van team 1. Ook team 2 ging als een speer in de wedstrijd tegen Entac 4. Voor het begin van de wedstrijd stond team 1 dat derde stond- één puntje voor, een belangrijke wedstrijd dus. Entac had de sterkste speler thuis gelaten en daar profiteerde team 2 optimaal van.

Na de eerste drie enkelpartijen stond het hier eveneens 3 0. Gertjan, Erwin en Jordy wonnen overtuigend. En Erwin en Gertjan pakten ook het dubbel: 4 0.

Na het dubbel ging team 2 vrolijk verder. Erwin, Gertjan en Jordy wonnen ieder hun tweede wedstrijd waardoor ook hier de tussenstand 7 0 op het wedstrijdformulier verscheen. Een ongekende luxe.

In de achtste partij liet Erwin zich bijna verschalken door Pitzalis. Hij verloor de eerste twee games, maar kwam bijtijds weer bij zijn positieven . De volgende drie games pakte Erwin overtuigend. Jordy en Gertjan wonnen ook hun derde wedstrijd en zo werd de uitslag ook hier 10 0.

Team 2 staat daardoor vaster op de derde plaats en heeft het spook dat degradatie heet, nu definitief verjaagd. Het kan nu in het verloop van het seizoen vrijuit ballen.

Op zaterdag 25 maart speelt team 2 in Hengelo tegen Vitesse 35 1.


Hoonhorst 1

-

Kampenion 3

7 3

1e klasse

(inv) Erwin G. 2 en Karsten 1; Gert 0

Vooraf waren er wat problemen bij team 3 om drie spelers achter de tafel te krijgen. Bram en Martijn waren verhinderd en ook Gert zou in eerste instantie niet spelen. Uiteindelijk speelde hij toch en was Erwin Genuït bereid om in te vallen. Wilde team 3 nog aanspraak maken op handhaving, dan was een goed resultaat noodzakelijk. Maar ja, met een invaller uit de 3e klasse werd dit er niet gemakkelijker op zou je denken. Maar &&&&&&&&& aan Erwin heeft het niet gelegen; integendeel. Hij bleef prima op de been. Sterker nog, hij pakte twee overwinningen. Een heel knappe prestatie die veel vertrouwen geeft voor de toekomst; zowel van hemzelf als tafeltennisser, maar ook voor die van Kampenion. Met Ivan (team 4) lijkt er nu dus een tweede jonge speler op te staan en dat is een prettige constatering. Het derde puntje pakte Karsten. Gert bleef puntloos. Door deze 7 3 nederlaag staat team 3 afgetekend laatste.

Volgende week speelt team 3 in Zwolle tegen Flits 3.


Leogang SL 4

-

Kampenion 4


2e klasse

Ivan, Nick en Niels

En dan het verhaal over team 4. Na overleg met Leogang SL en de spelers van team 4 was besloten de thuiswedstrijd en uitwedstrijd om te draaien. Team 4 zou dus niet thuis, maar in Nunspeet spelen. s Morgens om 10.15 uur kreeg ik een telefoontje uit Nunspeet: waar Kampenion 4 bleef . Ik heb nog geprobeerd de drie spelers te bereiken, maar ik kreeg alleen Nick te spreken. Hij stond s morgens inderdaad om 9.00 uur bij sporthal De Maten , maar Ivan en Niels verschenen niet. Hij kon hen net als ik- niet bereiken. Een heel vervelende en teleurstellende zaterdag dus voor Kampenion 4 en mijzelf. Volgens de reglementen krijgt team 4 tien punten in mindering en moet de wedstrijd alsnog op een ander moment worden gespeeld. Daar gaat de goede klassering van het team. Heel jammer.

Volgende week is team 4 vrij.


Kampenion 5

-

Smash 70 4

5 5

3e klasse

Ibrahim 2, Laurens 2 en Mattias 1

Team 5 (derde) speelde een prachtige wedstrijd tegen de nummer twee Smash 70 4. De wedstrijd verdiende geen verliezer en dat gebeurde dan ook niet. Soms is er dus gerechtigheid in de sport. Ik heb heel mooie wedstrijden gezien deze zaterdag. Ibrahim die nog op 100% stond- verloor weliswaar zijn ongeslagen status in zijn eerste wedstrijd, maar toch stond hij geweldig te spelen. Na een 0 2 achterstand in games vocht hij zich met goed spel terug naar 2 2. In de vijfde game verloor hij nipt met 9 11. Maar dat was geen schande. Hij pakte twee punten en datzelfde deed Laurens, die zijn normale niveau weer wist te benaderen. Ik doelde daar vorige week al op. Gelukkig dat Laurens dit goed en snel heeft opgepakt. Mattias pakte ook een puntje mee en was zelfs dichtbij een tweede zege. Een hoogstaande wedstrijd dus deze middag in de derde klasse. Complimenten aan beide teams.

Op zaterdag 25 maart as. gaat team 5 op bezoek in Staphorst.


Emmeloord 1

-

Kampenion 6

6 4

3e klasse

Frank 1, Hans 1, Stefan A. 1 en dubbel 1

Als alle spelers één wedstrijd weten te winnen en uiteindelijk met slechts 6 4 verliezen, dan heb je het maximale resultaat eruit gesleept. Deze woorden zijn van toepassing op team 6 dat in Emmeloord tegen het sterke Emmeloord 1 speelde. Frank, Hans en Stefan pakten alle drie één puntje en Frank en Stefan wisten ook het dubbel te winnen. En zo nam team 6 vier belangrijke punten mee naar huis. Belangrijk omdat het verschil in punten onderin heel klein is en bovendien ontmoetten de twee concurrenten onderin elkaar deze zaterdag.

Volgende week ontvangt team 6 één van die twee teams: Batfighters 3.


DTV 84 6

-

Kampenion 7

5 5

4e klasse

Anja 2, Jentine 1, Joyce 1 en dubbel 1

De dames van team 7 speelden de topwedstrijd in hun poule van de 4e klasse. Vooraf had team 7 drie punten voorsprong op de dames van DTV 84 6. Het was dus zaak om niet te verliezen in Dalfsen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat is de Kamper dames gelukt. De uitslag werd 5 5 en dat is een goede prestatie. Zeker omdat de dames uit Dalfsen een 3 0 voorsprong namen. Maar Anja, Jentine en Joyce kwamen heel sterk terug. Met nog één wedstrijd te spelen stond het 5 4 voor Dalfsen. De wedstrijd leek alsnog verloren te gaan, want Anja kwam tegen Laarman met 2 0 achter. Gelukkig legde zij het hoofd en het batje niet in de schoot en vocht zij zich nog voorbij haar tegenstandster om er zodoende nog een gelijkspel uit te slepen. Geen van de zes speelsters bleef deze middag ongeslagen. Dat zegt ook wel iets. Halverwege het seizoen staat team 7 dus drie punten voor op de grote concurrent DTV 84 6. Heel netjes.

Op zaterdag 25 maart speelt team 7 de lastige uitwedstrijd tegen het Smash-In 1 van Rik Weys.


Kampenion 8

-

Staphorst 4

2 8

4e klasse

Christiaan 1 en Danny 1; Stefan K. 0

Team 8 speelde thuis tegen het sterke Staphorst 4. En eigenlijk was het een ongelijke strijd. De bezoekers waren duidelijk te sterk. Op de 2 8 nederlaag valt dan ook niets af te dingen. Christiaan en Danny -die zijn eerste wedstrijd speelde dit seizoen- pakten ieder een puntje. Stefan was er heel dichtbij in zijn tweede partij, maar kwam net te kort. Team 8 zal de punten tegen andere teams moeten pakken.

Volgende week is team 8 vrij.


Emmeloord 2

-

Kampenion 9

7 3

5e klasse

Rijk 2 en Silas 1; Jeroen 0

Net als team 6 speelde ook team 9 in Emmeloord. Emmeloord is een middenmoter en team 9 stond laatste. Het werd dan ook een regelmatige 3 7 nederlaag voor de boys van team 9. Rijk pakte twee puntjes en maatje Silas 1. Rijk won een hangpartij nipt en Silas verloor er eentje. Jeroen kwam niet in de buurt van een overwinning. Misschien vallen de resultaten dit seizoen een klein beetje tegen van team 9. Maar ik denk dat dit aanpassingsproblemen zijn. Vorig seizoen kwamen de boys in de welp-/pupilklasse allemaal leeftijdsgenootjes tegen en nu veel spelers die (duidelijk) ouder zijn. Ik ben ervan overtuigd dat zij volgend seizoen van zich gaan spreken als zij alle schroom van zich hebben afgeworpen. En misschien gebeurt dat al wel in de tweede helft van het seizoen.

Volgende week speelt team 9 thuis tegen Robaard Hasselt 1.


DTV 84 10

-

Kampenion 10

7 3

5e klasse

Renate 3, Nick 0 en Robin 0

Team 10 speelde net als team 7 in Dalfsen en wel tegen DTV 84 10. En ook in de vierde wedstrijd kwam het niet tot winst. Wel was te zien dat het krachtsverschil kleiner was dan in de andere wedstrijden. Maar DTV stond dan ook één plekje boven team 10. Renate liet zien al een aantal seizoenen mee te draaien. Zij won haar drie enkelspelen vrij eenvoudig. Nick en Robin pakten weliswaar een aantal games, maar wisten nog niet te winnen. Maar dat komt allemaal nog wel.

Volgende week is team 10 vrij.


Kampenion 12

-

Spoolde 3

7 3

Welp-/pupilklasse

Gert-Jan 3, Bas 2, Guido 1 en dubbel 1

Team 12 en tegenstander Spoolde 3 maakte er een leuke wedstrijd van in sporthal De Maten . We hebben veel spannende partijen gezien; maar liefst zes van de tien partijen werden pas in de vijfde game beslist. Guido speelde al zijn drie partijen in vijf games. Eenmaal won hij en tweemaal verloor hij. Bas pakte heel netjes twee punten en aanvoerder Gert-Jan bleef ook vandaag ongeslagen, ook al kroop hij door het oog van de naald tegen Wibier van Spoolde. Team 12 staat halverwege het seizoen bovenaan en heeft één puntje voorsprong op Flits 12. Een prima prestatie van de boys dus. Door de goede resultaten is het heel verleidelijk om vooral naar de stand te kijken en minder naar de progressie die de spelers maken. Maar ook daarmee zit het wel goed.

Volgende week gaat team 12 in Nunspeet op bezoek bij Leogang SL 10.


Halverwege het seizoen kan een tussenbalans worden opgemaakt. De teams 1, 2, 4, 5, 7, 11 en 12 presteren goed tot prima. Voorlopig liggen de teams 1, 7 en 12 op titelkoers. Team 3 presteert teleurstellend. De teams 6 en 8 hebben het moeilijk, maar zij kunnen zich nog in veiligheid spelen. Team 9 en team 10 hebben het ook moeilijk, maar zij hoeven niet te vrezen voor degradatie in de 5e klasse.

Volgende week komt team 11 tweemaal in actie: vrijdagavond 24 maart in Nunspeet tegen Leogang SL 9 en zaterdag 25 maart thuis tegen Hoonhorst 5. Drie teams zijn dan vrij. Ik houd je op de hoogte.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion