Het meisjesteam van Kampenion (team 7) speelde op vrijdag 5 mei in sporthal De Maten de kampioenswedstrijd tegen concurrent DTV 84 6 dat ook geheel uit meisjes bestaat. Team 7 had nog twee punten nodig om het kampioenschap veilig te stellen. En hoewel de dames zelf vooraf nogal zenuwachtig waren, twijfelde eigenlijk niemand eraan dat zij daarin zouden slagen.

Het was nog een hele puzzel om een datum te vinden voor de laatste wedstrijd in de 4e klasse A tussen Kampenion 7 en DTV 84 6. Door de soap rond het Dijkpoorttoernooi moest voor de laatste speelronde van zaterdag 6 mei voor alle teams een andere speeldatum worden gevonden. Zaterdag 22 april was voor deze wedstrijd geen optie, omdat aan Dalfser kant werd meegedaan aan de Nederlands Kampioenschappen in Helmond. Zaterdag 29 april was vanzelfsprekend ook geen geschikte datum en ook zaterdag 13 mei viel af, omdat een enkele speler (o.a. Anja) zich had geplaatst voor de Afdelingskampioenschappen in Lochem. Uiteindelijk kwamen we uit op vrijdag 5 mei om 18.30 uur.

DTV 84 6 bestaat uit vier spelers. Twee van hen Eline Ploegman en Loïs Laarman- waren deze week op kamp geweest en waren s middags pas teruggekomen. Nee, het was geen tafeltenniskamp en dus hebben die twee dames niet al te veel slaap gehad. Een van hen (Loïs) moest toch in actie komen, samen met Maaike Bollemaat en Marjolein Snijder. Qua sterkte speelde DTV 84 met de nummers 1, 3 en 4. Kampenion 7 speelde in de vertrouwde opstelling: Anja, Jentine en Joyce.

Leuk was het dat een aantal familieleden en een aantal Kampenionners de moeite hadden genomen om de Kamper dames aan te moedigen. Zelfs trainer Freek (uit Hasselt) kwam nog even langs voordat hij moest werken (in Zwolle). Hartstikke leuk. En uit Dalfsen waren met chauffeur Bollemaat Hermenn Bollemaat en Wiljanne Schipper meegekomen.

De eerste partij ging tussen Jentine en Maaike. En het werd een leuke partij met heel weinig krachtsverschil. Maaike wist die partij naar zich toe te trekken met 1 3; alle games gaven aan het eind een verschil van twee punten te zien: 0 1. Joyce stond voor de taak om haar team tegen Marjolein weer langszij te brengen. Nadat de eerste game nog heel moeizaam ging (gespannen wellicht?), nam Joyce in de tweede en derde game duidelijk meer afstand. Zij won de partij overtuigend met 3 0: 1 1. En dus kon Anja het beslissende tweede punt al binnenhalen in de derde wedstrijd van de avond. Dat moest dan gebeuren tegen Loïs. De eerste game ging heel overtuigend naar Anja, maar daarna bood Loïs meer tegenstand. Vooral omdat zij meer vat kreeg op de service van Anja. De tweede game wist Anja nog te pakken, maar de derde ging naar Loïs. Op het moment dat we dachten dat een vijfde games de beslissing zou moeten brengen, sloeg Anja alsnog toe en won zij de game met 11 7: 2 1. Daarmee was het kampioenschappen binnen. En dus konden Anja, Jentine en Joyce worden gefeliciteerd. Leuk om te zien was het dat dit het eerst door de tegenstanders gebeurde. Daarna volgende familieleden en Kampenionners. De dames bliezen vervolgens even stoom af; ik laat maar in het midden of die stoom een gevolg was van de spanning of van de temperatuur. En in de kantine verrasten de bezoekers uit Dalfsen Kampenion 7 met een slagroomtaart, een heel leuk gebaar.

Na de korte break stond het dubbelspel op het programma. Anja en Joyce speelden tegen Maaike en Marjolein; zij waren kennelijk het meest fit. Alle dames hadden moeite met de concentratie, maar dat mocht de pret niet drukken. Het waren Anja en Joyce die het dubbel met 3 1 wisten te winnen waardoor een 3 1 tussenstand op het denkbeeldige scorebord verscheen.

Na weer een korte onderbreking speelde Joyce tegen Maaike. Maaike heeft dit seizoen slechts één wedstrijd verloren; inderdaad &.. van Joyce. Ook nu werd het een zeer close partij. De eerste game ging overtuigend naar Joyce, de tweede nipt naar Maaike. In de derde was Joyce weer de sterkste. Maar Maaike geeft zich niet zomaar gewonnen. Zij wist de vierde game weer te pakken en had vervolgens ook de beste start in de beslissende vijfde game. Dat gaf dan ook de doorslag: 7 11. Maaike bracht daarmee DTV 84 6 terug in de wedstrijd: 3 2.

De zesde en zevende partij gingen daarna eenvoudig naar Kampenion 7. Eerst was Jentine met 3 0 te sterk voor Loïs en vervolgens had Anja geen moeite met Marjolein. Ook deze partij was al na drie games beslist: 5 2. Een gelijkspel was dus al veiliggesteld, maar de dames van team 7 wilden meer. Joyce speelde een sterke partij tegen Loïs. Alleen de derde game moest zij aan haar tegenstander laten, maar in de vierde game was zij weer helemaal bij de les: 11 2. Met een tussenstand van 6 2 stond een overwinning vast. In de negende partij troffen de twee nog ongeslagen speelsters elkaar: Anja en Maaike. En zij maakten er ook een heel spannende en mooie wedstrijd van. Het werd vooral de forehand van Maaike tegen de backhand en het blok van Anja. Ook nu liet Maaike zien over een ijzersterke wedstrijdmentaliteit te beschikken. Anja pakte de eerste game heel overtuigend (11 5) en had in de tweede game ook lange tijd een voorsprong. Toch wist Maaike die game er nog uit te slepen, 9 11. De derde game was weer duidelijk voor Anja. 11 4. En Maaike wist de vierde game weer te winnen: 7 11. In de beslissende game nam Anja net als in de tweede een kleine voorsprong, maar het was Maaike die de game nog naar zich toetrok. Beide speelsters kunnen terugkijken op een fraaie wedstrijd. De tussenstand was daarmee 6 3. In de laatste partij vergrootte Jentine die voorsprong tot 7 3 door Marjolein met 3 0 kansloos te laten.

De conclusie mag luiden dat aan Dalfser kant Marjolein en Loïs deze avond tekort kwamen. Maaike wist haar wedstrijden op karakter en natuurlijk kunde- te winnen. Bij team 7 bleek weer eens dat de drie speelsters elkaar weinig ontlopen en dat het team (daardoor) in de breedte sterk is.

Team 7 is dan ook de terechte kampioen. Voor Anja en Joyce is het de tweede opeenvolgende titel en voor Jentine is het haar eerste kampioenschap. Dames nogmaals gefeliciteerd. Volgend seizoen mogen de girls het in de 3e klasse proberen, tenzij zij wellicht de voorkeur geven aan de competitie voor meisjes; landelijk C. We gaan het volgen.

Met de titel van Kampenion 7 is het aantal kampioenschappen dit seizoen op drie gekomen. En dat had ik vooraf niet verwacht. De titel van team 7 zag ik aankomen , maar die van team 1 en team 12 niet. Drie kampioenschappen is een mooi aantal, zeker als je bedenkt dat vorig seizoen maar liefst vijf titels werden behaald en veel teams dus een klasse hoger speelden dan vorig seizoen. Daarnaast telde Kampenion maar liefst drie debutantenteams: team 10, team 11 en team 12. Als wedstrijdsecretaris JEUGD kijk ik dan ook met veel plezier en heel tevreden terug op dit seizoen.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretariaat

ttv Kampenion