Op zaterdag 29 oktober kwamen alleen de twee landelijke teams in actie. Helaas leden beide teams een nederlaag. Vooral voor team 2 is dat zuur, omdat het tegen directe concurrent Odion 1 speelde.

Kampenion 1 - HTTC 1 2 - 8 (Landelijk B)
Gert K. 1 en Rick 1; Ton 0
Team 1 leed een op papier vrij kansloze nederlaag tegen HTTC 1 uit Houten: 2 - 8. En het is niet voor het eerst dit seizoen dat team 1 een kansloze nederlaag lijdt. Het maakt dan ook een heel moeizaam seizoen door en dat is eigenlijk voor het eerst sinds de 'successtory' in de Hoofdklasse begon. Ik heb het dan over het voorjaarsseizoen 2004. Op zich is het niet erg dat het een keer minder gaat. Maar het is wel zaak dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Samen kun je uit de 'crisis' komen; alleen lukt dat niet. Gert en Rick pakten ieder een puntje. Ton bleef puntloos. Er had meer ingezeten, maar drie partijen gingen na vijf games verloren.

Kampenion 2 - Odion 1 3 - 7 (Landelijk C)
Arnaud 1, Erwin 1 en Paul 1
Team 2 ontving koploper Odion dat vooraf vier punten meer had verzameld. Het was dus erop of eronder. De start was fantastisch; met goed spel boekten Paul, Arnaud en Erwin prima overwinningen. En zo stond het zo maar 3 - 0. Het dubbel ging met 0 - 3 naar de gasten, maar er leek nog niks aan de hand voor de heren van team 2. Toch verliep de wedstrijd na het dubbel duidelijk anders dan alle aanwezigen in de hal zich hadden voorgesteld. De eerste vier partijen na het dubbel gingen namelijk alle in vijf games naar Odion. En daar zaten ook niet verwachte en onnodige nederlagen bij. Dus stond het 'ineens' 3 - 5. Er knakte toen wat bij de spelers van team 2. Odion liep zelfs nog uit naar 3 - 7 en kan zich gaan opmaken voor de titel.
Hoe kan zoiets gebeuren? Dat is altijd moeilijk te zeggen vanaf 'de zijlijn'. Wel ben ik van mening dat de mentale weerbaarheid te wensen overliet. Bij tegenslag wordt er geen tandje bij gezet, maar wordt de 'schuld' bij een ander gezocht. Ook voor de spelers van team 2 is het zaak om in de spiegel te kijken en de consequenties te aanvaarden van het eigen mindere spel.
Team 2 moet de competitie goed uitspelen en definitief beslag leggen op de tweede plaats met liefst zoveel mogelijk punten. Dan kan wellicht landelijk B worden aangevraagd.

Nawoord
Ik had hier een stichtelijk woord willen schrijven, maar ik realiseerde me bijtijds dat dit medium daarvoor niet geschikt is. Laat ik me beperken tot de volgende woorden: heren van team 1 en2 geniet van het feit dat jullie landelijk spelen. Stimuleer elkaar tot een (nóg) hoger niveau. Dat lukt je nooit in je eentje. Wees positief naar elkaar, kraak elkaar niet af en wendt je eigen falen niet af op je teamgenoten. Stimuleer elkaar en geniet, want je periode bij de jeugd is straks voorbij voordat je er erg in hebt.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion