FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Nadat eerder al de competitieindeling van de landelijke competitie en de Hoofdklasse bekend waren, is nu dan ook de indeling van de Regio Zwolle bekend. Die indeling liet wat langer op zich wachten, omdat er overleg is geweest tussen de RJCL s van IJsselstreek en Zwolle over een gezamenlijke poule in de 5e klasse. En dat juist in de vakantieperiode.

 


 

Uit die nieuwe indeling valt op dat een behoorlijk aantal teams moest worden doorgeschoven. En natuurlijk heeft dat ook gevolgen voor een aantal teams van Kampenion.
Hieronder volgen de indelingen van de poules waarin de jeugdteams van Kampenion uitkomen.


1e klasse - Fitacc Emmeloord 1, Leogang 1, Hoonhorst 2, Kampenion 3 en 4, Tafeltennis Zwolle 3
team 3 - Chiel ten Brinke, Robin Makkink en Danny Visscher
team 4 - Mattias Beimers, Pascal Bruins, Cristian van Eeden en Jentine Ringenier

Inderdaad, zowel team 3 als team 4 komen uit in de 1e klasse van de Regio Zwolle. Maar de doelstellingen lopen uiteen. Allereerst team 3.
Dit team moet kunnen meedoen om plaats 1. Dat lijkt misschien grootspraak, maar dat is het niet. In de 1e klasse is eigenlijk geen enkel team (ongewijzigd) overgebleven van het afgelopen seizoen. Bij team 3 is Erwin Genuït gestopt en Jentine Ringenier komt dit seizoen in team 4 uit. Robin Makkink en Danny Visscher nemen hun plaatsen in. Beiden behoorden vorig seizoen tot de wat betere 2e klassers al kwam dat er nog niet altijd uit. Aangezien de 1e klasse van dit seizoen dus zo ongeveer de 2e klasse van het vorig seizoen is, mogen de verwachtingen ook hoog zijn gespannen. Chiel, de enig overgebleven speler van het vorig seizoen, moet duidelijk beter kunnen presteren dan vorig seizoen. En ik verwacht dat Danny en Robin niet of nauwelijks voor hem onderdoen. Kortom, team 3 is een uitgebalanceerd team en het kent geen zwakke broeders . Concurrentie verwacht ik vooral van Leogang 1, de kampioen van de 2e klasse.

Team 4 gaat voor handhaving. Onder de bezielende leiding van Jentine Ringenier moeten Pascal Bruins en Cristian van Eeden (beiden vorig seizoen 3e klassers) en Mattias Beimers (vorig seizoen 2e klasser) hun puntjes bij elkaar sprokkelen. Cristian komt over van Swift 64 dat komend seizoen geen jeugdteams op de been kan brengen. Ik heet Cristian hartelijk welkom bij Kampenion. Van het team van vorig seizoen is Laurens Trommel gestopt en spelen Danny en Robin nu dus in team 3. Team 4 gaat proberen tenminste één team onder zich te houden. Natuurlijk valt dat niet mee, maar het is niet onmogelijk. Naar mijn mening gaat het de concurrentiestrijd vooral aan met Hoonhorst 2 en wellicht met Tafeltennis Zwolle 3. Team 4 moet gewoon lekker gaan ballen en dan maar zien of en waar het schip strandt.

De eerste ontmoeting tussen beide teams staat gepland voor zaterdag 20 september as.


2e klasse - Drost Wezep 2, DTV 84 2, Heino 1, Hoonhorst 3, Kampenion 5 en Vined 1
team 5 - Jos Bosch, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels

Ook team 5 speelt een klasse hoger dan het vorig seizoen. En ook dit team gaat voor handhaving, wat inhoudt dat het tenminste twee teams onder zich moet zien te houden. Ook dat is geen eenvoudige opgave, maar gezien de leeftijden van de drie spelers en hun trainingsarbeid moet het mogelijk zijn. Bijna alle teams zijn afkomstig uit de 3e klasse, met uitzondering van Hoonhorst 3. Ik verwacht dan ook een spannende competitie waarbij de teams elkaar niet veel ontlopen en de kampioen en de degradanten pas laat bekend zijn. Drost Wezep 2 is in mijn ogen de belangrijkste titelkandidaat met Hoonhorst 3 als outsider. Over de degradatiekandidaten durf ik geen uitspraken te doen. Afwachten maar.


3e klasse - Bultman/Smash 70 3, Heino 2, Kampenion 6, Tafeltennis Zwolle 4 en 7
team 6 - Henk Boerman, Albert Hoeve en Renate Scheper

Team 6 komt uit in de 3e klasse daar waar het vorig seizoen nog 4e klasse speelde. Bas Hartman is gestopt en dus gaan Henk Boerman, Albert Hoeve en Renate Scheper met hun drieën verder. Voordeel voor team 6 is dat er komend seizoen geen enkel team degradeert, omdat het in een poule van vijf teams uitkomt en de 4e klasse slechts één poule telt. Dat scheelt al weer. Maar natuurlijk gaan de drie proberen tenminste één team onder zich te houden en ik denk dat dit moet kunnen lukken. We gaan het volgen.


5e klasse - Drost Wezep 5, Hoonhorst 4, Kampenion 7, Leogang 4, Tafeltennis Zwolle 11 en Vined 2
team 7 - Matthieu van den Berg, Niek ten Brinke, Ben-Jan Smit en Mark Steenstra

Team 7 gaat ongewijzigd de competitie in. Qua spelers welteverstaan. Ik denk dat de spelers wel met een andere instelling de competitie ingaan. Immers, vorig seizoen was alles nieuw omdat de spelers uit de welp-/pupilklasse kwamen en Matthieu zelfs zijn competitiedebuut maakte. Het eindigde toen als laatste, maar ik verwacht dat het komend seizoen tenminste als vijfde eindigt. En misschien zit er nog wel iets meer in. Maar belangrijker is dat de vier plezier in het spelletje blijven houden. Dan komen de resultaten vanzelf wel. De spelers zijn nog jong genoeg.


De competitie gaat op zaterdag 13 september as. van start. Ik wil weer proberen om op de website ieder weekend verslag te doen van de verrichtingen van de zeven jeugdteams. Tot over een paar weken dus.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion