Op zaterdag 19 januari 2008 werden twee activiteiten georganiseerd. In Zwolle werd bij Tafeltennis Zwolle een zogenaamd opwarmtoernooi gehouden. En bij Kampenion vond een oefenontmoeting plaats tussen vier teams van Kampenion en Drost Wezep. Voor een behoorlijk aantal jeugdspelers dus een prima gelegenheid om zich warm te spelen voor de competitie die op zaterdag 26 januari begint.

 

Natuurlijk kun je zeggen: 'jammer dat die twee activiteiten tegelijk plaatsvonden'. Maar laten we het juist positief bekijken: fijn dat er gelegenheid was om te spelen! Aan het toernooi in Zwolle zouden vier spelers van Kampenion meedoen: Jentine Ringenier, Chiel ten Brinke, Danny Visscher en Erwin Genuït. Maar omdat Niels Alberts (team 2) nog kampte met problemen met zijn luchtwegen, viel Erwin in team 2 in in de wedstrijd tegen Drost Wezep 1. Jentine, Chiel en Danny hebben in Zwolle een leuk en nuttig toernooi gespeeld waaraan maar liefst 48 jeugdspelers deelnamen van een zestal verenigingen. Een prima initiatief van onze buren uit Zwolle. Het doel was om de spelers veel wedstrijden te laten spelen. Daarom duurde een wedstrijd slechts één game tot respectievelijk 11 (eerste ronde) en 15 punten (vervolgrondes). Een poule bestond uit acht spelers waarvan de nummers 1 t/m 4 doorgingen naar het hoofdtoernooi en de nummers 5 t/m 8 naar de verliezersonde. Correspondent Jentine meldde mij dat het experiment geslaagd was. Ik bedank moeder Visscher en vader Ten Brinke dat zij de drie Musketiers respectievelijk naar Zwolle hebben gebracht en opgehaald.

In sporthal De Maten werd - zoals aangegeven - een oefenontmoeting tussen vier teams van Kampenion en Drost Wezep gehouden. De afspraak daartoe werd in eerste instantie gemaakt op de Regiokampioenschappen in Dalfsen (voor de twee Hoofdklasseteams) en naderhand via e-mail uitgebreid en bevestigd. Voor de najaarscompetitie werd een dergelijke ontmoeting gehouden tussen de teams van Kampenion en Flits/Be Quick '62. Dergelijke initiatieven zijn heel nuttig. En waarom zou je zoiets niet doen tegen verenigingen 'om de hoek'?

De volgende wedstrijden werden gespeeld:

Kampenion 2 - Drost Wezep 1 (Hoofdklasse)

Kampenion 5 - Drost Wezep 2 (3e klasse)

Kampenion 6 - Drost Wezep 3 (4e klasse)

Kampenion 7 - Drost Wezep 4 (5e klasse)

Over het algemeen waren de Wezeper teams net wat sterker. Sterker nog, de teams 2 en 6 leden ruime - maar geflatteerde - nederlagen. Hieronder volgen de karakteristieken van die wedstrijden.


Kampenion 2 - Drost Wezep 1

Kampenion speelde met Anja Ringenier, Nick Kuipers en Erwin Genuït die dus in plaats van Niels Alberts speelde. Het team bestond in deze samenstelling dus voor twee/derde uit spelers die het afgelopen seizoen in de 1e klas uitkwamen. Wezep 1 speelde met R. Hertsenberg, J. Rotman en H. vd Schootbrugge.

Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd die - ik weet het, het klinkt vreemd - ruim door de gasten werd gewonnen: 2 - 8. Begrijp me goed, de overwinning van Wezep was verdiend, maar een 4 - 6 had de verhoudingen beter weergegeven. Vijf partijen moesten namelijk in vijf games worden beslist en vier daarvan gingen naar de bezoekers. Maar de uitslag was deze middag niet het belangrijkste. Het was goed om te zien dat Anja en Erwin prima konden meekomen. Zij wisten ieder een puntje te pakken; Erwin tegen R. Hertsenberg en Anja tegen kopman H. vd Schootbrugge. Anja verloor haar beide andere partijen in vijven. Nick bleef puntloos, maar werd zeker niet weggespeeld. De conclusie luidt dan ook dat het niveau van de spelers tot tevredenheid mag stemmen. De uitslag natuurlijk niet, maar laten we afspreken dat dit beter wordt als de competitie is gestart.


Kampenion 5 - Drost Wezep 2

Kampenion speelde met Jos Bosch, Pascal Bruins en Guido Wessels. Wezep speelde met K. Hertsenberg, D. Kroes en W. vd Schootbrugge.

Vooraf was ik benieuwd hoe (vooral) Jos het zou doen. Immers Jos speelde het vorig seizoen nog in de 5e klas. Welnu, Jos deed het prima. De wedstrijd ging gelijk op. Na het dubbel stond het 2 - 2 en na acht partijen stond het 4 - 4. De laatste twee partijen gingen naar de gasten, zodat een 4 - 6 nederlaag op het wedstrijdformulier verscheen. In de afgelopen competitie wist team 5 weliswaar tweemaal van deze tegenstander te winnen, maar daarbij moet worden opgemerkt dat Wezep toen tweemaal in een minder sterke opstelling verscheen. En bij team 5 speelde Robin natuurlijk mee. Een 4 - 6 nederlaag is daarom zeker geen slecht resultaat. Jos kwam prima mee. Pascal had in zijn eerste partij weinig kans, maar daarna herstelde hij zich prima. Guido bleef in het enkelspel puntloos, maar moet beter kunnen. Ik denk dan ook dat ook de komende twee competitiewedstrijden tegen deze tegenstander weer spannend zullen zijn.


Kampenion 6 - Drost Wezep 3

Kampenion speelde met Renate Scheper, Henk Boerman en Bas Hartman. Wezep speelde met E. Doorneweerd, J. Heijdens en E. vd Zedde.

Ook dit was een leuke wedstrijd. Wel is het zo dat het verschil tussen beide teams wat groter was. De start was veelbelovend, want na twee partijen stond het 2 - 0 voor team 6. Renate versloeg vd Zedde en Henk was te sterk voor Doorneweerd. Daarmee was de tafeltenniskoek voor team 6 direct op, want alle andere partijen gingen naar Wezep: 2 - 8. Toch heb ik leuke dingen gezien. Bas wist dan wel geen game te pakken, maar zijn forehand is af en toe om van te smullen. Gewoon blijven durven Bas !!! Voor Henk en Renate luidt het sleutelwoord: concentratie. Henk speelt - het klinkt vreemd - het best als hij gelijk of achter staat. Als Henk voor staat, wordt hij (te) nonchalant. Maar dat komt wel goed. Renate wist een game met 11 - 0 te winnen en verkeerde daarna in hogere sferen. Resultaat: een 1 - 3 nederlaag. Dus ....... altijd met je voetjes op de grond blijven. Zweven is iets voor vogels. Al met al een nuttige oefenwedstrijd.


Kampenion 7 - Drost Wezep 4

Kampenion speelde met Matthieu vd Berg, Niek ten Brinke, Ben-Jan Smit en Mark Steenstra. Bij Wezep kwamen Elise Jonker, Gerjan Puttenstein, Tom Verkleij en Joey Witzand in actie.

Inderdaad, dit was een wedstrijd van vier tegen vier. En deze wedstrijd werd dan ook op twee tafels gespeeld. Aan Kamper kant debuteerde Matthieu en Wezep telde liefst drie debutanten: Gerjan, Joey en Tom. Omdat bij team 7 drie spelers speelden die al competitie-ervaring hebben - zij het op welp-/pupilniveau - sloeg de balans in deze wedstrijd ruim door naar Kamper kant: 13 - 5. Ben-Jan, Mark en Niek kwamen niet in de problemen. Matthieu was dichtbij een overwinning, maar verloor in de 5e game met 9 - 11 van Elise Jonker. Natuurlijk was het voor de debutanten in het bijzonder een heel nuttige zaterdagmiddag. Maar ook voor de anderen was het goed om weer eens een balletje te slaan in wedstrijdverband.

Het was een nuttige - en dus geslaagde - oefenzaterdag. Heel mooi dat zoiets kan tegen verenigingen uit de buurt. Het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. As. zaterdag, 26 januari, gaat de jeugdcompetitie van start. Dan wordt misschien duidelijk hoe nuttig deze zaterdag voor de spelers is geweest.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion