FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Sinds enige tijd zijn ook de andere indelingen van de jeugdcompetitie bekend; zowel die van de Hoofdklasse als die van de regionale klassen. Meest in het oog springende klasse is de 2e klasse waarin drie teams van Kampenion in dezelfde poule uitkomen.

Team 2        Jordy ten Have, Roeland Trommel en Gertjan Wessels
Hoofdklasse    De Trefhoek 1, Entac 4, Trias 2 en Twekkelerveld 1

Team 2 is in een poule van slechts vijf teams ingedeeld. Van de drie tegenstanders komen er drie uit Twente: De Trefhoek 1 (Almelo), Entac 4 (Enschedé) en Twekkelerveld 1 (Enschedé). De vierde tegenstander is Trias 2 dat afkomstig is uit Twello.
Entac en Twekkelerveld speelden vorig seizoen in de 1e klasse van de Regio Twente. Normaal gesproken spelen die teams om de plaatsen 4 en 5. Tegen Trias 2 kwam team 2 afgelopen seizoen ook al uit en de beide wedstrijden tussen de teams waren behoorlijk close. De Trefhoek speelde vorig seizoen in de andere poule. De titel wordt vrijwel zeker tussen deze drie teams beslist. Kampenion 2 is daarbij zeker niet kansloos. Integendeel. Mits Gertjan, Jordy en Roeland gemotiveerd zijn en blijven, moet team 2 om de eerste plaats kunnen meespelen.

Team 3        Niels Alberts, Erwin Genuït, Ivan Hollander en Nick Kuipers

1e klasse    Drost Wezep 1, Fitacc Emmeloord 1, Hoonhorst 1, Leogang SL 1 en Vined 1

Na de behaalde titel in de 2e klasse mag team 3 dit seizoen in de 1e klasse uitkomen. En dat is een goede zaak, want daarmee is de aansluiting met team 2 een feit. Team 3 komt in een leuke poule uit. Op voorhand lijken Drost Wezep 1 en Hoonhorst 1 nog wat te sterk, maar voor de andere drie teams hoeft team 3 niet bang te zijn. Fitacc Emmeloord 1 en Vined 1 zijn sterke kampioenen uit de 3e klasse. Beide teams zijn doorgeschoven, omdat er te weinig teams in de 1e (en ook 2e) klasse waren ingeschreven. Drost Wezep is eigenlijk het enige team dat ongewijzigd in de 1e klasse uitkomt. Hoonhorst en Leogang SL zijn wel gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Als ik de tegenstanders zo inschat, moet team 3 zich kunnen handhaven. Erwin maakt van team 3 een kwartet waar het vorig seizoen nog een trio was. Een vierde plaats moet mogelijk zijn.

Team 4        Stefan Alteveer, Hans Harsevoord en Frank Wijmans
2e klasse    Bultman/Smash 70 3, Flits 3, Kampenion 5, Kampenion 6 en Staphorst 2

Team 4 komt wel in een heel aparte poule uit, want het ontmoet o.a. Kampenion 5 en 6. Zoals hiervoor aangegeven, hadden zich te weinig teams ingeschreven in de 2e (en 1e) klasse en dus moest worden doorgeschoven. De sterkste teams uit de 3e klasse komen daarom uit in de 2e klasse (o.a. het huidige team 4 en team 6) en de degradant uit de 2e klasse (het oude team 4 en het nieuwe team 5) mogen het in de 2e klasse proberen. Natuurlijk worden dat aparte wedstrijden in deze poule. Team 4, dat qua samenstelling ongewijzigd is, is wel favoriet voor een hoge klassering. Ik verwacht dat het met Bultman/Smash 70 3 om de titel gaat strijden waarbij Bultman/Smash 70 3 licht favoriet is.
Een tweede plaats is haalbaar.

Team 5        Mattias Beimers, Chiel ten Brinke en Laurens Trommel
2e klasse    Bultman/Smash 70 3, Flits 3, Kampenion 4, Kampenion 6 en Staphorst 2

Team 5 is gewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen; Chiel neemt de plaats in van Erwin die nu in team 3 speelt. Ik verwacht dat team 5 een wat moeizaam seizoen tegemoet gaat. Maar het gaat zijn puntjes wel meepakken. Qua sterkte ontlopen de teams Flits 3, Kampenion 5, Kampenion 6 en Staphorst 2 elkaar niet zoveel. Van deze vier teams moeten er twee degraderen. Ik wil niet doemdenken, maar ik schat team 5 voorlopig in op een vijfde plaats. Het is aan jullie om mijn ongelijk te bewijzen.

Team 6        Joyce Boerman, Anja Ringenier en Jentine Ringenier
2e klasse    Bultman/Smash 70 3, Flits 3, Kampenion 5, Kampenion 6 en Staphorst 2

Ja en dan team 6, het meisjesteam. Ook dat team komt dus twee teams van de eigen vereniging tegen. De dames kunnen terugkijken op een goed seizoen in de 3e klasse en mogen het dus nu al in de 2e klasse proberen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat de girls zich weten te handhaven. Een vierde plaats moet volgens mij mogelijk zijn. We gaan het zien.
De drie teams van Kampenion ontmoeten elkaar al in de eerste speelrondes.

Team 7        Silas den Doop, Christiaan Vermeer, Danny Visscher en Rijk van Zanten
4e klasse    Bultman/Smash 70 5, DTV 84 5, DTV 84 7, Leogang SL 3 en Swift 64 1

Bij team 7 nemen Rijk en Silas de plaats in van Chiel die nu in team 5 speelt. Vooral Silas was wel aan een hoger niveau toe, maar ook Rijk moet de 4e klasse aankunnen. Normaal gesproken moeten Christiaan en Danny komend seizoen boven de 50% kunnen spelen en Danny zelfs fors. Maar ook Rijk en Silas moeten de nodige punten kunnen pakken. Zozeer zelfs dat ik verwacht dat team 7 om de eerste plaats gaat meespelen.

Team 8        Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange, Robin Makkink en Guido Wessels
5e klasse    Bultman/Smash 70 6, Leogang SL 6, Leogang SL 8 en Vined 3

De spelers van team 8 (vorig seizoen team 9) hebben laten zien dat zij zich hebben verbeterd. Een aantal dacht zelfs al wel voor de prijzen te kunnen gaan tijdens de Regiokampioenschappen. Maar dat zat er niet in. Dat is overigens niet erg. De boys weten nu dat het niet vanzelf gaat en dat zij ervoor moeten gaan. Als zij dat doen, dan is team8 titelkandidaat.

Team 9        Albert Hoeve, Lucas Metselaar, Renate Scheper en Jeroen Trommel
5e klasse    Flits 7, Hoonhorst 5, Leogang SL 7 en Robaard Hasselt 2

Team 9 (vorig seizoen team 10) eindigde het afgelopen seizoen als laatste. En de spelers gaan er alles aan doen om dat dit seizoen te voorkomen. Het team kreeg versterking van Albert die de nodige partijen moet kunnen winnen. Het zou mooi zijn als team 9 (tenminste) één team onder zich zou weten te houden. Ik denk dat dit mogelijk moet zijn. We gaan het zien.

Team 10    Jos Bosch, Bas Hartman, Ben-Jan Smit en Mark Steenstra
wp-klasse    Bultman/Smash 70 7, DTV 84 8, Flits 8, Flits 11 en Leogang SL 9

Inderdaad, Kampenion heeft weer eens een welpenteam dat aan de competitie deelneemt en wel team 10. Van dit team heeft alleen Bas al competitie-ervaring. Maar Ben-Jan en Mark hebben op zaterdag 6 januari jl. al een mooie ervaring opgedaan bij de Regiokampioenschappen. En als ik de verhalen zo hoor, dan slaat Jos ook al een heel aardig balletje. Ik weet dan ook zeker dat dit team niet als laatste zal eindigen. Maar veel belangrijker is dat de spelers komend seizoen lekker gaan ballen en veel leren.

De competitie gaat van start op zaterdag 27 januari as. Wekelijks spelen maximaal vijf teams tegelijk thuis in sporthal De Maten. De andere vijf teams spelen dan uit. Natuurlijk kan dit aantal afwijken, omdat een aantal teams in een poule van vijf uitkomt.
We gaan de tien teams volgen; ook via de website.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion