FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Nadat ik eerder al schreef over de indelingen van de competities voor de teams 1 (landelijk B) en 2 (Hoofdklasse), vermeld ik nu wat over de indeling van de regiocompetitie. Kampenion schrijft één team minder in en komt komend seizoen met vijf teams in de regiocompetitie uit.

Kampenion 3: Chiel ten Brinke, Erwin Genuït en Jentine Ringenier
1e klasse - Smash 70 3, DTV 84 2, Swift (D) 1 en Tafeltennis Zwolle 3

Team 3 speelt in de 1e klasse van de Regio Zwolle en treft daarin vier tegenstanders. Het bleek namelijk voor de competitieleider nog een hele klus om een representatieve 1e klasse samen te stellen. Van de teams van vorig seizoen is Vined 1 namelijk gestopt, spelen Hoonhorst 1 (eerste) en Tafeltennis Zwolle 2 (tweede) in de Hoofdklasse en is Emmeloord gedegradeerd. Fijn is het dat Swift (D) 1 uit Deventer (Regio IJsselstreek) komend seizoen in de 1e klasse van de Regio Zwolle uitkomt. In de 1e klasse van die Regio spelen namelijk ook Swift (D) 2 en 3 en dus zou die competitie wel erg vervelend worden. Vanuit de 2e klasse completeren Tafeltennis Zwolle 3 en DTV 84 2 het vijftal. Op papier is Swift (D) 1 degradant uit de Hoofdklasse titelfavoriet met Smash 70 3 en Tafeltennis Zwolle 3 als outsiders. Team 3 is op papier wellicht wat minder sterk dan het vorige seizoen, maar toch schat ik het als minstens gelijkwaardig aan DTV 84 2 in. Chiel neemt hier de plaats in van Frank (gestopt) en Anja (team 2).

 

Kampenion 4: Mattias Beimers, Robin Makkink, Laurens Trommel en Danny Visscher
2e klasse - Emmeloord 1, Hasselt 1, Hoonhorst 2 en 3 en Leogang 1

Ook team 4 is gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Robin vervangt de naar team 3 vertrokken Chiel. Team 4 speelt in een leuke poule waarin op voorhand er geen enkel team bovenuit steekt. Ik verwacht dan ook een leuke en spannende competitie. Het gevaar van zo n competitie is dat je ook zomaar op een degradatieplaats kunt eindigen. Maar daar ga ik hier niet vanuit.

 

Kampenion 5: Josch Bosch, Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels
3e klasse - Drost Wezep 2, DTV 84 4, Heino 1, Tafeltennis Zwolle 5 en Vined 1

Bij team 5 vervangt Jos de naar team 4 weggepromoveerde Robin. Natuurlijk is het een aderlating als je een speler kwijtraakt die ruim 60% heeft gespeeld. Maar ik denk dat Gert-Jan, Guido en Pascal zich gaan verbeteren ten opzichte van het vorige seizoen. Verder denk ik dat Jos de mogelijkheden heeft om snel bij het hogere niveau aan te haken.

 

Kampenion 6:  Henk Boerman, Bas Hartman, Albert Hoeve en Renate Scheper
4e klasse - Heino 3, Leogang 2, Smash 70 6, Tafeltennis Zwolle 6 en 7

Team 6 is een samenraapsel van de teams 6, 7 en 8 van het vorige seizoen. Albert heeft als enige ervaring op dit niveau. Bas en Renate zijn afkomstig uit de 5e klasse en Henk bleef vorig seizoen ongeslagen in de welp-/pupilklasse. Ook al zal team 6 vast wel eens tegen een zeperd oplopen, ik ben ervan overtuigd dat het tenminste één team onder zich weet te houden.

 

Kampenion 7: Matthieu van den Berg, Niek ten Brinke, Ben-Jan Smit en Mark Steenstra
5e klasse - Heino 4, Leogang 3, Tafeltennis Zwolle 9 en 11

Team 7 telt een echte debutant in de persoon van Matthieu van den Berg. Welkom! Niek begint aan zijn tweede competitie en Ben-Jan en Mark aan hun derde. Team 7 is in de 5e klas ingeschreven, omdat wij denken dat Ben-Jan, Mark en Niek hier meer leren dan in de welp-/pupilklasse. Voor Matthieu was misschien welp-/pupilklasse beter geweest, maar het was dus het afwegen van de belangen van drie tegen die van één. De spelers gaan komend seizoen lekker ballen en (weer) veel leren. In noodgevallen kan het team een beroep doen op reserve Jeroen Trommel.

 

Ook komend seizoen ga ik weer mijn best doen om ieder weekend een verslagje op deze website te plaatsen van de verrichtingen van de zeven jeugdteams van Kampenion. Ik wens een ieder vast veel spe(e)lplezier toe en veel succes.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion