Op zaterdag 22 oktober werden twee (heel verschillende) toernooien gehouden. In Hoorn (Noord Holland) het C-Ranglijsttoernooi voor jeugdspelers en in Lochem (Gelderland) de Afdelingskampioenschappen senioren van de afdeling Oost. In totaal deden namens Kampenion vier spelers mee en met succes.

C-Ranglijsttoernooi in Hoorn
Drie jeugdspelers van Kampenion deden vandaag mee aan het ranglijstoernooi in Hoorn: kadet Erwin Genuït en de junioren Jordy ten Have en Paul Kamstra.
Erwin werd tweede in de poule, maar werd vervolgens in de 1e ronde van het hoofdtoernooi uitgeschakeld. Toch een verdienstelijk resultaat voor Erwin die voor het eerst aan een ranglijsttoernooi meedeed.
Jordy werd derde in de poule en werd daarmee verwezen naar het troosttoernooi. Daar 'overleefde' hij nog één ronde om vervolgens te worden uitgeschakeld door een jeugdspeler die in de seniorencompetitie uitkomt.
Paul kwam het verst in het toernooi. Wat heet. Hij schopte het doodleuk tot de finale die hij duidelijk met 3 - 0 wist te winnen. Ik heb begrepen dat hij het in kwartfinale en halve finale zelfs nog moeilijker had dan in de finale. Door dit resultaat ontvangt Paul normaal gesproken een B-licentie. Proficiat! Daarmee wordt voor Paul een droom werkelijkheid, want het begrip 'B-licentie' speelde al een paar maanden bij Paul. Het aantal spelers met een B-licentie zou daarmee op zes komen. Ton Ringenier, Gert en Rick Kwast, Arnaud van der Sluis en Gertjan Wessels gingen hem namelijk reeds voor.

Afdelingskampioenschappen
De Afdelingskampioenschappen voor senioren werden vandaag in Lochem gehouden. Om aan deze kampioenschappen te kunnen meedoen, moet een speler tijdens de Regiokampioenschappen als eerste of tweede zijn geëindigd. Kampenion leverde slechts één deelnemer: Marco Ilbrink. Marco eindigde destijds in Wijhe als eerste in de meerkamp van de Regiokampioenschappen. Hij kwam uit in de klasse voor spelers met een G-licentie. Ik begreep dat het de nodige moeite gekost heeft om vandaag het deelnemersveld compleet te krijgen, want uit de Regio Zwolle deden maar liefst vier -normaal dus slechts twee- spelers mee. Marco verloor slechts één partij en wist de meerkamp zodoende overtuigend te winnen. Gefeliciteerd! Marco mag zich nu dus een jaar Afdelingskampioen van de Afdeling Oost noemen bij de spelers met een G-licentie.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
ttv Kampenion