FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zaterdag 10 maart gaat de geschiedenisboeken in als een minder succesvolle dag voor de jeugdteams van Kampenion. Alle tien teams kwamen in actie en de balans luidt: driemaal winst, tweemaal gelijk en vijfmaal verlies. Er waren dan ook de nodige opvallende uitslagen; teveel om hier in de inleiding te vermelden.

Lan A    Kampenion 1                  -    GTTC Groningen 1                            1 9
Arnaud vd Sluis 1; Paul Kamstra 0 en Ton Ringenier 0


Team 1 trad vandaag aan tegen koploper GTTC 1 uit Groningen. Alles wijst erop dat dit team aan het eind van het seizoen de eerste plaats bezet. Bij team 1 viel Daan uit. Arnaud, Paul en Ton deden er alles aan om een goed resultaat te behalen, maar dat bleek niet genoeg. Het verschil met de koploper was vrij groot en het verschil in trainingsuren werd duidelijk. Het werd uiteindelijk 1 9 voor de gasten. Arnaud behaalde bij een 0 8 stand het enige punt voor Kampenion door T. Bosveld te verslaan. Aan Groninger kant waren E. Oostwouder en S. van der Steen te sterk. Alleen het dubbel had nog een puntje kunnen opleveren; Paul en Ton moesten pas in de vijfde game het hoofd buigen, maar speelden samen één van hun betere dubbels.

Een week ervoor speelde team 1 in Siddeburen tegen DTTC 78 1. Het nam daar revanche voor de 4 6 nederlaag die het twee weken daarvoor tegen diezelfde tegenstander leed. Ditmaal werd het 4 6 voor team 1. Daan bleef ongeslagen, Arnaud pakte twee punten en Paul één.
Komende zaterdag komt Never Despair 1 op bezoek.


Hoofdkl    Kampenion 2                  -    Trias 2                                             4 6
Jordy ten Have 2, Roeland Trommel 1 en Gertjan Wessels 1


Team 2 wilde graag revanche voor de 6 4 nederlaag die het drie weken geleden in Twello leed tegen Trias 2. Beide teams ontliepen elkaar toen vrijwel niets. Vandaag was het verschil ook niet erg groot, maar opnieuw ging de overwinning naar Trias: 4 6. Jordy pakte twee punten en Gertjan en Roeland ieder één. Aan de kant van Trias spelen twee verdedigers met noppen. Een van hen -J. Draaijer- bleek te sterk voor de drie Kampenionners. Degelijke spelers beginnen vaak al met een psychologische voorsprong, omdat het materiaal bij de Kampenionners al tussen de oren gaat zitten voordat er ook maar één bal is geslagen. Begrijpelijk, maar niet altijd nodig.
Team 2 is as. zaterdag vrij.


1e klas    Kampenion 3                   -    Leogang SL 1                                  8 2
Niels Alberts 3, Ivan Hollander 3 en Nick Kuipers 2


Team 3 stond voor de belangrijke ontmoeting met Leogang SL 1. De uitwedstrijd werd drie weken geleden met 4 6 gewonnen en het was zaak om die prestatie minimaal ter herhalen om wat afstand te nemen van de laatste plaats. Ivan, Nick en Niels stonden voor die opgave. En om maar meteen met de deur in de sporthal te vallen: team 3 heeft die opgave tot een goed einde gebracht. Stond het na het dubbel nog 2 2, in de resterende zes partijen stond het geen punt meer af. Via een prima 8 2 overwinning heeft het een ruime voorsprong op datzelfde Leogang SL genomen dat nog steeds laatste staat. Ivan en Niels bleven ongeslagen en Nick pakte twee punten. Zo spelend behoeft team 3 niet bang te zijn voor het spook dat degradatie heeft en kan het zelfs naar boven kijken. De teams staan namelijk vrij dicht bij elkaar.
As. zaterdag gaat team 3 in Emmeloord op bezoek bij Fitacc Emmeloord 1.


2e klas    Flits 3                               -    Kampenion 4                                   5 5
Stefan Alteveer 2, Frank Wijmans 2 en Hans Harsevoord 1


Team 4 moest in Zwolle proberen de knappe 8 2 overwinning van drie weken geleden een goed vervolg te geven. Maar daarin slaagde het niet. Flits 3 wist team 4 een 5 5 gelijkspel af te snoepen. En als ik zo naar het wedstrijdbriefje kijk, zat er ook niet veel meer in. Wel is team 4 door dit resultaat (en de ruime nederlaag van team 6) opgerukt naar de tweede plaats. Frank en Stefan pakten ieder twee punten en Hans één.
Komende zaterdag gaat team 4 op bezoek bij koploper Bultman/Smash 70 3.


2e klas    Staphorst 2                     -    Kampenion 5                                    3 7

Mattias Beimers 2, Chiel ten Brinke 2, Laurens Trommel 2 en dubbel 1

Team 5 ging op bezoek bij Staphorst 2. Na twee nederlagen en twee gelijke spelen was vandaag wellicht de eerste overwinning mogelijk. En dat bleek inderdaad zo te zijn. Kwam team 5 drie weken geleden tegen dezelfde tegenstander niet verder dan een 5 5 gelijkspel, nu won het met 3 7. En dat is een heel belangrijke zege, want het neemt daarmee afstand van de laatste plaats. Chiel, Laurens en Mattias pakten ieder twee punten en het zevende punt pakten Chiel en Laurens in het dubbel. Een prima dag voor team 5. Jammer alleen dat Flits 3, een andere concurrent in de strijd tegen degradatie, vijf punten tegen team 4 pakte.
Datzelfde Flits 3 komt as. zaterdag op bezoek in sporthal De Maten.


2e klas    Kampenion 6                    -    Bultman/Smash 70 3                  1 9
Jentine Ringenier 1; Joyce Boerman 0 en (inv) Guido Wessels 0


Eigenlijk ging het bij team 6 al mis voordat de wedstrijd was begonnen. Anja had op vrijdag een ongelukje op school gehad. Daardoor liep zij vermoedelijk een lichte hersenschudding op. Hoewel het haar veel moeite kostte, nam zij de verstandige beslissing om niet te spelen. En natuurlijk werkt dat door in het team. Niet alleen miste team 6 nu een sterke speelster, maar het ging ook in de koppies van Jentine en Joyce zitten. Koploper Bultman/Smash 70 3 profiteerde dankbaar van de situatie. Het versloeg team 6 met maar liefst 1 9. Alleen Jentine wist een puntje te pakken. Jammer was het dat in het begin van de wedstrijd twee partijen nipt verloren gingen; Joyce verloor met 9 11 in de 5e game en ook het dubbel werd in vijven verloren. Het is niet anders. Invaller Guido (100% 5e klas) speelde heel verdienstelijk, maar kon niet voor een stunt zorgen. Maar dat mocht ook niet van hem worden verwacht. Tafeltennis is een heel leuke sport, maar de gezondheid van de spelers is veel belangrijker. Dat Anja niet meedeed, was een juiste keuze. De ruime nederlaag doet daar niets aan af.
Komende zaterdag gaat team 6 op bezoek bij Staphorst 2.


4e klas    Swift 64 1                        -    Kampenion 7                                    6 4
Danny Visscher 2, Christiaan Vermeer 1 en Rijk van Zanten 1


Gaf ik na de eerste ontmoeting tegen Swift 64 1 al aan dat dat team een onberekenbare tegenstander is, vandaag bleek dat maar weer eens. Wist team 7 de eerste ontmoeting met 9 1 te winnen, vandaag leed het in Swifterbant de eerste nederlaag van het seizoen: 6 4. En op die nederlaag viel niet veel af te dingen. Danny, die nog ongeslagen was, verloor één partij. Christiaan en Rijk wonnen ieder één partij. En daarmee is de nederlaag verklaard. Het is nu zaak om niet in zak en as te gaan zitten. Dat is ook nergens voor nodig. Komende zaterdag wacht al de volgende wedstrijd en die is heel belangrijk.
Dan komt namelijk de nieuwe koploper DTV 84 5 op bezoek in sporthal De Maten .


5e klas    Bultman/Smash 70 5     -    Kampenion 8                                    0 10

Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 3, Robin Makkink 3 en dubbel 1


Kampenion 8 heeft niks in de 5e klasse te zoeken , zo stond er een paar weken geleden op de website van Leogang SL te lezen. En team 8 bewijst wekelijks steeds meer het gelijk van die opmerking. Maar ja, team 8 had er aan het begin van het seizoen geen recht op om 4e klas te spelen. Inmiddels is iedereen het erover eens dat team 8 in de 4e klas thuishoort. Ook vandaag boekte het weer een heel ruime overwinning. Wat heet. In Hattem versloeg team 8 Bultman/Smash 70 6 met de maximale cijfers. Opvallend was dat het dubbel (Pascal / Robin) en de tweede partij van Robin vijfpitters opleverden. Maar ja, een kampioenskandidaat wint die vijfpitters. En dat bleek. Gert-Jan en Pascal wonnen hun partijen overtuigend.
Team 8 is as. zaterdag vrij.


5e klas    Kampenion 9                   -    Hoonhorst 5                                         4 6

Albert Hoeve 2, Renate Scheper 1 en Jeroen Trommel 1


Team 9 stond voor de tweede ontmoeting binnen drie weken met Hoonhorst 5. In Hoonhorst werd het toen 5 5. Hoe zou het vandaag worden? Het werd in ieder geval een leuke wedstrijd. Een speelster aan Honhorster (A. Hurink) kant bleek te sterk en één speelster (D. Satink) bleek juist (nog) niet sterk genoeg. Hoonhorst was al met al net te sterk: 4 6. Bij team 9 kon Lucas nog niet spelen. Renate speelde in zijn plaats. De andere spelers waren Albert en Jeroen. Albert won twee partijen en Renate en Jeroen ieder één. Team 9 blijft goed meedraaien.
Komende zaterdag ontvangt team 9 Robaard Hasselt 2.


Wp-klas    Kampenion 10              -    Flits 11                                                 5 5

Bas Hartman 2, Ben-Jan Smit 1, Mark Steenstra 1 en dubbel 1


De wedstrijd tussen team 10 en Flits 11 is er één met een verhaal. Bij Flits waarde namelijk het griepvirus rond. Slechts één van de spelers van team 11 kon spelen. De anderen waren ziek. Maar s morgens speelden in Zwolle de teams Flits 9 en Flits 10 tegen elkaar. En ook Flits 8 speelde s morgens. Daar zou worden gevraagd of er nog spelers waren die s middags nóg een wedstrijd wilden spelen. En gelukkig werden er twee gevonden. Kort nadat ik telefonisch contact had gehad met Flits werd ik gebeld door de moeder van Jos Bosch. Jos had ook griep en kon daarom niet spelen. Gelukkig was Ben-Jan griepvrij en wilde hij wel spelen. Zo stonden er toch zes spelers achter de tafel. Hartstikke goed.
De wedstrijd zelf was een heel leuke. Beide teams ontliepen elkaar weinig. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 5 5. Aan de kant van Flits bleek invaller S. ten Brinke te sterk. Invaller D. Bremmers bleef puntloos. Bij team 10 pakte Bas twee punten en Ben-Jan en Mark ieder één. Al met al een mooi slot van deze zaterdag.
As. zaterdag komt Flits 8 op bezoek.


De teams zijn nu halverwege de competitie. Langzaam maar zeker wordt duidelijk om welke plaatsen de tien teams strijden. Titelkansen zijn er voor team 7, terwijl de titel voor team 8 al een zekerheidje is. Voor de andere teams is het kampioenschap te hoog gegrepen, maar er is op dit moment geen enkel team dat op een degradatieplaats staat. En dat is een prettige constatering. Ik wens alle spelers heel veel succes en plezier in de tweede helft van het seizoen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion