FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 17 maart kwamen acht van de tien jeugdteams in actie. En ook vandaag was de balans negatief: driemaal winst en vijfmaal verlies. Team 4 en 7 speelden belangrijke wedstrijden tegen de koploper, maar beide wedstrijden gingen helaas verloren. De teams 2 en 8 waren vrij.

 

Land A        Kampenion 1                  -    Never Despair 1                     2  8
Daan Slot 2; Ton Ringenier 0 en Paul Kamstra 0


Team 1 (vijfde) ontving vandaag het op de tweede plaats staande Never Despair 1 uit Den Bosch. De nummers twee t/m vijf stonden tot vandaag nog dicht bij elkaar; team 1 stond vooraf slechts twee punten achter op Never Despair, zij het dat het wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Via winst zou team 1 tenminste langszij komen. Maar dat moest dan wel tegen een sterke tegenstander gebeuren. Die opgave bleek te zwaar. De gasten waren een maatje te groot. Alleen Daan Slot bleek in staat niet alleen goed tegenspel te bieden, maar ook punten te pakken. Paul Kamstra en Ton Ringenier bleven puntloos. Never Despair speelde overigens voor het eerst dit seizoen in vrijwel de sterkste samenstelling. We moeten constateren dat de teams GTTC, Never Despair en HTC dit seizoen te sterk zijn. De meeste spelers van deze teams koppelen snelheid aan vastheid. Onze jongens moeten dan op hun tenen lopen om het spel te kunnen bijbenen. Vaak gaan wedstrijden dan verloren. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Daan is ook dit seizoen een positieve uitzondering. Heel knap. Team 1 moet zich richten op de vierde plaats. Het moet dan DTTC 78 en Flash achter zich te zien houden.
Komende zaterdag gaat team 1 op bezoek bij datzelfde Flash in Eindhoven.


1e klasse    Fitacc Emmeloord 1         -    Kampenion 3                        4 6
Ivan Hollander 2, Nick Kuipers 2, Erwin Genuït 1 en dubbel 1


Team 3 is langzaam maar zeker op stoom gekomen. Het is aan het niveau van de 1e klas gewend geraakt. Vandaag speelde het in Emmeloord tegen nummer voorlaatst Fitacc Emmeloord 1. Niels, die de laatste tijd in prima vorm is, viel uit. Maar gelukkig kreeg Ivan prima assistentie van Nick en Erwin. Team 3 pakte in de polder een nuttige overwinning:4 6. Ivan en Nick pakten twee punten en Erwin één. Het zesde punt pakten Ivan en Nick in het dubbel. Team 3 staat op een prima derde plaats. En Erwin is eindelijk van de hatelijke nul af .
As. zaterdag ontvangt team 3 één van de twee koplopers: Drost Wezep 1.


2e klasse    Bultman/Smash 70 3     -    Kampenion 4                        8 2
Stefan Alteveer 1 en Hans Harsevoord 1; Frank Wijmans 0


Team 4 speelde in Hattem tegen de onbetwiste koploper: Bultman/Smash 70 3. Had ik voor het seizoen nog de verwachting dat de titelstrijd tussen Smash 70 3 en Kampenion 4 zou gaan, inmiddels is wel duidelijk geworden dat de Hattemers onbedreigd op de titel afstevenen. En het is ook verdiend dat zij de titel pakken. Team 4 kwam in Hattem niet verder dan twee puntjes. Hans en Stefan versloegen beiden Manon ter Velde. Frank bleef toch wel verrassend puntloos. Team 4 gaat met team 6 uitmaken wie als tweede eindigt.
Staphorst 2 komt as. zaterdag op bezoek bij team 4.


2e klasse    Kampenion 5                    -    Flits 3                                       3 7
Chiel ten Brinke 1, Laurens Trommel 1 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Team 5 (vierde) speelde een belangrijke wedstrijd tegen nummer vijf Flits 3. Vooraf had team 5 een voorsprong van drie punten op de Zwollenaren en het was zaak die te verdedigen, want de vijfde plaats betekent vrijwel zeker degradatie. Team 5 startte prima; na het dubbel stond het 3 1. Maar na het dubbel wist team 5 geen punt meer te pakken. En dus won Flits met 3 7 en staat het nu één puntje voor op team 5. Het zal alle zeilen moeten bijzetten om die vijfde plaats te ontlopen.
As. zaterdag ontvangt team 5 team 6.


2e klasse    Staphorst 2                       -    Kampenion 6                           1 9
Joyce Boerman 3, Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1


Team 6 speelde zaterdagmiddag in Staphorst tegen nummer laatst Staphorst 2. Dat team telt eigenlijk slechts één speler die op dit niveau goed meekomt: J. Kisteman. A. Kisteman en B. Mulder komen tekort. De dames van team 6 kunnen alle goed meekomen op dit niveau. Zij versloegen de tegenstanders dan ook met 1 9. Alleen Jentine moest een puntje afgeven tegen J. Kisteman. Anja en Joyce bleven ongeslagen. Team 6 staat na dit resultaat en het ruime verlies van team 4 weer tweede.
Komende zaterdag speelt team 6 de uitwedstrijd bij team 5.


4e klasse    Kampenion 7                     -    DTV 84 5                                  4 6
Danny Visscher 3 en Rijk van Zanten 1; Silas den Doop 0


Team 7 (tweede)speelde de topper tegen koploper DTV 84 5 dat vooraf drie punten meer had verzameld. Het werd een mooie en spannende wedstrijd in sporthal De Maten . En daardoor duurde de wedstrijd ook nog eens erg lang. Aan het eind van de middag trok DTV 84 net aan het langste eind: 4 6. Aan Kamper kant bleef Danny heel knap ongeslagen. Ongelooflijk hoe Danny vaak uit geslagen positie terugkomt; heel knap. Dat heeft ook met zijn gedrevenheid te maken en dat zie ik graag. Rijk pakte één puntje en Silas bleef enigszins verrassend puntloos. Verrassend, omdat Silas nog ongeslagen was. Team 7 staat nu vijf punten achter op DTV 84 5. Maar de race is nog niet gelopen. We blijven het volgen.
As. zaterdag gaat team 7 in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash 70 5.


5e klasse    Kampenion 9                     -    Robaard Hasselt 2                  1 9
Albert Hoeve 1; Renate Scheper 0 en Jeroen Trommel     0


Team 9 ontving vandaag koploper Robaard Hasselt 2. En deze tegenstanders lieten zien dat zij terecht bovenaan staan in deze poule van de 5e klas. Albert, Jeroen en Renate vochten voor wat zij waard waren, maar zij moesten het telkens afleggen. Maar dat is geen schande. Robaard Hasselt 2 moet ook in de 4e klasse kunnen meekomen. Team 9 verloor met 1 9. Alleen Albert wist een puntje te pakken en dat was bij een 0 9 tussenstand.
Komende zaterdag speelt team 9 in Nunspeet tegen Leogang SL 7.


Wp-klasse    Kampenion 10                -    Flits 8                                         6 4
Jos Bosch 3, Bas Hartman 2 en dubbel 1; Ben-Jan Smit 0


Speelde team 10 de afgelopen twee wedstrijden tegen Flits 11, vandaag trad het aan tegen Flits 8. En ook nu maakte de zes spelers er een leuke wedstrijd van. Het was team 10 dat net aan het langste eind trok: 6 4. En opnieuw bleef Jos ongeslagen en weer won Bas twee van zijn drie partijen. Ben-Jan bleef vandaag puntloos. Team 10 draait prima mee en staat voorlopig op een knappe tweede plaats. En dat is een keurige prestatie.
As. zaterdag speelt team 10 in Dalfsen tegen DTV 84 8.


Ik heb deze zaterdag weer leuke dingen gezien. Dan is de balans weliswaar negatief, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het allemaal kommer en kwel was deze zaterdagmiddag. Nee hoor! Ik heb wel weer genoten. Volgende week pakken we met elkaar de draad weer op.

Jan Ringenier
Wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion