FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Na twee moeizame zaterdagen was de balans voor Kampenion op zaterdag 24 maart weer eens positief: vijfmaal winst, tweemaal gelijk en driemaal verlies. Bovendien konden we met elkaar het eerste kampioenschap begroeten. Team 8 had zes punten nodig om zich drie speelronden voor het seizoeneinde al kampioen te kunnen noemen. Het versloeg het verrassend sterke Vined 3 met 6 4 en dus was de titel een feit. Proficiat!

Lan A        Flash 2                             -    Kampenion 1                        4 6
Ton Ringenier 2, Daan Slot 2, Paul Kamstra 1 en dubbel 1


Voor team 1 is plaats 4 dit seizoen nog het hoogst haalbare. Maar als het een beetje tegenzit, kan het ook zomaar laatste worden. Vandaag speelde het in Eindhoven tegen nummer laatst Flash, maar dat team verraste vorige week met een 4 6 overwinning in Hoofddorp op HTC 1. Team 1 was dus gewaarschuwd. Bij winst zou team 1 de tegenstander op afstand houden en daarmee ook de laatste plaats. Welnu, team 1 boekte in Eindhoven een nipte overwinning: 4 6 en het houdt daarmee Flash en de laatste plaats op afstand. Daan en Ton pakten ieder twee punten en Paul één. Het zesde punt behaalden Daan en Paul in het dubbel.
As. zaterdag ontvangt team 1 HTC 1 uit Hoofddorp.


Hoofdkl.    Kampenion 2                 -    De Trefhoek 1                      4 6
Jordy ten Have 2, Roeland Trommel 1 en Gertjan Wessels 1


Team 2 ontving vandaag koploper De Trefhoek uit Almelo. Team 2 is nog niet helemaal veilig en daarom was het zaak een aantal punten mee te snoepen. Het slaagde daar vrij aardig in; het verloor met 4 6. De start was prima; team 2 pakte een 2 0 voorsprong. Daarna kwam de koploper terug in de wedstrijd; via 2 2 werd het 3 5. Uiteindelijk eindigde de match in 4 6. Jordy pakte twee punten en Gertjan en Roeland ieder één. Al met al een redelijke uitslag.
Komende zaterdag gaat team in Enschedé op bezoek bij Entac 4.


1e klasse    Kampenion 3                 -    Drost Wezep 1                    3 7
Ivan Hollander 2 en Niels Alberts 1; Erwin Genuït 0


Team 3 is de laatste weken stilletjes naar de top in de 1e klasse geslopen. Vandaag moest het bewijzen dat het goed kon meekomen in een topwedstrijd. Drost Wezep 1, de gedeelde nummer 1, kwam op bezoek. Hoewel Ivan, Niels en Erwin hun huid duur verkochten, bleken de bezoekers te sterk. Zij lieten zien al wat langer op dit niveau te spelen. Die ervaring gaf de doorslag. Toch kunnen de spelers van team 3 terugkijken op een goede wedstrijd.
Team 3 speelt as. zaterdag in Heerde tegen Vined 1 al zijn laatste uitwedstrijd.


2e klasse    Kampenion 4                 -    Staphorst 2                          9 1

Stefan Alteveer 3, Frank Wijmans 3, Hans Harsevoord 2 en dubbel 1


Team 4 ontving vandaag nummer laatst Staphorst 2. Het werd een spel tussen kat en muis met team 4 in de rol van de kat. Frank, Hans en Stefan behaalden een zeer ruime 9 1 overwinning. Frank en Stefan bleven ongeslagen en Hans pakte twee punten. Het negende punt pakten Frank en Hans in het dubbel. Team 4 gaat met team 6 uitmaken wie tweede en wie derde wordt.
Datzelfde team 6 is as. zaterdag de eerstvolgende tegenstander.


2e klasse    Kampenion 5                   -    Kampenion 6                      2 8

Chiel ten Brinke 1 en dubbel 1; Mattias Beimers 0 en Laurens Trommel 0


Team 5 ontving vandaag team 6. Ditmaal kon het compleet aantreden. Maar ook nu was team 6 veel te sterk voor team 5. Eindigde de eerste wedstrijd in 1 -9, nu werd het 2 8. Chiel was de enige die een puntje in het enkelspel wist te pakken. Hij versloeg Jentine overtuigend. Het tweede punt pakten Chiel en Laurens in het dubbel. Laurens en Mattias bleven puntloos in het enkelspel. Voor team 5 lijkt de vijfde plaats dit seizoen het hoogste haalbare. Concurrent Flits 3 zorgde namelijk voor een stunt door de ongenaakbare koploper Bultman/Smash 70 3 met 7 3 te verslaan.
Komende zaterdag gaat team 5 in Hattem op bezoek bij die koploper.


2e klasse    Kampenion 5                   -    Kampenion 6                       2 8
Joyce Boerman 3, Anja Ringenier 3 en Jentine Ringenier 2


De dames van team 6 speelden een goede wedstrijd tegen de heren van team 5. Zij boekten zoals hiervoor al aangegeven een ruime 2 8 overwinning. Anja en Joyce bleven vrij eenvoudig overeind en Jentine moest zich alleen tegen Chiel gewonnen geven. Team 6 draait een prima seizoen. Het staat nog steeds tweede en het mag volgende week die tweede plaats verdedigen tegen de nummer 3; inderdaad &.. team 4.
Volgende week is het dus team 6 tegen team 4.


4e klasse    Bultman/Smash 70 5    -    Kampenion 7                      5 5
Silas den Doop 2, Christiaan Vermeer 2 en Rijk van Zanten 1


Team 7 heeft het de laatste weken moeilijk om tot winst te komen. En dat terwijl het in de eerste wedstrijden zo gemakkelijk ging . Vandaag deelde het de punten met de heel jonge spelers van Bultman/Smash 70 5: 5 5. Ik gaf het na de openingswedstrijd dit seizoen al aan toen team 7 met 9 1 won: de spelers uit Hattem komen er nog wel aan dit seizoen en dat blijkt. Voor team 7 lijkt de titel nu ver weg. Het is niet anders. Christiaan en Silas pakten ieder twee punten en Rijk één.
As. zaterdag ontvangt team 7 DTV 84 7.


5e klasse    Kampenion 8                   -    Vined 3                                  6 4
Robin Makkink 2, Guido Wessels 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1


Team 8 had nog zes puntjes nodig om het kampioenschap al veilig te kunnen stellen. Met nog drie wedstrijden te gaan had het vooraf 18 punten voorsprong. Team 8 slaagde juist in die missie. Het verrassend sterke Vined 3 werd met 6 4 verslagen waardoor de titel werd binnengehaald. Het was eigenlijk voor het eerst dit seizoen dat team 8 behoorlijk tegenstand kreeg. Wat dat betreft was de wedstrijd van vandaag heel leerzaam voor de spelers van team 8 met het oog op het komend seizoen. Guido en Robin verloren vandaag hun 100% score; beiden wonnen tweemaal. Gert-Jan deed dat één keer en ook het dubbel ging naar team 8. Van harte gefeliciteerd, jongens.
Komende zaterdag speelt team 8 in Nunspeet tegen Leogang SL 8.


5e klasse    Leogang SL 7                 -    Kampenion 9                         5 5
Albert Hoeve 3 en Renate Scheper 2; Lucas Metselaar 0


Team 9 speelde vandaag al in Nunspeet en wel tegen Leogang SL 7. Leuk om te vermelden is dat Lucas vandaag weer van de partij was na lange tijd te zijn ziek geweest. Welkom terug Lucas. Helaas kwam hij niet tot winst. Dat deden Albert (3x) en Renate (2x) wel. Een mooi resultaat voor team 9. De eerste wedstrijd ging nog met 4 6 verloren.
Team 9 ontvangt as. zaterdag Flits 7.


Wp-klasse    DTV 84 8                    -    Kampenion 10                       3 7

Jos Bosch 3, Bas Hartman 2, Ben-Jan Smit 1 en dubbel 1


Team 10 speelde s morgen in Dalfsen tegen DTV 84 8. En de zes spelers maakten er een leuke wedstrijd van. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, namelijk tot 3 3. Maar toen volgde er een demarrage van team 10. De vier resterende partijen werden gewonnen. Jos bleef opnieuw ongeslagen; al voor de vijfde maal. Bas won opnieuw twee partijen; al voor de zesde maal. Ben-Jan pakte één puntje. Bas en Jos wisten ook het dubbelspel te winnen. Team 10 staat door deze overwinning wat vaster op de tweede plaats. En dat is netjes.
As. zaterdag speelt team 10 thuis tegen Bultman/Smash 70 7.


Al met al leuke resultaten voor de jeugdteams van Kampenion. Er is geen enkel team dat op de laatste plaats staat. En heel misschien zit er nog een tweede kampioenschap in, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die kans vandaag kleiner is geworden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion