Zaterdag 31 maart stond voor de jeugdteams in het teken van een drietal zaken: (1) de laatste thuiswedstrijd van team 1 in landelijk A, (2) de ontmoeting tussen de teams 6 en 4 en (3) de personele problemen bij de teams 9 en 10. De balans was deze zaterdag net positief: viermaal winst, driemaal gelijk en driemaal verlies.

 

Landelijk A    Kampenion 1             -    HTC 1                                    4 6
Ton Ringenier 2 en Daan Slot 2; Paul Kamstra 0


Team 1 speelde al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en wel tegen HTC uit Hoofddorp. De uitwedstrijd ging destijds met 7 3 verloren. Het werd deze zaterdag een spannende wedstrijd waarbij team 1 lange tijd uitzicht had op winst. Via 2 1, en 3 2 stond het na zeven partijen 4 3. Helaas wist team 1 die voorsprong niet vast te houden. HTC won de laatste drie partijen en ontsnapte alsnog. Ton Ringenier en Daan Slot pakten ieder twee punten. Paul Kamstra bleef puntloos. Met nog twee uitwedstrijden tegen de nummers 1 en 2 te gaan, lijkt het punten sprokkelen te worden. Het is dan ook afwachten of team 1 de vierde plaats weet vast te houden. We gaan het volgen.
Komende zaterdag komt team 1 niet in actie.


Hoofdkl.    Entac 4                            -    Kampenion 2                        2 8

Jordy ten Have 3, Roeland Trommel 2, (inv) Ivan Hollander 2 en dubbel 1


Team 2 (derde) ging in Enschedé op bezoek bij nummer vier Entac 4 en dat moest het doen met invaller Ivan Hollander uit team 3. Dat belette team 2 echter niet om een goede wedstrijd te spelen. Het stond slechts twee puntjes af. Jordy ten Have, die de laatste tijd lekker op dreef is, bleef ongeslagen en Roeland Trommel en Ivan Hollander pakten ieder twee punten. Vooral van Ivan is dat netjes; zeker als we bedenken dat hij dit seizoen voor het eerst in de 1e klas uitkomt. Maar ook dat gaat hem prima af. Leuk detail is dat Ivan en Roeland ieder van een andere speler verloren. Het dubbel leverde het achtste punt op. Door de zege is handhaving vrijwel zeker.
As. zaterdag speelt team 2 al zijn laatste competitiewedstrijd; thuis tegen Twekkelerveld 1.


1e klasse    Vined 1                         -    Kampenion 3                         5 5
Ivan Hollander 3, Niels Alberts 1 en dubbel 1; Erwin Genuït 0


Team 3 speelde in Heerde tegen Vined 1 dat vooraf één puntje meer had verzameld. Op papier zou Ivan uitvallen, maar Nick was ziek en dus speelde Ivan alsnog. En dat terwijl hij bij team 2 zou invallen. Team 2 zou Ivan in Heerde oppikken en daarom moest hij zijn partijen wat sneller achter elkaar afwerken. Voor team 3 pakte dit helaas niet gunstig uit. De wedstrijd eindigde in 5 5. Ivan bleef ongeslagen en Niels pakte één puntje. Ivan won met Erwin ook het dubbel. Helaas bleef Erwin in het enkelspel zonder zege. De verschillen in de 1e klasse blijven klein. Team 3 sluit de competitie af met twee thuiswedstrijden.
Hoonhorst 1 is zaterdag in sporthal De Maten de voorlaatste tegenstander.


2e klasse    Kampenion 6              -    Kampenion 4                           5 5
Frank Wijmans 2, Stefan Alteveer 1, Hans Harsevoord 1 en dubbel 1


Team 4 ging op bezoek bij team 6. En natuurlijk wilde het revanche nemen voor de 4 6 nederlaag eerder dit seizoen. Het begin was voor team 4. Na het dubbel stond het met 3 1 voor. En na zes partijen stond het 4 2. Het venijn zat voor team 4 echter in de staart. Anja van team 6 was namelijk opnieuw sterk op dreef en ook Joyce kwam steeds beter in de wedstrijd. Drie van de laatste vier punten gingen daardoor naar team 6 waardoor de eindstand 5 5 werd. Voor team 4 pakte Frank twee punten en Hans en Stefan ieder één. Het vijfde punt pakten Hans en Stefan in het dubbel door de zussen Anja en Jentine te verslaan.  De revanche kwam er dus niet, maar team 4 verloor ditmaal niet.
As. zaterdag staat de wedstrijd team 5 tegen team 4 op het programma.


2e klasse    Bultman/Smash 70 3    -    Kampenion 5                     9 1

Laurens Trommel 1; Chiel ten Brinke 0 en Mattias Beimers 0


Team 5 moest op bezoek bij koploper Bultman/Smash 70 3 dat afgelopen zaterdag een tikkie kreeg in Zwolle: Flits 3 bleek met 7 3 te sterk. Het had ditmaal de zwakste schakel (niet lullig bedoeld) in de persoon van Manon buiten het team gelaten. In die opstelling was het duidelijk te sterk voor team 5; het werd 9 1. Alleen Laurens wist een puntje te pakken. Chiel en Mattias bleven zonder zege. De vijfde plaats lijkt het hoogst haalbare voor team 5.
As. zaterdag ontvangt team 5 team 4.


2e klasse    Kampenion 6                     -    Kampenion 4                      5 5
Anja Ringenier 3 en Joyce Boerman 2; Jentine Ringenier 0


Zoals hiervoor al aangegeven, ontving team 6 vandaag team 4. Natuurlijk werd het ook vanuit het gezichtspunt van team 6 een spannende wedstrijd. Jammer was het dat Jentine niet in goede doen was. Normaal gesproken had zij toch één puntje moeten kunnen pakken. Zus Anja was prima op dreef. Tegen Hans en Stefan kwam zij nauwelijks in de problemen. Ook in de laatste partij tegen Frank ging het aanvankelijk van een leien dakje, maar Frank vocht zich goed terug. Via 2 0 werd het 2 2. In de vijfde game was Anja de gelukkigste waardoor zij opnieuw ongeslagen bleef. Joyce pakte netjes twee punten; alleen Frank was te sterk. Jentine bleef puntloos. Door dit resultaat heeft team 6 de beste papieren om als tweede te eindigen. En dat is een knappe prestatie.
As. zaterdag gaat team 6 in Zwolle op bezoek bij Flits 3.


4e klasse    Kampenion 7                      -    DTV 84 7                            10 0

Silas den Doop 3, Christiaan Vermeer 3, Danny Visscher 3 en dubbel 1


Team 7 ontving het op de laatste plaats staande DTV 84 7 uit Dalfsen. Dat team had tot vandaag slechts vijf punten verzameld. Toch hebben de spelers van dat team zich gedurende de competitie qua niveau weten te verbeteren. Het werd dan ook zeker geen walk-over voor Christiaan, Danny en Silas. Maar het werd net als in de uitwedstrijd een maximale overwinning voor team 7: 10 0. Door dit resultaat heeft het nog een miniem kansje op de titel. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat concurrent DTV 84 5 de beste papieren houdt.
Komende zaterdag speelt team 7 de lastige uitwedstrijd tegen Leogang SL 3.


5e klasse    Leogang SL 8                      -    Kampenion 8                        0 10
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3 en dubbel 1


Team 8 speelde zaterdagmorgen in Nunspeet tegen Leogang SL 8. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in 10 0. En om maar meteen met de deur in de sporthal te vallen, ook vandaag werd het een 10 0 overwinning voor team 8. In twee van de tien partijen kwam het tot een vijfpitter , maar beide werden gewonnen. Gert-Jan, Guido en Pascal bleven allen ongeslagen en Gert-Jan en Pascal wisten ook het dubbel te winnen. Nog één wedstrijd en dan is team 8 klaar met de 5e klasse.
As. zaterdag speelt team 8 opnieuw in Nunspeet, maar dan tegen Leogang SL 6.


5e klasse    Kampenion 9                       -    Flits 7                                     4 6
Albert Hoeve 2 en Renate Scheper 2; met 2 spelers gespeeld


Team 9 ontving vandaag Flits 7. En gezien de eerste wedstrijd tussen beide teams én de stand in de competitie lagen er mogelijkheden. Helaas verschenen er slechts twee spelers van team 9 achter de tafel. Lucas, die volgens schema zou spelen, kwam niet en Jeroen was wat ziekjes. Helaas kon Lucas ook niet worden bereikt. En dus moesten Albert en Renate het met hun tweeën doen. De vijf spelers maakten er een leuke wedstrijd van. Van de zeven partijen die wel werden gespeeld, gingen er vier naar team 9. Albert en Renate pakten ieder twee punten. Maar omdat Flits 7 drie gratis punten kreeg, won het met 4 6. Toch wil ik Albert en Renate mijn complimenten maken voor de manier waarop zij hebben gestreden.
Team 9 is as. zaterdag vrij.


Wp-klasse    Kampenion 10                -    Bultman/Smash 70 7            6 4
Bas Hartman 3, Mark Steenstra 2 en dubbel 1; met 2 spelers gespeeld


Ook team 10 kende personele problemen. Dachten we vooraf dat het goed was geregeld Jelle zou later komen, maar wel spelen- in de praktijk waren alleen Bas en Mark aanwezig. Jos had vrijdag een ongelukje gehad en kon helaas niet spelen. De vierde speler, Ben-Jan, had andere verplichtingen gepland omdat hij deze zaterdag zou uitvallen. En dus zou een beroep op Jelle (de vijfde speler) worden gedaan. Helaas is er iets misgegaan. Maar ook hier maakten de vijf aanwezige spelers er een leuke wedstrijd van. En Bas en Mark presteerden het om met hun tweeën zes van de zeven wedstrijden te winnen waardoor zij alsnog een 6 4 overwinning wisten te pakken. Heel knap.
Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper Leogang SL 9 op het programma.


Zaterdag 31 maart was dus een zaterdag die gedeeltelijk in het teken stond van de personele problemen. En dat is jammer. Zowel voor de teams zelf als voor de tegenstanders. Immers, je speelt toch liever drie dan twee partijen. Bij team 9 schoot mij (helaas) veel te laat te binnen dat ook iemand van team 8 had mogen invallen. Dat is dom van mij. Ik had Gert-Jan, Guido, Pascal of Robin kunnen vragen. Maar ja, dat schoot mij pas tegen vieren te binnen. En dat was te laat. Hopelijk kennen we volgende week geen personele problemen bij de jeugdteams die in actie komen. Tot volgende week.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion