FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 7 april kwamen acht van de tien teams in actie. Twee teams (2 en 8) speelden al hun laatste wedstrijd van het seizoen en beide teams sloten het seizoen af met een overwinning. De balans was deze zaterdag weer nipt positief: viermaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. Meest in het oog springende uitslag was de 6 4 winst van het welpenteam op de tot vandaag ongeslagen koploper Leogang SL 9.

 

Hoofdkl.    Kampenion 2              -    Twekkelerveld 1                    6 4
Roeland Trommel 2, Gertjan Wessels 2, Jordy ten Have 1 en dubbel 1


Team 2 (derde) speelde vandaag al zijn laatste competitiewedstrijd en wel tegen nummer vier Twekkelerveld. Team 2 kon niet meer promoveren en eigenlijk ook niet meer degraderen. Toch wilde het vandaag met een goed resultaat het seizoen afsluiten. Team 2 slaagde daar nipt in door de bezoekers met 6 4 terug te wijzen. Door deze uitslag is de derde plaats veilig gesteld. Opvallend was deze middag dat Jordy slechts één partij won en zijn teamgenoten Gertjan en Roeland ieder twee. Maar dat kan een keer gebeuren. Team 2 beëindigt het seizoen dus als derde. Jammer was het dat de start van de competitie zeer matig was. Anders had het zich vast en zeker in de strijd om de bovenste plaatsen kunnen mengen. Het is niet anders.


1e klasse    Kampenion 3              -    Hoonhorst 1                            5 5
Niels Alberts 3, Ivan Hollander 1 en dubbel 1; Nick Kuipers 0


Team 3 ontving vandaag het sterke meisjesteam uit Hoonhorst. Voor het seizoen schatte ik dat team met Drost Wezep in als teams die er dit seizoen bovenuit zouden steken. Maar dat is toch anders gelopen. Beide teams staan weliswaar één en twee, maar de verschillen zijn klein in de 1e klasse. En dat bleek vandaag ook weer. De leuke ontmoeting eindigde in 5 5. En ditmaal was het niet Ivan die van zich deed spreken, maar Niels. Hij bleef ongeslagen, al leek het daar in zijn eerste partij niet op toen hij 0 2 in games en met 6 10 achter stond. Maar Niels blijft ervoor gaan tot de laatste bal is geslagen, hij sleepte de partij nog uit het vuur en kwam deze middag verder niet meer in de problemen. Heel knap. Ivan bleef vandaag op één winstpartij steken. Hij had regelmatig niet het antwoord op óf het snelle contraspel van de meisjes, óf de backspinballen die laag bleven. Maar daar leert Ivan weer van. Nick bleef vandaag puntloos in het enkelspel, maar pakte samen met Ivan wel het dubbel. En zo had iedereen een aandeel in de 5 5.


2e klasse    Kampenion 5              -    Kampenion 4                           2 8
Stefan Alteveer 3, Frank Wijmans 3 en Hans Harsevoord 2


Vandaag stond er al weer een broedertwist op het programma en wel die tussen team 5 en team 4. Eindigde de eerste ontmoeting nog in 5 5, nu liet team 4 er geen twijfel over bestaan wie het sterkst was. Het versloeg team 5 met 8 2. Wel moet ik opmerken dat er drie vijfpitters werden gespeeld die alle naar team 4 gingen. Hans versloeg Mattias met de cijfers 11 6 in de 5e game, Stefan deed datzelfde tegen Mattias en Stefan versloeg Chiel in de laatste partij met 12 10 in de beslissende game. Zo bekeken is de 8 2 overwinning wat geflatteerd. Team 4 is door deze overwinning -en de uitslag van team 6- nu weer tweede.


2e klasse    Kampenion 5              -    Kampenion 4                           2 8
Chiel ten Brinke  1 en dubbel 1; Laurens Trommel 0 en Mattias Beimers 0


Team 5 speelde dus tegen team 4. En ditmaal kon team 5 niet opnieuw voor een stuntje zorgen. Na de 5 5 eerder dit seizoen werd het nu 2 8. En team 5 kreeg daarmee eigenlijk een puntje te weinig, want het verloor drie partijen in vijven. Chiel pakte als enige een puntje in het enkelspel via een 3 1 zege op Hans. Het tweede punt pakte Chiel met Laurens in het dubbel. Het dubbel van team 5 levert dit seizoen de nodige punten op. Laurens en Mattias bleven puntloos in het enkelspel. Met nog één wedstrijd te gaan staat de vijfde plaats van team 5 vrijwel vast.


2e klasse    Flits 3                           -    Kampenion 6                           7 3
Anja Ringenier 1, Jentine Ringenier 1 en dubbel 1; met twee spelers gespeeld


De wedstrijd Flits 3 tegen team 6 is er één met een verhaal, maar dat verhaal vermeld ik hier niet. Ik volsta met op te merken dat Anja en Jentine door omstandigheden met hun tweeën moesten spelen. En met je tweeën spelen is nooit leuk, maar helemaal niet in deze situatie. De dames waren beiden dan ook niet in goeden doen. Van de zeven partijen die werden gespeeld, wisten zij er drie te winnen. Anja en Jentine pakten ieder een puntje in het enkelspel en zij wonnen samen ook het dubbel. En meer zat er vandaag ook niet in onder de gegeven omstandigheden.


4e klasse    Leogang SL 3                -    Kampenion 7                           6 4
Danny Visscher 3 en Rijk van Zanten 1; Silas den Doop 0


Team 7 is al een aantal weken minder op dreef met als uitzondering de 10 0 overwinning vorige week op DTV 84 7. Maar goed dat team verliest de meeste wedstrijden met die cijfers. Vandaag ging team 7 (tweede) op bezoek bij nummer drie Leogang SL 3. De zes spelers maakten er een spannende wedstrijd van. De winst ging uiteindelijk naar Leogang. Team 7 moest zich na 4 4 alsnog gewonnen geven: 6 4. Danny bleef vandaag opnieuw ongeslagen en dat is heel netjes. Danny verloor dit seizoen pas één partij en laat dus zien een hoger niveau aan te kunnen. Het vierde punt kwam op naam van Rijk. Silas bleef vandaag puntloos. De tweede plaats van team 7 kan nog in gevaar komen als het in de laatste wedstrijd ruim zou verliezen van koploper DTV 84 5.


5e klasse    Leogang SL 6                -    Kampenion 8                           0 10
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3 en dubbel 1


Team 8 speelde ook in Nunspeet en wel tegen Leogang SL 6. Chauffeur pa Wessels had van tevoren al aangegeven team 7 wel wat te gaan coachen, want team 8 redt zichzelf wel. En dat bleek inderdaad het geval te zijn. De boys van team 8 wonnen opnieuw met maximale cijfers: 0 10. En dat is dit seizoen voor de vijfde maal in acht wedstrijden!!! Team moet dan ook nodig hogerop. In acht wedstrijden eindigde het op 73 punten, een gemiddelde van meer dan negen punten per wedstrijd. Eigenlijk is dat niet leuk meer. De spelers hebben dit seizoen niet zoveel geleerd. Alleen in de kampioenswedstrijd tegen Vined 3 heeft het forse tegenstand gehad. In de andere wedstrijden was het krachtsverschil (te) groot. Vandaag bleven Gert-Jan, Guido en Pascal ongeslagen. Gert-Jan verving de zieke Robin; beterschap Robin!!! En zo komt er een einde aan een heel succesvol seizoen. Op naar de 4e klasse!


Wp-klasse    Kampenion 10               -    Leogang SL 9                         6 4
Jos Bosch 3, Bas Hartman 2 en dubbel 1; Mark Steenstra 0


Team 10 speelde ook al tegen een team van Leogang SL en wel team 9. Dat team stond ruim bovenaan en had dit seizoen alle wedstrijden gewonnen! In Nunspeet verloor team 10 met 8 2, maar daarbij moet ik opmerken dat Jos niet van de partij was. Vandaag deed hij wel mee, samen met Bas en Mark. De zes spelers maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Zeker voor welp-/pupillenbegrippen haalden de spelers een hoog niveau. Via 1 2, 2 3, 4 3 en 4 4 trok team 10 de wedstrijd uiteindelijk met 6 4 naar zich toe. En dat is een prima prestatie. Jos was ook vandaag niet te kloppen; hij won zijn drie partijen in drie games! Bas speelde al zijn partijen in vijf games. De eerste verloor hij nog, maar de beide andere wist hij te winnen en ook dat is netjes. Mark kwam wat tekort, maar dat is geen schande tegen de koploper. Ondanks de nederlaag werden de dames van Leogang SL 9 vandaag wel kampioen. Met nog één wedstrijd te gaan, hebben zij een voorsprong van 13 punten op de nummer twee. En dat is Kampenion 10. Heel knap als je met drie debutanten de competitie ingaat.


Al met al een aardige zaterdag voor de jeugdteams van Kampenion, een enkele uitzondering daargelaten. Voor team 2 en team 8 zit het seizoen er al op. Team 1 speelt nog twee wedstrijden en de andere teams nog één. Team 1 is het enige team dat op zaterdag 14 april in actie komt. Dan speelt het in Groningen tegen de aanstaande kampioen GTTC 1. Alle andere teams hebben komende zaterdag geen competitieverlichtingen.


Jan Ringenier
Wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion