Op zaterdag 21 april werden al weer de laatste wedstrijden van de voorjaarscompetitie 2006/2007 gespeeld. Acht van de tien jeugdteams kwamen in actie. De balans was in evenwicht: driemaal winst, tweemaal gelijk en driemaal verlies. Team 1 leed voor de tweede opeenvolgende maal een maximale nederlaag. Het sloot daarmee het avontuur in landelijk A af. Ik neem nog eenmaal de resultaten van de laatste speeldag met je door.

 

Lan A    Never Despair 1             -    Kampenion 1                                  10 0
Ton Ringenier 0, Paul Kamstra 0 en (inv) Gertjan Wessels 0


Team 1 nam vandaag afscheid van landelijk A met een uitwedstrijd tegen Never Despair in Den Bosch. Voor team 1 was een vierde plaats nog het hoogst haalbare. Daarvoor zou een puntje of twee zeer welkom zijn tegen de sterke nummer twee. Welnu, team 1 wist geen enkel punt mee te pakken. Ton Ringenier verloor tweemaal in vijven, maar dat was het dan ook. Paul Kamstra en invaller Gertjan Wessels wisten ieder één game te pakken. En doordat de andere wedstrijden merkwaardige uitslagen te zien gaven (kampioen GTTC speelde met -twee spelers?- 5 5 tegen nummer 5 DTTC en nummer laatst Flash won met liefst 8 2 van nummer 4 HTC) is team 1 toch nog als laatste geëindigd. Hoewel dit verder geen enkele consequentie heeft, is het jammer om het landelijk A-avontuur zo af te sluiten. Ik vind ook dat team 1 dat niet verdiend heeft, omdat het tweemaal won van Flash 2 en de onderlinge confrontatie met DTTC 78 1 onbeslist eindigde (4 6 verlies en 6 4 winst). Maar goed, daar koop je niks voor. Team 1 heeft dit seizoen niets cadeau gekregen. Het trof de tegenstanders in zo ongeveer de sterkste opstelling. Natuurlijk is dat niet erg; integendeel. Maar helaas traden die teams in de andere wedstrijden niet altijd op volle sterkte aan.
Bij team 1 moeten Paul Kamstra, Daan Slot en Arnaud van der Sluis stoppen bij de jeugd. Ton Ringenier zal met een aantal spelers uit team 2 het nieuwe team 1 vormen. Het komt dan vrijwel zeker uit in landelijk C. Daar gaan we in ieder geval wel voor.


Hoofdkl.    Kampenion 2 was vrij
Het team met Jordy ten Have, Roeland Trommel en Gertjan Wessels eindigde als derde.


1e klasse    Kampenion 3            -    Fitacc Emmeloord 1                        7 3
Erwin Genuït 2, Ivan Hollander 2, Nick Kuipers 2 en dubbel 1


Team 3 stond vierde en het kon nog een plaatsje stijgen als het Fitacc Emmeloord 1 zou verslaan en bovendien nummer drie Vined 1 in Hoonhorst zou verliezen. En dat gebeurde inderdaad. Team 3 versloeg in een leuke wedstrijd Emmeloord 1 met 7 3 en Vined verloor in Hoonhorst met 6 4. Namens team 3 speelden Erwin, Ivan en Nick en zij wisten allen twee partijen te winnen. Vooral voor Erwin is dat een mooie afsluiting van het seizoen. Erwin en Ivan wonnen ook het dubbel. In je debuutseizoen in de 1e klasse als derde eindigen, is netjes. Complimenten aan de spelers!


2e klasse    Kampenion 4            -    Bultman/Smash 70 3                     5 5
Hans Harsevoord 2, Frank Wijmans 2 en Stefan Alteveer 1


Team 4 ontving kampioen Bultman/Smash 70 3. De zes spelers maakten er een leuke wedstrijd van. Het begin was voor team 4 dat een 2 0 voorsprong nam. Maar het antwoord van Smash 70 was overtuigend; via 2 2 pakte het een 2 4 voorsprong. Team 4 vocht zich knap terug. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in 5 5. Frank en Hans pakten ieder twee punten en Stefan één. Team 4 beëindigt het seizoen met een derde plaats.


2e klasse    Flits 3                        -    Kampenion 5                                      4 6
Laurens Trommel 3, (inv) Anja Ringenier 2 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Team 5 ging s morgens in Zwolle op bezoek bij Flits 3. Omdat Chiel verhinderd was, moest het een beroep doen op een invaller. En dan is het een lekker idee als je iemand uit team 6 kunt meenemen. Anja viel in en speelde samen met Laurens en Mattias. Team 5 pakte in deze samenstelling een knappe 4 6 overwinning. Laurens was prima op dreef; hij bleef ongeslagen. Anja pakte twee punten en het zesde punt werd in het dubbel binnengehaald. Mattias bleef zonder zege in het enkelspel. Team 5 eindigde als vijfde en die plaats betekent officieel degradatie. Toch wil ik opmerken dat team naar de mogelijkheden heeft gepresteerd en misschien nog wel meer dan dat.


2e klasse    Kampenion 6             -    Staphorst 2                                        9 1
Jentine Ringenier 3, (inv) Danny Visscher 3, Anja Ringenier 2 en dubbel 1


Team 6 ontving nummer laatst Staphorst 2. Omdat Anja en Jentine het seizoen noodgedwongen met hun tweeën moesten afmaken, werd Danny Visscher als invaller gevraagd. En Danny wilde natuurlijk wel eens op een hoger niveau ballen; in de eigen 4e klasse had hij dit seizoen namelijk maar één partij verloren. Welnu, team 6 boekte een prima 9 1 overwinning. Danny bleef doodleuk ongeslagen en dat is bijzonder knap. Ook Jentine bleef zonder verlies. Anja pakte twee punten en won samen met zus Jentine ook het dubbel. Team 6 werd door dit resultaat -en het gelijkspel van team 4- tweede. En dat is een keurige prestatie. Van de drie Kampenionteams in de 2e klasse eindigde het dus het hoogst.


4e klasse    DTV 84 5                    -    Kampenion 7                                      5 5
Danny Visscher 3, Christiaan Vermeer 1 en dubbel 1; Silas den Doop 0    


Team 7 ging in de laatste wedstrijd op bezoek bij kampioen DTV 84 5. Natuurlijk stond alleen nog de eer op het spel, maar dat moet toch voldoende zijn? Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van die onbeslist eindigde. Kopman Danny was weer prima op dreef en net als in de 1e wedstrijd tegen de kampioen bleef hij ook nu ongeslagen. Christiaan pakte één puntje en het vijfde punt pakte team 7 in het dubbel. Silas bleef helaas zonder winst. Team 7 beëindigt het seizoen als tweede. En dat is netjes.


5e klasse    Kampenion 8 was vrij.
Het team met Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange, Robin Makkink en Guido Wessels eindigde als eerste.


5e klasse    Robaard Hasselt 2    -    Kampenion 9                                      9 1
Albert Hoeve        Jeroen Trommel        Lucas Metselaar            dubbel


Helaas heb ik van deze wedstrijd geen wedstrijdbriefje ontvangen en dus zijn de persoonlijke resultaten mij niet bekend. Wel weet ik dat team 9 en Flits 6 met evenveel punten (29) op een gedeeld 4e en 5e plaats zijn geëindigd. Pas na ontvangst van de wedstrijdbriefjes is bekend welke team 4e en welke team 5e wordt. Hoe dan ook, team 9 heeft naar de mogelijkheden gepresteerd met een gemiddelde van bijna vier punten per wedstrijd.


Wp-klasse    Flits 8                       -    Kampenion 10                                     6 4
Jos Bosch            Mark Steenstra        Ben-Jan Smit            dubbel


Ook van deze wedstrijd heb ik geen wedstrijdbriefje ontvangen. En dus kan ik ook hier niet vermelden wat de persoonlijke resultaten zijn geweest. En ook dit team is in punten gelijk geëindigd met een team van Flits en wel de tegenstander van vandaag: Flits 8. na ontvangst van de wedstrijdformulieren kan worden aangegeven welk team 2e en welk team 3e is geworden. Nog even geduld dus.


Het seizoen zit er dus op. Een redelijk tot goed seizoen voor de jeugdteams van Kampenion. Team 8 werd glorieus kampioen. Team 1 eindigde als laatste. Team 5 is officieel gedegradeerd en team 9 eindigt óf als laatste óf als voorlaatste. De andere zes teams eindigden op een tweede of derde plaats. En dat is niet verkeerd. Integendeel, dat is een knappe prestatie. Zeker als we bedenken dat drie van de vier spelers dit seizoen aan hun eerste competitie begonnen.

Zo onderhand zijn we al weer bijna toe aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Uiterlijk 15 mei as. moeten de jeugdleden aangeven wat hun plannen zijn voor komend seizoen en vervolgens delen de TC en de beide wedstrijdsecretarissen de jeugdteams in voor het komend seizoen dat medio september van start gaat.
Dit was mijn laatste bijdrage dit seizoen. Wellicht tot het volgend seizoen!

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion