FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 30 september kwamen alle tien jeugdteams in actie. De balans was positief: zesmaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. De teams 2, 6, 8 en 9 kwamen voor het eerst dit seizoen tot winst. Team 1 moest het hoofd buigen voor het sterke VTV (N) 1 uit Nieuwegein.

Lan A Kampenion 1 - VTV (N) 1 2 8

Daan Slot 2; Paul Kamstra 0 en Ton Ringenier 0

Tegenstander VTV (N) was vooraf de koploper, al zei dit nog niet zoveel omdat de teams nog vrij dicht bij elkaar stonden. Bovendien speelde het een wedstrijd meer dan de meeste andere teams. Het was voor team 1 zaak in de thuiswedstrijd een overwinning te behalen om de achterstand niet te hoog te laten oplopen. Die overwinning zat er echter geen moment in. Daarvoor waren de spelers uit Nieuwegein te sterk. Aan Kamper kant toonde Daan Slot aan het hoge niveau prima aan te kunnen. Hij pakte twee sterke overwinningen. Paul Kamstra was ook niet ver van een winstpartij, maar moest zich in een vijfde game duidelijk gewonnen geven. Ton Ringenier had ditmaal geen uitzicht op winst.
Het is overigens helemaal geen schande om af en toe tegen een (ruime) nederlaag op te lopen. De Kamper spelers moeten dit seizoen gewoon genieten om landelijk A te mogen spelen. Bovendien kunnen de boys er heel veel van leren en daar naderhand weer hun voordeel mee doen.
Op zaterdag 7 oktober gaat team 1 op bezoek bij Arnemuiden 1.


Hoofdklasse Matchpoint 1 - Kampenion 2 4 6

Jordy ten Have 2, Roeland Trommel 2, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1

Voor team 1 was het zaak om in Nijverdal een overwinning te behalen. Zowel tegenstander Matchpoint als team 2 hadden de eerste twee wedstrijden verloren. Team 2 slaagde in de opzet, zij het nipt. Het heeft nu drie uitwedstrijden op rij gespeeld en het begint nu aan een serie van vijf (!) thuiswedstrijden.
Op zaterdag 7 oktober komt Entac 2 naar Kampen.


2e klasse Kampenion 3 - Flits 4 6 4

Ivan Hollander 2, Nick Kuipers 2, Niels Alberts 1 en dubbel 1

Team 3 blijft het lastig houden met de favorietenrol. Drie wedstrijden in de eigen zaal leverden in totaal 20 punten op en dat is ietsje te weinig. Vandaag moest team 3 vier punten afstaan waarvan drie tegen een materiaalspeler. Dat kan gebeuren.
Op zaterdag 7 oktober gaat team 3 in Mariënheem op bezoek bij Effect 1


2e klasse Be Quick 62 1 - Kampenion 4 10 0

Mattias Beimers 0, Erwin Genuït 0 en Laurens Trommel 0

Team 4 staat nog steeds op 0. Net als in de eerste wedstrijd tegen team 4 verloor het met de maximale cijfers. Be Quick 62 1 bleek duidelijk te sterk. Wel speelden de boys drie vijfpitters die helaas nipt verloren gingen.
Op zaterdag 7 oktober ontvangt team 3 Flits 4


3e klasse Fitacc Emmeloord 1 - Kampenion 5 8 2

Stefan Alteveer 1 en Frank Wijmans 1; Hans Harsevoord 0

Team 5 speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen het sterke Emmeloord 1. Wilde team 5 blijven meedoen, dan moesten minimaal vier punten worden gepakt. Dat zat er helaas net niet in, al lagen er wel kansen. Maar twee van de drie vijfpitters gingen verloren. Team 5 moet zich voorlopig richten op de tweede plaats.
Op zaterdag 7 oktober ontvangt team 5 Flits 5


3e klasse Kampenion 6 - Leogang SL 5 9 1

Joyce Boerman 3, Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1

Meisjesteam 6 had twee zware wedstrijden achter de rug en het moest proberen tegen Leogang SL 5 voor het eerst tot winst te komen. De dames slaagde daar prima in. De tegenstanders uit Nunspeet werden met 9 1 teruggewezen. Anja en Joyce bleven ongeslagen. Jentine was er in de eerste partij nog niet met haar hoofd bij, maar was daarna gelukkig wel bij de les.
Op zaterdag 7 oktober ontvangt team 6 Staphorst 3


4e klasse DTV 84 7 - Kampenion 7 3 7

Chiel ten Brinke 3, Christiaan Vermeer 3 en Danny Visscher 1

Team 7 komt langzaam maar zeker op toeren. Na de 6 4 zege vorige week op Smash 70 3 was het ditmaal met 3 7 te sterk voor DTV 84 7. Was vorige week Danny de grote (kleine) man, ditmaal deden Chiel en Christiaan van zich spreken. En zo eist iedereen zijn hoofdrol op.
Op zaterdag 7 oktober ontvangt team 7 Hoonhorst 2


5e klasse Kampenion 8 - Smash-In 2 8 2

Silas den Doop 3, Bas Hartman 2, Rijk van Zanten 2 en dubbel 1

Na twee gelijke spelen kwam team 8 vandaag voor het eerst tot winst. Tegenstander Smash-In 2 werd met 8 2 teruggewezen. Silas bleef voor de derde maal op rij zonder verlies. Bas en Rijk scoorden ieder tweemaal en pakten samen ook het dubbel. Leuk was het dat Bas zijn eerste (twee) punten van het seizoen wist te pakken.
Op zaterdag 7 oktober gaat team 8 op bezoek bij DTV 84 8


5e klasse Swift 64 2 - Kampenion 9 4 6

Pascal Bruins 2, Guido Wessels 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Team 9 speelde opnieuw een uitwedstrijd in de polder. Speelde het eerst in Emmeloord, nu was het in Swifterbant. In de tweede wedstrijd was team 9 vrij. De benjamins van Kampenion boekten een leuke en nuttige 4 6 overwinning. Guido en Pascal pakten ieder twee punten en sleepten samen ook het dubbel binnen. Gert-Jan scoorde eenmaal.
Op zaterdag 7 oktober speelt team 9 al weer uit en wel bij Hoonhorst 5


5e klasse Kampenion 10 - Flits 9 5 5

Jeroen Trommel 2, Renate Scheper 1, Lucas Metselaar 1 en dubbel 1

Team 10 en Flits 9 maakten er een heel leuke en spannende wedstrijd van. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5 5. Jeroen pakte twee punten en Renate en Lucas ieder één. Renate en Jeroen wisten samen ook het dubbel te winnen. En zo staat niemand van team 10 meer op 0 overwinningen.
Op zaterdag 7 oktober speelt team 10 uit tegen Drost Wezep 4


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion