FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Tien jeugdteams begonnen op zaterdag 27 januari aan de voorjaarscompetitie 2006/2007. En natuurlijk is niet voor elk team de verwachting voor dat seizoen hetzelfde. Dat kan ook niet. De balans was in ieder geval net positief; zes teams kwamen tot winst en vier teams liepen tegen een nederlaag op. Opvallende uitslagen zijn: de 9 1 overwinningen van de teams 6, 7 en 8. Ook de 6 4 overwinning van welpenteam 10 mag er zijn.

Land A        Kampenion 1                -    Flash 2                                 7  3
Ton Ringenier 3, Daan Slot 2, Paul Kamstra 1 en dubbel 1


Team 1 begon de competitie in landelijk A met een thuiswedstrijd tegen Flash 2 uit Eindhoven. Op voorhand was er weinig bekend over de tegenstander. Maar team 1 moest de thuiswedstrijd zien te winnen. Welnu, het slaagde daarin. Met 7 3 boekte het een regelmatige overwinning op een tegenstander die naar mijn bescheiden mening niet moet worden ingeschat als één van de sterkere teams in de poule. Hoe dan ook, team 1 startte de competitie in ieder geval met een overwinning en dat is wel eens anders geweest.
Volgende week gaat het op bezoek bij HTC 1 in Hoofddorp.


Hoofdklasse    De Trefhoek 1                -    Kampenion 2                8 2
Jordy ten Have 1 en Gertjan Wessels 1; (inv) Ivan Hollander 0


Team 2 moest de competitie beginnen met een uitwedstrijd tegen een concurrent: De Trefhoek. En dan is het jammer dat je als team niet volledig kunt aantreden. Roeland Trommel was verhinderd, maar gelukkig was Ivan Hollander uit het 3e team bereid om in te vallen. Team 2 leed in Almelo een ruime nederlaag. Daardoor loopt het direct al achter de feiten aan. En dat terwijl je als team denkt te kunnen meedoen om de titel; heel jammer. Gertjan en Jordy pakten ieder een puntje. Helaas heb ik geen wedstrijdformulier ontvangen en dus kan ik er niet meer over vertellen .
As. zaterdag ontvangt team 2 Entac 4.


1e klasse    Drost Wezep 1            -    Kampenion 3                         7 3

Ivan Hollander 2 en Niels Alberts 1; Erwin Genuït 0


Team 3 debuteert dit seizoen in de 1e klasse en dan is het misschien geen pretje om tegen een titelkandidaat te moeten starten. Aan de andere kant weet je dan direct waar je als team staat. Welnu, team 3 is in Wezep zeker niet weggespeeld; het werd 7 3. Ivan pakte twee punten en Niels één. Erwin kwam niet tot winst. En met iets meer geluk (?) had er nog meer ingezeten, want drie van de vier vijfpitters gingen naar Wezep. Toch een bevredigend debuut van team 3 in de 1e klasse. Dit geeft hoop voor het vervolg van het seizoen.
Vined 1 is in sporthal De Maten de volgende tegenstander.

2e klasse    Staphorst 2            -    Kampenion 4                              2 8
Frank Wijmans 3, Stefan Alteveer 2, Hans Harsevoord 2 en dubbel 1


Team 4 is samen met Bultman/Smash 70 3 titelkandidaat in de 2e klasse. In de eerste wedstrijd omzeilde het in Staphorst -met de sterke J. Kisteman- een lastige klip: 2 8. Toch is team 4 na de eerste speelronde slechts derde, want Smash 70 3 en Kampenion 6 boekten een nog grotere overwinning.
Datzelfde team 6 is as. zaterdag de eerstvolgende tegenstander.


2e klasse    Kampenion 6            -    Kampenion 5                            9  1
Mattias Beimers 1; Chiel ten Brinke 0 en (inv) Rijk van Zanten 0


Team 5 had de pech dat Laurens verhinderd was. Voor een invaller moest het aankloppen bij team 7 in de persoon van Rijk van Zanten die het afgelopen seizoen nog 5e klas speelde. Rijk verweerde zich meer dan dapper, maar moest zich gewonnen geven tegen de dames van team 6. Mattias leek tegen Jentine in de eerste partij op winst af te stevenen, maar zij wist het tij bijtijds te keren. Tegen Joyce had Mattias meer succes en dat was de enige winstpartij voor team 5. Chiel pakte twee games tegen Anja en Joyce, maar wist geen puntje mee te pakken. Eigenlijk leed team 5 een kansloze nederlaag. Hoe zou het zijn afgelopen als Mattias in de eerste partij gewoon van Jentine had gewonnen? We zullen het nooit weten.
Komende zaterdag ontvangt team 5 titelkandidaat Bultman/Smash 70 3.

2e klasse    Kampenion 6            -    Kampenion 5                            9 1
Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 3, Joyce Boerman 2 en dubbel 1


Vanuit het gezichtspunt van team 6 gezien, verliep de wedstrijd tegen team 5 heel gunstig. Qua teamrating ontliepen beide teams elkaar nauwelijks iets. Maar de afwezigheid van Laurens speelde team 6 natuurlijk in de kaart. En daar profiteerde het dankbaar van. Zeker toen de openingspartij tussen Mattias en Jentine na een 2 0 achterstand alsnog naar Jentine ging. Anja kwam deze middag niet in de problemen en ook Jentine na de openingspartij niet meer. Net als Jentine had ook Joyce het heel lastig tegen Mattias. Zij moest zich echter gewonnen geven. Niettemin is de start met een 9 1 overwinning prima voor de dames.
Team 4 is de eerstvolgende tegenstander voor team 6.


4e klasse    Kampenion 7            -    Bultman/Smash 70 5            9 1
Silas den Doop 3, Danny Visscher 3, Christiaan Vermeer 2 en dubbel 1


Team 7 ging de competitie ook al prima van start. Tegenstander was Bultman/Smash 70 5 dat het afgelopen nog in de welpenklasse speelde. Het maakt daar echter zoveel indruk (78 uit 80 punten) dat een plek in de 4e klasse werd aangevraagd en gekregen. Het was ook goed te zien dat de drie heel jonge spelers van Smash 70 veel talent hebben. Christiaan, Danny en Silas waren die spelers nu nog de baas, maar ik ben ervan overtuigd dat de drie Hattemer spelers over enige tijd doorst(r)omen naar een hoger niveau. Maar vandaag waren Christiaan, Danny een Silas (nog) te sterk. De talentvolle tegenstanders werden met 9 1 verslagen. Alleen Christiaan moest een puntje afstaan. Danny en Silas pakten drie overwinningen en vooral van Silas (vorig seizoen nog 5e klas) is dat netjes.
Komende zaterdag speelt team 7 in Dalfsen tegen DTV 84 7.


5e klasse    Vined 3                -    Kampenion 8                                   1 9
Robin Makkink 3, Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 2 en dubbel 1


Ook team 8 startte het seizoen prima. Het speelde s morgens in Heerde tegen Vined 3 en het hoefde daar maar één puntje achter te laten. Robin kwam geen moment in de problemen en ook Pascal bleef ongeslagen. Alleen Gert-Jan moest zich eenmaal gewonnen geven. Hoe dan ook, de start is veelbelovend.
Leogang SL 8 komt as. zaterdag op bezoek in sporthal De Maten.


5e klasse    Kampenion 9            -    Leogang SL 7                              3 7

Renate Scheper 2 en Albert Hoeve 1; Lucas Metselaar 0


Ook de derde Trommel (Jeroen) was deze zaterdag verhinderd, maar gelukkig kan Albert dit seizoen zowel s morgens als s middags zijn wedstrijden spelen. Tegenstander vandaag was het vrij sterke Leogang SL 7 dat vorig seizoen tegenstander was van het team van Gert-Jan, Guido, Pascal en Robin. De dames uit Nunspeet bleken vandaag net wat beter, maar de spelers van team 9 verkochten hun huid heel duur. Renate pakte heel netjes twee punten en Albert één. Sneu was het dat hij zijn beide andere partijen met twee punten verschil in de derde game verloor. Lucas kwam nog niet in de buurt van winst, maar in de games pakte hij wel de nodige punten.
As. zaterdag gaat team 9 in Zwolle op bezoek bij Flits 9.


Wp-klasse    Kampenion 10        -    DTV 84 8                                   6 4
Jos Bosch 3, Bas Hartman 2 en dubbel 1; Ben-Jan Smit 0


En dan last but not least welpenteam 10. Na wat aanvangsproblemen (Jos had de informatie over de competitie via mail niet ontvangen) te hebben overwonnen kwamen routinier Bas en de twee debutanten Ben-Jan en Jos in actie. Tegenstander was DTV 84 8 dat uit drie jeugdige dames bestond. Het werd een leuke wedstrijd waarin Jos ook nu liet zien talent te hebben. Hij won zijn drie partijen waarbij die tegen de jongste telg van het gezin Bollemaat een prachtige wedstrijd was. Aanvoerder Bas voegde daar twee punten aan toe. Het zesde punt kwam uit het dubbel: Bas en Ben-Jan. In het enkelspel kwam Ben-Jan nog niet tot winst. Al met al een prima start van team 10. En wat nog belangrijker is: de spelers genoten. Daar gaat het om.
Team 10 gaat komende zaterdag in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash 70 7.


Over de gehele linie positieve berichten dus van de jeugdteams van Kampenion. Volgende week hoop ik dat een dito vervolg te kunnen geven.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion