FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 7 oktober was de balans volledig in evenwicht. Alle tien teams kwamen in actie. Vier teams kwamen tot winst, twee speelden gelijk en vier teams liepen tegen een nederlaag aan. Het positieve gevoel overheerst, want ik heb leuke dingen gezien, gelezen en gehoord.

Lan A    Arnemuiden 1        -    Kampenion 1                            5 5
Arnaud vd Sluis 2, Paul Kamstra 1, Daan Slot    1 en dubbel 1


Voor team 1 stond de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma: de wedstrijd tegen Arnemuiden. Volgens de routeplanner duurt de reis ruim tweeëneenhalf uur. En als je dan ook nog eens in een file terecht komt &&&.. Voor de wedstrijd ontliepen beide teams elkaar weinig. Arnemuiden had één puntje meer verzameld. Op papier zou het dan ook een spannende wedstrijd moeten worden. In de praktijk kwam dat er ook uit. De teams hielden elkaar in evenwicht: 5 5. Er had iets meer ingezeten. Arnaud pakte 2 punten en Daan en Paul ieder 1. Het vijfde punt werd in het dubbel behaald.
Op zaterdag 14 oktober gaat team 1 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 1.

Hoofdkl.    Kampenion 2        -    Entac 2                                7 3

Jordy ten Have 2, Roeland Trommel 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1


Door omstandigheden speelde team 2 vandaag pas zijn eerste thuiswedstrijd. Tegenstander was het sterke Entac 2 uit Enschedé. Team 2 speelde een goede wedstrijd en had (daardoor?) het geluk aan zijn zijde. Zes partijen gingen over vijf games en vijf ervan werden gewonnen door de spelers van team 2. Een ietwat geflatteerde overwinning dus, maar daarom niet minder belangrijk. Team 2 doet weer mee.
As. zaterdag ontvangt team 2 Leogang SL 2 uit Nunspeet.

2e klasse    Effect 1            -    Kampenion 3                            2 8

Niels Alberts 3, Ivan Hollander 2, Nick Kuipers 2 en dubbel 1


Via een prima overwinning in Mariënheem op Effect 1 bevestigt team 3 zijn titelaspiraties. Niels was sterk op dreef en bleef ongeslagen. Ivan en Nick pakten ieder twee punten en ook het dubbel ging naar Kampenion.
De komende (belangrijke) wedstrijd gaat team 3 in Zwolle op bezoek bij Be Quick 62 1.

2e klasse    Kampenion 4        -    Flits 4                                4 6
Laurens Trommel 2, Erwin Genuït 1 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Team 4 pakte de eerste punten van het seizoen. Van Flits 4 werden vier punten afgesnoept. Maar er had meer ingezeten. Van de vijf partijen die in vijf games moesten worden beslist, ging er maar één naar team 4. Het vertoonde spel geeft reden tot optimisme. Laurens liet een goede vorm zien en ook Erwin komt er weer aan. Mattias had het ietsje lastiger, maar dat kan volgende week weer anders zijn.
Dan ontvangt team 4 Leogang SL 4 uit Nunspeet.

3e klasse    Kampenion 5        -    Flits 5                                7 3
Stefan Alteveer 3, Hans Harsevoord 2 en Frank Wijmans 2


Ook team 5 speelde tegen een team van Flits en wel team 5. Flits verscheen met drie kleine spelers achter de tafel, maar die bleken een aardig balletje te kunnen slaan. De routine van Frank, Hans en Stefan gaf echter de doorslag waardoor team 5 een regelmatige 7 3 overwinning pakte. Stefan bleef ongeslagen en Frank en Hans pakten ieder twee punten.
As. zaterdag gaat team 5 op bezoek bij Drost Wezep 2.

3e klasse    Kampenion 6        -    Staphorst 3                                8 2
Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 3 en Joyce Boerman 2


Het meisjesteam van Kampenion is los. Na de twee sterkste tegenstanders in de eerste twee wedstrijden te hebben gehad, volgend nu de andere. En tegen die teams blijkt dat team 6 behoorlijk wat in zijn mars heeft. Won het vorige week met 9 1, ditmaal was het met 8 2 te sterk voor Staphorst 3. De gezusters Anja en Jentine bleven ongeslagen en Joyce liet ditmaal een puntje liggen. Als dit zo doorgaat, wordt team 6 fluitend derde.
Komende zaterdag gaat team 6 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 4.

4e klasse    Kampenion 7        -    Hoonhorst 2                            3 7
Chiel ten Brinke 3; Christiaan Vermeer 0 en Danny Visscher


Team 7 ontving het zeer sterke Hoonhorst 2, DE titelkandidaat in deze poule. Natuurlijk gaven Chiel, Christiaan en Danny zich niet zomaar gewonnen. Maar toch moesten zij hun meerdere herkennen in de Hoonhorster tegenstanders: 3 - 7. Of nee, dat is niet helemaal waar. Chiel weerstond ze alle drie. Hij pakte heel knap drie overwinningen en stond heel goed te spelen. Christiaan en Danny kwamen net te kort.
Op zaterdag 14 oktober speelt team 7 in Heerde tegen Vined 3.

5e klasse    DTV 84 8            -    Kampenion 8                            6 4

Rijk van Zanten 3 en Albert Hoeve 1; Bas Hartman 0


Zonder kopman Silas 100% den Doop ging team 8 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 8. Het speelde een leuke wedstrijd. Goed om te zien was het dat Rijk bij afwezigheid van Silas- opstond. Hij bleef heel knap ongeslagen. Albert pakte één puntje en Bas kwam niet tot winst. Het positieve gevoel overheerst. Rijk komt eraan en als Silas dan ook meespeelt, is team 8 heel lastig te verslaan.
As. zaterdag ontvangt team 8 het sterke Swift 64 1.

5e klasse    Hoonhorst 5        -    Kampenion 9                            5 5
Robin Makkink 2, Guido Wessels 2 en dubbel 1; Gert-Jan de Lange 0


Team 9 ging op bezoek bij Hoonhorst 5 en beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Het is dan ook geen toeval dat de uitslag 5 5 werd. Jammer was het dat team 9 een 3 5 voorsprong niet wist te behouden. Guido en Robin pakten ieder twee punten. Gert-Jan bleef puntloos. Het vijfde punt behaalde hij samen met Guido in het dubbel.
Komende zaterdag speelt team 9 zijn eerste (!) thuiswedstrijd tegen Leogang SL 7.

5e klasse    Drost Wezep 4        -    Kampenion 10                            8 2
Renate Scheper 2; Lucas Metselaar 0


Bij team 10 had Jeroen problemen met zijn rechter hand en hij daardoor niet spelen. Dus moesten Renate en Lucas met hun tweeën naar Wezep. Dat is natuurlijk nooit leuk. Zij verloren met 8 2. Renate pakte heel netjes twee punten. Lucas kwam niet tot punten.
As. zaterdag ontvangt team 10 Heino 1.