FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op voorstel van het bestuur heeft de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Kampenion op maandag 13 oktober jl. besloten Gerben Last tot erelid van Kampenion te benoemen. Dit vanwege de prestaties die Gerben in de afgelopen jaren in het tafeltennis heeft behaald. Gerben is zijn tafeltenniscarriére bij Kampenion gestart en tot op heden zijn er nog steeds contacten tussen hem en Kampenion.

 

Zoals gezegd sloeg Gerben zijn eerste balletjes in verenigingsverband bij Kampenion. Al snel werd duidelijk dat hij ondanks zijn handicap - Gerben is met klompvoeten geboren - een enorm talent was. Voorzitter en naamgenoot Gerben Wolterink memoreerde tijdens de ALV dat een nog zeer jonge Gerben Last hem destijds opvolgde in het landelijk C-team.
Ook toen werd snel duidelijk dat Gerben Last dit niveau was ontstegen. In goed overleg besloot Gerben lid te worden van naaste buur Flits in Zwolle. Daar kon hij landelijk A spelen. Maar ook dat niveau was al vrij snel te laag waardoor Gerben ervoor koos om in de seniorencompetitie uit te komen.
Bij Flits kon Gerben dat op landelijk niveau doen. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Momenteel speelt Gerben in de 1e divisie; de naam Flits is inmiddels gewijzigd in Tafeltennis Zwolle. Dit seizoen maakt het team een goede kans om zich te plaatsen voor de promotiewedstrijden om een plaats in de eredivisie. Hiervoor dient Tafeltennis Zwolle 1 dan als hoogste standaardteam in de groep te eindigen, want Openline/Westa 2 en Petstra/DTK '70 2 kunnen niet promoveren. De eerste teams van die verenigingen spelen namelijk in de eredivisie en de reglementen staan niet toe dat meerdere teams van dezelfde vereniging in de eredivisie uitkomen. Tafeltennis Zwolle heeft trouwens ook kansen om als eerste te eindigen. Het heeft nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg vanwege de deelname van Gerben aan de Paralympics.

Op die Paralympics in Peking wist Gerben als vierde te eindigen. Bij die vierde plaats behoort een toelichting. Bij het paralympische tafeltennis worden spelers in klassen ingedeeld al naar gelang de zwaarte van de handicap. Hoe hoger de klasse (maximaal 1), hoe zwaarder de handicap. Gerben is op basis van zijn handicap ingedeeld in klasse 9. Omdat het aanbod van spelers niet al te groot is, werden op de Paralympics de klassen 9 en 10 samengevoegd. Dat betekent natuurlijk dat er behoorlijk meer concurrentie uit die klasse 10 kwam, omdat die spelers nu eenmaal 'minder gehandicapt' zijn. Door de samenvoeging van beide klassen was Gerben 'slechts' als vijftiende geplaatst. En als je dan als vierde weet te eindigen, dan is dat een prachtige prestatie. Tot en met de halve finales wist Gerben zijn partijen telkens met 3 - 0 te winnen. In de halve finale en de wedstrijd om het brons bleek de tegenstander te sterk. Maar dat is geen schande. Gerben kan terugkijken op een sterk gespeeld toernooi.

Hoewel Gerben inmiddels al ruim tien jaren bij de buren in Zwolle speelt, zijn er altijd goede contacten tussen hem en Kampenion gebleven. Gerben slaat af en toe met maatje Harmen Kramer een balletje in sporthal De Maten. En dan vindt Gerben het altijd leuk om ook tegen de betere jeugdige Kampenionners een partijtje te spelen waarmee zij ook weer hun voordeel kunnen doen. Verder heeft het bestuur in het verleden ook altijd met succes een beroep op Gerben gedaan voor het geven van een tafeltennisdemonstratie. Dat zijn toch leuke dingen.

Als een vereniging - in dit geval Kampenion - een speler geen mogelijkheid kan bieden om op zijn of haar niveau te presteren, dan moet je die speler geen strobreed in de weg leggen om dat bij een andere vereniging wel te kunnen doen. Immers, niet de vereniging staat voorop, maar de speler. De prestaties van Gerben in de afgelopen jaren bewijzen dat Gerben destijds de juiste keuze heeft gemaakt. Er is binnen Kampenion dan ook geen sprake van afgunst, maar trots op de prestaties van Gerben Last.
Om de waardering voor de prestaties van Gerben tot uitdrukking te brengen, heeft het bestuur de ALV voorgesteld om Gerben tot erelid van Kampenion te benoemen. De ALV besloot het voorstel van het bestuur unaniem te bekrachtigen.

Gerben, namens de vereniging Kampenion en haar leden feliciteer het bestuur je (nogmaals) met het erelidmaatschap van Kampenion. En het bestuur hoopt je nog regelmatig bij Kampenion te kunnen begroeten.


Het bestuur