FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zaterdag 14 oktober was voor de tien jeugdteams van Kampenion een prima dag. Alle tien teams kwamen in actie en die tien wedstrijden leverden maar liefst zeven overwinningen op. Twee wedstrijden eindigden onbeslist en slechts één ging verloren. Oftewel, de spelers gaven het juiste antwoord op mijn wat gereserveerde verslag in De Skoever waarin ik aangaf dat ik van de jeugdteams over het algemeen ietsje meer had verwacht.

 

Lan A    DTV 84 1            -    Kampenion 1                            4 6
Daan Slot 3, Ton Ringenier 2 en Arnaud van der Sluis 1

Jeugdteam 1 speelde zaterdag tegen streekgenoot DTV 84 in Dalfsen, een hele verademing na de uitwedstrijd vorige week in Arnemuiden. De zes spelers kennen elkaar door en door. Het was vandaag dan ook vooral een kwestie van wie heeft de vorm van de dag. Welnu, de balans viel net in het voordeel van Kampenion uit en dus pakte team 1 de eerste overwinning van het seizoen in de Landelijk A-competitie. Een mooie opsteker voor de tweede helft van het seizoen. Daan Slot was weer eens in goede doen en bleef ongeslagen. Ton bleef ook aan de goede kant van de score met twee zeges. Arnaud zorgde voor het zesde punt.


Hoofdkl    Kampenion 2        -    Leogang SL 2                            5 5

Jordy ten Have 2, Roeland Trommel 2 en Gertjan Wessels 1


Ook voor team 2 stond een wedstrijd tegen een streekgenoot op het programma: thuis tegen Leogang SL 2 uit Nunspeet. Beide teams hadden tot vandaag -relatief gezien- ongeveer gelijk gepresteerd. Team 2 en de tegenstander deelden ook vandaag de punten. Het feit niemand ongeslagen bleef, geeft nog eens aan dat het spannend was. Er zat voor mijn gevoel ietsje meer in, maar dat kwam er helaas niet uit.


2e klasse    Be Quick 62 1        -    Kampenion 3                            5 5
Ivan Hollander 1 en Nick Kuipers 1; Niels Alberts 0 (allen uit 2)


Een moeizame zaterdag voor team 3. Tegen twee spelers kwam het niet verder dan een puntendeling. En dat betekent dus dat van de zeven partijen die wel werden gespeeld, er slechts twee werden gewonnen. En dat is te weinig voor een titelkandidaat. Toch werd het geen beroerde zaterdag voor team 3; zie hierna.


2e klasse    Kampenion 4        -    Leogang SL 4                            6 4
Erwin Genuït 3, Mattias Beimers 1, Laurens Trommel 1 en dubbel 1


Team 4 kwam broer team 3 te hulp door Leogang SL 4, een andere titelkandidaat, met 6 4 terug te wijzen. Een prima prestatie. Zeker als we bedenken dat team 3 in eigen huis met 4 6 verloor van de gasten uit Nunspeet. Team 4 pakte zelfs een 5 0 voorsprong voordat Leogang SL het eerste punt pakte. Daarna wist alleen Erwin nog een puntje te pakken. Erwin bleef deze middag zelfs heel knap ongeslagen en ook het vertoonde spel geeft reden tot optimisme. Maar ook Laurens en Mattias- die ieder één puntje pakten- verweerden zich dapper. Jammer was het dat Laurens twee verliespartijen nipt in vijven verloor. Anders had er zelfs nóg meer ingezeten. Aan de andere kant geeft deze uitslag de krachtsverhoudingen wel goed weer.


3e klasse    Drost Wezep 2        -    Kampenion 5                            1 9
Stefan Alteveer 3, Hans Harsevoord 3 en Frank Wijmans 3


Team 5 (tweede) leek op voorhand een moeilijke ochtend in Wezep tegemoet te gaan tegen Drost Wezep 2 dat derde stond. Niets was echter minder waar. Met de alleszeggende cijfers 1 9 werd de tegenstander teruggewezen. Alleen het dubbel moest aan Drost Wezep worden gelaten. En zo lijkt team 5 de enig overgebleven concurrent van titelkandidaat Fitacc Emmeloord 1.


3e klasse    DTV 84 4            -    Kampenion 6                            3 7
Joyce Boerman 2, Anja Ringenier 2, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1


The best of the rest , die titel is op meisjesteam 6 van toepassing. Het komt (nog) tekort tegen de nummers 1 en 2 (Vined 1 en Bultman/Smash 70 3), maar het is duidelijk te sterk voor de andere teams. DTV 84 4 werd heel netjes in eigen huis met de cijfers 3 7 verslagen. Een ieder pakte twee overwinningen en ook het dubbel ging mee naar Kampen.


4e klasse    Vined 3            -    Kampenion 7                            1 9

Chiel ten Brinke 3, Danny Visscher 3, Christiaan Vermeer 2 en dubbel 1


Voor team 7 geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als voor team 6. Het staat derde en het staat vast op die derde plaats. Het komt nog tekort tegen de nummers 1 en 2, maar de andere wedstrijden werden gewonnen. Chiel blijkt dit seizoen heel lastig te verslaan. Maar deze zaterdag gold dat eigenlijk ook voor Danny en Christiaan.


5e klasse    Kampenion 8        -    Swift 64 1                                7 3

Silas den Doop 3, Rijk van Zanten 3 en dubbel 1; Bas Hartman 0


Ook team 8 deed deze zaterdag van zich spreken. Koploper Swift 64 1 werd naar een 7 3 nederlaag gespeeld. Rijk en Silas lijken zo onderhand weer veel op de talentvolle spelers van zo n twee seizoenen geleden. En dat is een prettige constatering. Beiden pakten heel knap drie overwinningen en wonnen samen ook het dubbel. Bas heeft het (nog) wat moeilijker. Maar als hij de ballen ietsje lager over het net gaat terugbrengen, komt het vast helemaal goed. Team 8 draait leuk bovenin mee.


5e klasse    Kampenion 9        -    Leogang SL 7                            8 2
Guido Wessels 3, Pascal Bruins 2, Robin Makkink 2 en dubbel 1


Team 9 pakte ook al een ruime overwinning. Tegenstander Leogang SL 7, dat enkele punten meer had verzameld, werd met duidelijke cijfers teruggewezen: 8 2. Guido liet zien dat hij qua spel is gegroeid. Speelde hij eerder wat teveel met de backhand, nu staat hij lekker te meppen met de forehand. En Pascal en Robin geven het pas op als de laatste bal is geslagen. Team 9 stijgt met stip door deze uitslag. En het is een team met mogelijkheden voor de nabije toekomst.


5e klasse    Kampenion 10        -    Heino 1                                3 7

Renate Scheper 2 en Jeroen Trommel 1; Lucas Metselaar 0


Team 10 was het enige team dat tegen een nederlaag opliep; Heino 1 bleek met 3 7 te sterk. Maar met een beetje meer geluk was de wedstrijd in 5 5 geëindigd. Renate en Jeroen verloren beiden een partij nipt in vijven. Maar team 10 snoept wekelijks mooi een aantal punten mee.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion