Na een weekje vrijaf was er zaterdag 28 oktober weer een volledig competitieprogramma bij de jeugd. Dat betekende dat alle tien teams in actie kwamen. De balans viel negatief uit met drie overwinningen, twee gelijke spelen en vijf nederlagen. Toch mogen we niet ontevreden zijn. Onder andere omdat team 3 na een aarzelende eerste competitiehelft dan toch de belangrijkste gegadigde voor de titel in de 2e klasse lijkt te zijn geworden. En verder omdat team 8 langzaam maar zeker ook naar de top sluipt.

Land A    Kampenion 1        -        Redstars Venray                            5 5
Daan Slot 3, Paul Kamstra 1 en Ton Ringenier 1


Net als in de eerste ontmoeting, die in 5 5 eindigde, speelden beide teams ook nu weer een spannende wedstrijd. Het was dan ook geen toeval dat de wedstrijd opnieuw in een gelijkspel eindigde. Grote man aan Kamper kant was opnieuw Daan Slot die weer ongeslagen bleef. Vooral de eerste partij van de middag, die tegen Ben Hortulanus,was van een hoog niveau van beide kanten. Daan wist die met 3 2 te winnen. In zijn beide andere partijen ging het een stuk gemakkelijker. Als je Daan zo ziet spelen, dan lijkt tafeltennis een heel gemakkelijk spelletje totdat je zelf weer achter de tafel gaat staan. Paul Kamstra en Ton Ringenier wisten beiden te winnen van R. Helmes, de minst sterke speler aan Venrayse kant, maar beiden vonden geen antwoord op het sterke spel van Hortulanus en het materiaal (lange noppen) van Gruijsberg. Team 1 handhaaft zich op de vijfde plaats, maar de teams 3 t/m 6 staan nog dicht bij elkaar.
Komende zaterdag gaat team 1 in Roelofarendsveen op bezoek bij de ongenaakbare koploper De Treffers (R) 1.


Hoofdkl    Kampenion 2        -        Trias 2                                5 5
Roeland Trommel 2, Jordy ten Have 1, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1


Ging de uitwedstrijd in Twello nog met 6 4 verloren, nu wist team 2 een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Trias 2. Team 2 en de tegenstander blijven door dit resultaat de derde plaats delen. De wedstrijd werd s morgens al om 10.00 uur gespeeld en natuurlijk is dat niet bevorderlijk voor de sfeer in de zaal. Bovendien moesten de heren al vroeg het bed uit. De uitslag 5 5 geeft de krachtsverhoudingen wel goed weer.
Op zaterdag 4 november komt koploper De Brug 1 op bezoek ik sporthal De Maten .


2e klasse    Kampenion 3        -        Kampenion 4                            10 0
Niels Alberts 3, Ivan Hollander 3, Nick Kuipers 3 en dubbel 1


Opnieuw won team 3 met de maximale cijfers van team 4. Maar net als de vorige keer was het krachtsverschil geen 10 punten. Maar ja, daar koopt team 4 niks voor. Team 3 daarentegen deed heel goede zaken, want concurrent Leogang SL 4 verloor met 6 4 in Zwolle van Flits 4.
Volgende week gaat team 3 op bezoek bij datzelfde Leogang SL 4. Het kan dan een belangrijke stap zetten naar de titel.


2e klasse    Kampenion 3        -        Kampenion 4                            10 0
Mattias Beimers 0, Erwin Genuït 0, Laurens Trommel 0 en dubbel 0


Ik heb weinig aan te vullen op het verhaal hierboven. Alleen dat Erwin in twee partijen heel dicht bij de winst was. Zowel tegen Nick als tegen Ivan verloor Erwin in vijven. Met een beetje meer geluk had hij één of twee puntjes meegesnoept.
Team 4 ontvangt komende zaterdag Effect 1 uit Mariënheem om daar vervolgens een week later op bezoek te gaan.


3e klasse    Kampenion 5        -        Staphorst 2                                8 2
Hans Harsevoord 3, Stefan Alteveer 2, Frank Wijmans 2 en dubbel 1


Team 5 (tweede) speelde een goede wedstrijd tegen nummer drie Staphorst 2. Alleen Kisteman bleek in staat partij te bieden aan de Kampenaren. Frank en Stefan moesten zich tegen hem gewonnen geven. Hans bleef ongeslagen. Via de 8 2 overwinning blijft team 5 in het spoor van koploper Emmeloord 1.
Op zaterdag 4 november speelt team 5 in Ens tegen Smash-In 1.


3e klasse    Vined 1            -        Kampenion 6                            7 3
Joyce Boerman 2 en Jentine Ringenier 1; Anja Ringenier 0


De dames behaalden in Heerde tegen koploper Vined 1 een beter resultaat dan in de thuiswedstrijd. Werd het toen 1 9, nu werd het 3 7. En er had nog wat meer ingezeten waardoor zij aantoonden te zijn gegroeid in vergelijking met het begin van het seizoen.
Team 6 speelt as. zaterdag thuis tegen Bultman/Smash 70 3, een andere titelkandidaat.


4e klasse    Kampenion 7        -        Be Quick 62 2                            4 6
Chiel ten Brinke 2 en Danny Visscher 1; Christiaan Vermeer 0


Team 7 (derde) verloor thuis nipt van nummer twee Be Quick 62 2: 4 - 6. Aangezien alle drie de vijfpitters gewonnen werden, kunnen we concluderen dat team 7 het maximale eruit heeft gehaald. En dat is netjes.
Komende zaterdag gaat team 7 in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash 70 4.


5e klasse    Flits 8                -        Kampenion 8                            2 8
Silas den Doop 3, Rijk van Zanten 3, Bas Hartman 1 en dubbel 1


Team 8 komt steeds beter in vorm en dat is een prettige constatering. Rijk en Silas verliezen bijna geen partij -sterker nog, Silas staat nog steeds op 100%- en als zij samen van de partij zijn, verliest team 8 dus ook niet. Bas sprokkelt af en toe een puntje mee. We moeten er dan ook niet vreemd van opkijken als team 8 zich nog in de titelstrijd mengt, die tot nu toe tussen DTV 84 8 en Swift 64 1 leek te gaan.
Leogang SL 8 komt as. zaterdag op bezoek.


5e klasse    Kampenion 9        -        Emmeloord 2                            4 6
Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 1 en Guido Wessels 1


Team 9 speelde thuis tegen koploper Emmeloord 2. Dat team behaalt wekelijks heel ruime overwinningen en het zal volgend seizoen dan ook vrijwel zeker in de 4e klasse uitkomen. Maar de spelers van Emmeloord zijn stuk voor stuk zo n 14 á 15 jaar. En de spelers van team 9 zijn 10 of 11 jaar. En het krachtsverschil was deze zaterdag niet zo groot. Ik ben er zeker van dat onze spelers over een jaar verder zijn dan die van Emmeloord. Gert-Jan, Guido en Pascal speelden een goede wedstrijd en verloren nipt met 4 6.
Team 9 is komende zaterdag vrij.


5e klasse    Robaard Hasselt 1        -        Kampenion 10                            10 0
Renate Scheper 0, Jeroen Trommel 0, Lucas Metselaar 0 en dubbel 0


Team 10 ging in Hasselt op bezoek bij de ongenaakbare koploper Robaard Hasselt 1. Er viel dan ook niet veel eer te behalen. Toch was Renate nog dichtbij een overwinning. Helaas lukte dat net niet en verloor team 10 met de maximale cijfers.
Ook team 10 heeft komende zaterdag geen competitieverplichtingen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion