FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 4 november kwamen acht van de tien jeugdteams in actie. De teams 9 en 10 waren vrij. De balans was deze zaterdag in evenwicht: viermaal winst en viermaal verlies. De teams 3 en 8 deden heel goede zaken. Team 1 verloor zoals mocht worden verwacht van koploper De Treffers (R) in Roelofarendsveen.

Lan. A    De Treffers (R) 1            -    Kampenion 1                        8 2
Daan Slot 2; Arnaud vd Sluis 0 en Paul Kamstra 0


Team 1 speelde een uitwedstrijd tegen de ongenaakbare koploper De Treffers uit Roelofarendsveen. Thuis werd destijds met 2 8 verloren. Op voorhand leek het niet eenvoudig om dit te overtreffen. In de praktijk bleek dat ook zo te zijn. Het werd opnieuw 8 2 voor De Treffers. Toch wist Daan Slot weer heel knap twee punten mee te pakken. Paul Kamstra en Arnaud van der Sluis bleven puntloos. We kunnen spreken van een ingecalculeerde nederlaag. Team 1 moet de punten tegen andere teams pakken.


Hoofdkl.    Kampenion 2            -    De Brug 1                            3 7
Gertjan Wessels 2 en Jordy ten Have 1; Roeland Trommel 0


Team 2 speelde ook al tegen de koploper, namelijk De Brug 1 uit Apeldoorn. En ook hier eindigde de eerste ontmoeting in 8 2 voor de tegenstander. Dat moest vandaag beter kunnen. Welnu, dat lukte; zij het nipt: 3 - 7. Toch had er meer ingezeten; vier van de vijf vijfpitters gingen naar de gasten. Jordy en Gertjan speelden goede wedstrijden. En dat geeft vertrouwen voor de nabije toekomst. Over vertrouwen gesproken, ik ben er nog steeds van overtuigd dat Gertjan, Jordy en Roeland meer kunnen dan zij zelf denken. Roeland had ditmaal zijn dag niet. Maar dat kan gebeuren.


2e klasse    Leogang SL 4            -    Kampenion 3                        0 10
Niels Alberts 3, Ivan Hollander 3, Nick Kuipers 3 en dubbel 1


Team 3 kon vandaag een goed stap zetten op weg naar het kampioenschap als het nummer twee, Leogang SL 4, op afstand zou houden. Team 3 slaagde glansrijk in die opzet. Met een prachtige 0 10 overwinning mag het voor team 3 nu niet meer mis gaan. Vooraf had team 3 een voorsprong van acht punten op de tegenstander en dat zijn er nu achttien met nog drie wedstrijden te gaan. Effect 1 uit Mariënheem lijkt nu het enige team dat het team 3 nog een beetje lastig kan maken. Dat team staat 19 punten achter, maar heeft as. zaterdag nog een inhaalwedstrijd te goed tegen &&&&. Kampenion 4. Team 3 heeft heel goede zaken gedaan; zie ook hierna.


2e klasse    Kampenion 4            -    Effect 1                            4 6
Erwin Genuït 2, Laurens Trommel 1 en Mattias Beimers 1


Team 4 snoepte tegen Effect 1 weer netjes vier punten mee. Erwin pakte twee punten en Laurens en Mattias ieder één. Effect heeft twee vrij sterke spelers en één zwakkere speler. Daarom is dat team eigenlijk niet serieus te nemen als titelkandidaat. Volgende week ontmoeten Effect 1 en Kampenion 4 elkaar weer, maar dan in Mariënheem. Het zou mooi zijn als team 4 dan weer een aantal punten zou meesnoepen.


3e klasse    Smash-In 1                -    Kampenion 5                        1 9
Hans Harsevoord 3, Frank Wijmans 3, Stefan Alteveer 2 en dubbel 1


Team 5 moest tegen Smash-In 1, dat afgetekend laatste staat, en dus was het zaak weinig of geen punten te laten liggen in Ens. En de spelers slaagden in die opzet. Alleen Stefan moest een puntje afgeven. Daarmee blijft team 5 druk houden op koploper Fitacc Emmeloord 1 dat op zaterdag 18 november as. naar Kampen komt.


3e klasse    Kampenion 6            -    Bultman/Smash 70 3                    1 9

Jentine Ringenier 1; Joyce Boerman 0 en Anja Ringenier 0

Team 6 speelde opnieuw tegen een titelkandidaat; ditmaal Bultman/Smash 70 3 uit Hattem. In Hattem verloren de dames met 7 3 na met 7 1 te hebben achtergestaan. Ditmaal werd de nederlaag zelfs nog wat groter: 1 9. Toch hebben de dames zich dapper verweerd. En ik vond de overwinning dan ook wat geflatteerd. Het was goed te zien dat de debuterende dames vrij goed konden meekomen met de spelers van een team dat al tweemaal achtereen als tweede was geëindigd in de 3e klasse. Jentine haalde in de laatste wedstrijd van de middag overtuigend de nul van het wedstrijdformulier.


4e klasse    Bultman/Smash 70 4        -    Kampenion 7                        4 6
Chiel ten Brinke 2, Danny Visscher     2, Christiaan Vermeer 1 en dubbel 1


Team 7 speelde ook tegen een team van Bultman/Smash 70, namelijk team 4, maar deze wedstrijd werd in Hattem gespeeld. Net als in de eerste wedstrijd bleek Kampenion 7 nipt de meerdere van de tegenstander 6 4. Chiel en Danny pakten twee punten, Christiaan één en ook het dubbel ging mee terug naar Kampen.


5e klasse    Kampenion 8            -    Leogang SL 8                        8 2
Silas den Doop 3, Rijk van Zanten 3, Bas Hartman 1 en dubbel 1


Team 8 is duidelijk op stoom gekomen. Als je de spelers nu vergelijkt met aan het begin van het seizoen, dan zie je duidelijk veranderingen. De spelers hebben meer spelplezier en zijn ook gemotiveerder. En dat is goed om te zien. Ik heb het dan vooral over Rijk en Silas. Voor Bas was de 5e klasse nieuw en dat in pas zijn tweede seizoen als competitiespeler. Maar Bas komt eraan. Hij komt steeds dichterbij en wint steeds meer punten en games. Albert kan helaas heel weinig spelen, omdat hij s morgens verhinderd is. Team 8 kan zich zelfs nog in de titelstrijd mengen, want DTV 84 8 en Swift 64 1 staan nog in de buurt. We gaan het volgen.


Volgende week is er geen competitieprogramma. Alleen team 4 speelt dan de inhaalwedstrijd tegen Effect 1 in Mariënheem. De reden dat de competitie stil ligt, is dat er een landelijk ranglijsttoernooi wordt gehouden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion
5 november 2006