FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Over de hele linie gezien was zaterdag 18 november een goede dag voor de tien jeugdteams van Kampenion. Weliswaar verloren team 1, 2 en 10, maar de andere teams bleven aan de goede kant van de score. Team 3 speelde nog gelijk, maar de teams 4, 5, 6, 7, 8 en 9 kwamen tot winst. Naarmate het seizoen vordert, beginnen de teams en spelers steeds beter te presteren. Dat belooft nog wat voor het volgend seizoen. De balans: zesmaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies.

Lan A        VTV (N) 1        -    Kampenion 1                        7 3
Arnaud vd Sluis 2 en Ton Ringenier 1; Paul Kamstra 0

Voor team 1 stond de uitwedstrijd tegen nummer 2 VTV (N) in Nieuwegein op het programma. De thuiswedstrijd ging destijds met 2 8 verloren. Het zou moeilijk worden om die uitslag te verbeteren, vooral ook omdat kopman Daan Slot niet van de partij was. Team 1 wist toch nog drie punten mee terug te nemen; Arnaud vd Sluis pakte twee punten en Ton Ringenier één. Ik denk dat we hier niet ontevreden over mogen zijn, al had er misschien nog een puntje meer ingezeten. In de twee resterende thuiswedstrijden tegen Arnemuiden 1 en DTV 84 1 mag het proberen de laatste plaats te verlaten.
Volgende week ontvangt team 1 Arnemuiden, dat dus een lange reis voor de boeg heeft.


Hoofdklasse    Kampenion 2        -    Matchpoint 1            2 8
Jordy ten Have 1 en Gertjan Wessels 1; Roeland Trommel 0


Team 2 speelde tegen Matchpoint dat weliswaar laatste staat, maar de laatste week sterk op dreef is. Het was dan ook zaak dat team op afstand te houden. Team 2 faalde echter op alle fronten en leed een kansloze 2 8 nederlaag waardoor het in de laatste twee uitwedstrijden nog moet oppassen om niet op de gevaarlijke vijfde plaats te eindigen.
Volgende week gaat team 2 in Enschedé op bezoek bij Entac 2.


2e klasse    Flits 4            -    Kampenion 3                           5 5

Ivan Hollander 2, Niels Alberts 1, (inv) Frank Wijmans 1 en dubbel 1


Voor team 3 zijn de weken van de waarheid aangebroken. Het speelt nog een aantal finales waarna als het goed is- de 1e klas wordt bereikt. In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Flits 4 moest het een tegenvaller incasseren; Nick was namelijk ziek en kon niet spelen. Gelukkig was Frank (team 5) bereid in te vallen. Team 3 speelde een moeizame wedstrijd in Zwolle. De lange noppen van Axel van Dijk bleken voor ieder een te groot obstakel. Gelukkig wisten Ivan (2), Niels (1) en Frank (1) nog voldoende punten te pakken om een nederlaag af te wenden; het vijfde punt werd namelijk in het dubbel gepakt. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg moet team 3 het karwei kunnen afmaken.
Komende zaterdag komt nummer 2 Effect 1 op bezoek. Als het een beetje meezit kan team 3 dan de titel al veilig stellen. We gaan het zien.


2e klasse    Kampenion 4        -    Be Quick 62 1                    7 3
Laurens Trommel 3, Erwin Genuït 2, Mattias Beimers 1 en dubbel 1


Team 4 behaalde de tweede overwinning van het seizoen op het weinig geïnspireerd spelende Be Quick 62 1. Gelukkig lieten Erwin, Laurens en Mattias zich niet meeslepen door de tegenstanders en wisten zij de concentratie vast te houden. Laurens komt langzaam maar zeker in vorm, driemaal winst, en Erwin pakte ook weer twee punten. Mattias sprokkelde een puntje mee.
Komende week gaat team 4 in Zwolle op bezoek bij Flits 4, de tegenstander van team 3 vandaag.


3e klasse    Kampenion 5        -    Emmeloord 1                        6 4
Frank Wijmans 3, Hans Harsevoord 2 en Stefan Alteveer 1


Voor team 5 stond DE wedstrijd van het seizoen op het programma, namelijk de confrontatie met koploper Fitacc Emmeloord 1. De eerste wedstrijd ging met 8 2 verloren en eigenlijk achtervolgt die uitslag team 5 het hele seizoen. In de andere wedstrijden namelijk pakte team 5 net ietsje meer punten dan de concurrent waardoor de achterstand vooraf drie punten bedroeg. Na vandaag is de achterstand nog één puntje. Team 5 bleef namelijk met 6 4 aan de goede kant van de score. Frank was prima op dreef en bleef ongeslagen. Ook Hans was in goede doen en pakte twee punten. Stefan, die zeker niet slecht speelde, pakte één puntje. Het was een hoogstaande wedstrijd. Beide teams zouden dan ook graag naar de 2e klasse promoveren. Team 5 is nog niet uitgeschakeld voor de titel al blijft Emmeloord de beste papieren houden.
Komende zaterdag gaat ook team 5 naar Zwolle voor de wedstrijd met Flits 5.


3e klasse    Leogang SL 6        -    Kampenion 6                        1 9
Joyce Boerman 3, Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1


Team 6 heeft de sterke tegenstanders weer achter de rug en mag in de resterende wedstrijden laten zien dat het the best is of the rest . De eerste klap deelden de dames uit in Nunspeet tegen Leogang SL 6; met een 1 9 overwinning verlieten Anja, Jentine en Joyce de sporthal aan de Elektraweg. Alleen Jentine verloor van dezelfde tegenstander als in Kampen: M. Nijholt. Eigenlijk is de derde plaats nu al veiliggesteld. En dat is netjes voor een debutantenteam in de 3e klasse.
As. zaterdag gaat team 6 naar Staphorst 3.


4e klasse    Kampenion 7        -    DTV 84 7                              9 1

Chiel ten Brinke 3, Danny Visscher 3, Christiaan Vermeer 2 en dubbel 1


Ik heb het al eerder aangegeven, team 7 speelt een vrijwel vergelijkbaar seizoen als team 6. Twee teams zijn te sterk, maar het is zelf weer te sterk voor de drie andere teams. En dat bleek zaterdag ook weer. Nummer 5 DTV 84 7 werd -ook al met de cijfers 9 1- teruggewezen naar Dalfsen. Chiel en Danny bleven ongeslagen en Christiaan pakte twee punten.
Komende zaterdag speelt team 7 in Hoonhorst tegen koploper Hoonhorst 2.


5e klasse    Smash-In 2        -    Kampenion 8                        0 10
Silas den Doop 2, Rijk van Zanten 2, Albert Hoeve 2 (allen uit 2) en dubbel 1


Team 8 wordt sterker en sterker. Na een moeizame seizoenstart is het duidelijk op stoom gekomen. In Ens bleek het dan ook duidelijk te sterk voor de twee spelers van Smash-In 2. Alle zeven partijen waren al na drie games bekeken. Albert, Rijk en Silas zijn geen moment in de problemen geweest. Team 8 staat door de eigen maximale winst en de 4 - 6 overwinning van concurrent DTV '84 8 op Flits 8 eerste en heeft dus nog kansen op de titel. Dan moet komende zaterdag wel worden gewonnen van datzelfde DTV 84 8 dat met één puntje achterstand tweede staat. En liefst ruim, want DTV speelt in de laatste wedstrijd tegen Smash-In 2.


5e klasse    Kampenion 9        -    Swift 64 2                        7 3
Pascal Bruins 3, Robin Makkink 2 en Guido Wessels 2


Team 9 is ook al zo n team dat zich in het verloop van het seizoen weet te verbeteren. Vier jonge gasten die bloedfanatiek zijn en die plezier hebben in het spelletje. Het is bekend dat het dan snel kan gaan. En dat blijkt maar weer eens. Pascal bleef vandaag heel knap ongeslagen en Guido en Robin pakten ieder twee zeges. Team 9 speelt in zijn eerste seizoen vijfde klas heel knap om de tweede plaats mee. De concurrent voor die tweede plaats, Hoonhorst 5, komt as. zaterdag naar sporthal De Maten. Beide teams staan precies gelijk met 33 punten uit zes wedstrijden.


5e klasse    Flits 10        -    Kampenion 10                            8 2

Renate Scheper 1 en Jeroen Trommel 1; Lucas Metselaar 0


Team 10 speelde net als team 3 in Zwolle tegen een team van Flits. In de eerste wedstrijd tegen Flits 10 werden de punten keurig gedeeld en dus was het de verwachting dat het ook nu weer spannend kon worden. Helaas kwam die verwachting niet uit. De spelers van Flits bleken te zijn gegroeid en wezen de Kamper tegenstanders met duidelijke cijfers terug: 8 2. Jeroen en Renate pakten ieder een puntje.
As. zaterdag ontvangt team 10 Drost Wezep 4.


De competities lopen al weer op hun eind. Leek het er in eerste instantie op dat alleen team 3 om de titel zou strijden, inmiddels is duidelijk dat ook team 5 en team 8 nog titelkansen hebben. Een aantal teams heeft zich dan ook verbeterd gedurende het seizoen. En dat is een prettige constatering.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion