De jeugdteams van Kampenion presteerden opnieuw goed op zaterdag 25 november. De teams bleven dan ook aan de goede kant van de score: zesmaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. In het oog springende resultaten zijn de 4 6 overwinning van team 7 bij de ongenaakbare koploper Hoonhorst 2 en de 7 3 overwinning van team 9 op concurrent Hoonhorst 5. En wat natuurlijk ook niet onvermeld mag blijven, is de 6 4 overwinning van team 3 op concurrent Effect 1 waardoor het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse werd veiliggesteld. Proficiat!

Lan A        Kampenion 1        -    Arnemuiden 1                    5 5
Ton Ringenier 2, Daan Slot 2 en Arnaud vd Sluis 1


Team 1 stond nog steeds laatste zij het dat de stand enigszins vertekend was, omdat de tegenstander van vanmiddag Arnemuiden- een wedstrijd meer heeft gespeeld. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg had en heeft team 1 het nog in eigen hand om die laatste plaats te verlaten. Vandaag moest dan om te beginnen een goed resultaat worden neergezet tegen concurrent Arnemuiden. Helaas kwam team 1 niet verder dan een puntendeling waardoor de achterstand van vijf punten in stand bleef. De Arnemuider kopman D. Roks is daarvan de grootste oorzaak , want hij bleek voor Arnaud, Daan en Ton een te groot obstakel. Maar de drie musketiers boden wel goed tegenstand. Via 2 1 werd het 2 4 en daarna kwam team 1 nog goed terug tot 5 5. Daan en Ton pakten ieder twee punten en Arnaud één. De uitslag was op zich terecht, al had er heel misschien een puntje meer ingezeten.
Volgende week sluit team 1 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot DTV 84 1 uit Dalfsen.


Hoofdkl.        Entac 2        -    Kampenion 2                          7 3

Roeland Trommel 1, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1; Jordy ten Have 0


Team 2 heeft nog een aantal punten nodig om zich in veiligheid te spelen. Dit omdat nummer laatst Matchpoint de laatste weken veel punten pakt. Vandaag moest het naar Enschedé voor de ontmoeting met nummer twee Entac 2. Helaas stokte de oogst voor team 2 bij drie punten. Heel jammer was het dat Jordy ten Have in het dubbel geblesseerd raakte. Jordy kon daarna zijn forehand niet meer voluit slaan. En je gelooft het misschien, maar negen van de tien partijen werden in vijf games beslist!!! Helaas ging slechts een derde daarvan naar team 2. Een geflatteerde nederlaag dus. Door de andere resultaten staat team 2 momenteel zelfs derde, maar het kan zelfs nog degraderen. De nummers 3 t/m 6 staan namelijk dicht bij elkaar.
Volgende week speelt team 2 in Nunspeet tegen Leogang SL 2. Het is dan zaak om niet te verliezen.


2e klasse    Kampenion 3        -    Effect 1                            6 4
Niels Alberts 2, Ivan Hollander 2 en Nick Kuipers 2


Team 3 kon vandaag al kampioen worden als het tegenstander Effect met tenminste 6 4 zou verslaan. De voorsprong bedroeg vooraf namelijk negen punten. Het was dus niet de vraag OF team 3 kampioen werd, maar WANNEER. Het werd een heel mooie wedstrijd in sporthal De Maten. Effect heeft twee sterke spelers en één wat mindere. Team 3 is een meer uitgebalanceerd team. Niemand steekt er dit seizoen echt bovenuit en niemand is duidelijk zwakker dan de anderen. De wedstrijd ging gelijk op. Via 0 1, 2 1 en 2 3 werd het 5 3 waarna kopman Rouhof Effect op 5 4 bracht. En dus was het aan Niels om in de laatste partij van de middag tegen de tweede speler, N. Hulshof, het beslissende punt binnen te slaan. De laatste partij was een mooie afsluiting van de mooie tafeltenniswedstrijd tussen twee enthousiaste teams. Aan beide kanten applaudisseerden zelfs de scheidsrechters voor een mooi punt van een teamgenoot. Dit hoort natuurlijk niet, maar ach het gebeurde van twee kanten. De eerste partij ging met 9 11 naar Hulshof en de tweede met 12 10 naar Niels. In de derde game was het verschil groter: 11 3. In de vierde game leek Hulshof lange tijd de beste papieren te hebben, maar Niels vocht zich knap terug om vervolgens de game, de partij, de wedstrijd en het kampioenschap binnen te slepen. Een mooie bekroning van een ietwat wisselvallig seizoen. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere. Maar gelukkig lagen die mindere wedstrijden vooral in de eerste competitiehelft. Complimenten ook aan tegenstander Effect 1 dat uiteindelijk de grootste concurrent van team 3 bleek. En dat als debutant. Heel netjes. Felicitaties aan Ivan, Nick en Niels en bijna fulltime coach pa Hollander.
Komende zaterdag sluit team 3 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Be Quick 62 1.


2e klasse    Flits 4            -    Kampenion 4                            4 6
Erwin Genuït 3, Laurens Trommel 1, Mattias Beimers 1 en dubbel 1


Team 4 laat in de tweede competitiehelft met uitzondering van de broederstrijd tegen team 3- zien dat het wel degelijk iets in de 2e klasse te zoeken heeft. Het boekt goede resultaten. Nadat vorige week met 7 3 werd gewonnen, pakte het vandaag in Zwolle een knappe 4 6 overwinning op Flits 4. Erwin was de grote man met drie overwinningen. Hij is één van de weinige die dit seizoen tweemaal van noppie Axel van Dijk wist te winnen. Heel knap. Laurens en Mattias pakten ieder één punt en Erwin en Laurens wisten het dubbel te winnen. Een mooie overwinning van team 4 dus. Zeker als je bedenkt dat team 3 vorige week niet verder kwam dan een gelijkspel tegen hetzelfde team.


3e klasse    Flits 5            -    Kampenion 5                            4 6

Stefan Alteveer 2, Hans Harsevoord 2 en Frank Wijmans 2


Wilde team 5 nog kansen houden op de titel, dan moest het zelf dik winnen van Flits 5 en moest het hopen dat concurrent Emmeloord 1 punten zou verspelen in Staphorst. Helaas gebeurde noch het één noch het ander. Team 5 kwam niet verder dan een nipte 4 6 overwinning. Frank, Hans en Stefan wonnen ieder twee partijen en kunnen elkaar dus niets verwijten. Emmeloord won met heel ruime cijfers ik meen 1 9 in Staphorst. Volgens correspondente Jentine (die met haar team ook in Staphorst speelde), trad Staphorst met slechts twee spelers aan. Tja, & dan wordt het natuurlijk wel heel erg moeilijk. Team 5 legt dus vrijwel zeker beslag op de tweede plaats.
Team 5 sluit as. zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Drost Wezep 2.


3e klasse    Staphorst 3        -    Kampenion 6                      1 9

Joyce Boerman 3, Anja Ringenier 3 en Jentine Ringenier 3


Meisjesteam 6 speelde de uitwedstrijd tegen Staphorst 3. De thuiswedstrijd werd destijds met 8 2 gewonnen. Ditmaal deden de girls het zelfs nog beter: 1 9. Alleen het dubbel werd nipt verloren. Maar in het enkelspel bleken Anja, Jentine en Joyce te sterk. En dus wordt opnieuw bewezen dat team 6 in een poule uitkomt waarin veel krachtsverschil is. Smash 70 3 en Vined 1 zijn duidelijk te sterk. Maar zelf is team 6 weer veel te sterk voor de andere teams. Heel apart.
Komende zaterdag speelt team 6 in sporthal De Maten tegen DTV 84 6.


4e klasse    Hoonhorst 2        -    Kampenion 7                       4 6

Chiel ten Brinke 3, Danny Visscher 1, Christiaan Vermeer 1 en dubbel 1


Team 7 leverde deze zaterdag een puike prestatie. Tegen het nog ongeslagen Hoonhorst 2 pakte het een prachtige 4 6 overwinning. En dat terwijl Hoonhorst in de overige wedstrijden tenminste zeven maar vaak meer- punten pakte. Hoonhorst had dan ook maar liefst 66 punten in acht wedstrijd bijeen geslagen. Aan Kamper kant was Chiel de grote man met drie zeges. En in de thuiswedstrijd bleef hij ook al ongeslagen. Bijzonder knap. Christiaan en Danny pakten ieder één puntje, maar bleven in de partijen ook prima op de been. Het zesde punt haalden Chiel en Christiaan in het dubbel binnen. Chapeau voor team 7.
As. zaterdag speelt team 7 de laatste (thuis)wedstrijd tegen Vined 3.


5e klasse    Kampenion 8        -    DTV 84 8                           4 6

Silas den Doop 2 en Rijk van Zanten 2; Bas Hartman 0


Voor team 8 stond de belangrijke wedstrijd tegen concurrent DTV 84 8 op het programma. En de zes spelers / speelsters maakten er een mooie en sportieve wedstrijd van. De gasten uit Dalfsen bleken als team net iets sterker dan team 8. Maar dat is geen schande. Rijk en Silas pakten ieder twee punten. Bas kwam in deze topper wat te kort, maar ook dat is geen schande. Bas gaat steeds beter spelen en daar gaat het om. Silas verloor vandaag pas zijn eerste competitiewedstrijd! DTV 84 6 wordt door deze overwinning vrijwel zeker kampioen. Felicitaties alvast aan de Dalfsenaren.
Team 8 sluit komende zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd tegen Swift 64 2.


5e klasse    Kampenion 9        -    Hoonhorst 5                       7 3
Guido Wessels 3, Robin Makkink 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1


Team 9 speelde de thuiswedstrijd tegen DE concurrent om de tweede plaats: Hoonhorst 5. Beide teams stonden vooraf met 33 punten uit zes wedstrijd op de gedeeld tweede plaats. De uitwedstrijd eindigde in 5 5. De boys van team 9 speelden een prima wedstrijd. Ook de (natuurlijk) dames uit Hoonhorst sloegen een prima balletje. Het contraspelletje beheersen zij prima. Maar zodra er spin backspin, topspin of zijspin- bij komt kijken, zijn zij wat kwetsbaar. Guido bleef ongeslagen en Robin pakte twee punten. In de eerste partij van de middag verloor hij nipt met 10 12 in de 5e game van H. Elshof. Gert-Jan pakte een puntje mee en het zevende punt behaalden Guido en Robin in het dubbel. Een knappe overwinning voor team 9.
As. zaterdag speelt team 9 de laatste wedstrijd in Nunspeet tegen Leogang SL 8.


5e klasse    Kampenion 10    -    Drost Wezep 4                   0 10

Jelle vd Kamp 0 en Jeroen Trommel 0


Dat zul je ook net zien. Op de voorlaatste competitiedag waren Renate en Lucas beiden verhinderd. Dat kan gebeuren. Gelukkig beschikt team 10 over een reserve. En dus kon het gebeuren dat Jelle van der Kamp vandaag zijn debuut maakte. Maar hij en Jeroen wisten geen punten te pakken. De gasten uit Wezep waren daarvoor te sterk. Maar dat is geen schande. Jelle en Jeroen hebben naar de mogelijkheden gepresteerd.
Team 10 sluit komende zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd tegen Heino 1.


Als ik de verrichtingen van de teams van de laatste weken zo bekijk, dan is het eigenlijk jammer dat de competitie komende zaterdag wordt afgesloten. Bijna alle teams beginnen beter en beter te presteren. Dat is heel goed om te zien. En dat belooft nog wat voor het komend seizoen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion