FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 2 december werden de laatste competitiewedstrijden van het najaarsseizoen 2006 / 2007 gespeeld. En alle tien jeugdteams kwamen in actie. Ook nu was het aantal overwinningen groter dan het aantal nederlagen. En dat is positief, al zegt het natuurlijk weinig over het niveau van de wedstrijden. Het hangt immers maar net vanaf tegen welk team je speelt. In het oog springende resultaten dit weekend waren: de ruime overwinningen van team 2, 5 en 6. Ook de overwinningen van team 7 en 9 mochten er zijn.

Lan A        Kampenion 1        -    DTV 84 1                                                              2 8
Ton Ringenier 2; Arnaud van der Sluis 0 en Paul Kamstra 0


Team 1 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen tegen streekgenoot DTV 84 1 uit Dalfsen. Wilde team 1 nog van de laatste plaats komen, dan moest het minimaal vijf punten pakken. Welnu dat zat er geen moment in. Zonder kopman Daan Slot bleek team 1 niet in staat het DTV 84 1 al te moeilijk te maken. Alleen Ton Ringenier wist twee punten te pakken. Paul Kamstra en Arnaud van der Sluis bleven puntloos. Team 1 eindigt als laatste, maar mag volgend seizoen opnieuw in landelijk A uitkomen. Ik denk dat de spelers dit seizoen veel hebben geleerd. Je leert immers meer van nederlagen dan van eenvoudige overwinningen. De spelers zijn op hun tekortkomingen gewezen en weten waaraan zij moeten werken. Dat is de winst van dit seizoen. Daan heeft aangetoond bij de beste spelers op dit niveau thuis te horen; heel knap. Arnaud, Paul en Ton vallen in een andere categorie, maar dat is geen schande. Ook zij nemen deze ervaring mee naar het volgend seizoen en de seniorencompetitie. Volgend seizoen speelt team 1 opnieuw in landelijk A dat dan niet meer het hoogste niveau zal zijn, omdat er een kampioensklasse wordt gevormd.


Hoofdkl.    Leogang SL 2        -    Kampenion 2                                                       2 8
Roeland Trommel 3, Gertjan Wessels 3, Jordy ten Have 1 en dubbel 1


Team 2 had nog vier punten nodig om zich definitief in veilige haven te spelen. En dan te bedenken dat het derde stond. Zo dicht ligt het bij elkaar in deze poule. Team 2 stond er en wist Leogang SL 2 in eigen huis een 2 8 nederlaag toe te brengen. Roeland en Gertjan bleven ongeslagen. Jordy pakte één puntje; hij verloor zijn beide andere partijen in vijven. Team 2 eindigt daardoor als derde en speelt dus ook het volgend seizoen weer in de Hoofdklasse. Wellicht dat het dan een rol van betekenis kan spelen. Het is dan zaak om meer beleving en motivatie te tonen. Niet alleen op zaterdag, maar ook op de trainingen doordeweeks. Immers, in de trainingen wordt de basis gelegd voor de wedstrijden. Ik vind nog steeds dat Gertjan, Jordy en Roeland op eigen kracht de landelijke competitie moeten kunnen halen. Als zij daar zelf ook van overtuigd raken, komt het best goed.


2e klasse    Kampenion 3        -    Be Quick 62 1                                                   9 1
Niels Alberts 2 (2), Ivan Hollander 2 (2), Nick Kuipers 1 (2) en dubbel 1


Team 3 was vorige week al kampioen geworden en kon vandaag de competitie afsluiten met een goed resultaat. Dat deed het door Be Quick 62 1 met 9 1 terug te wijzen. BQ speelde met slechts twee spelers. Maar dat deed het in de uitwedstrijd ook en het hield team 3 toen op een gelijkspel. Ditmaal presteerden Ivan, Nick en Niels dus beter. Zij stonden slechts één puntje af in de persoon van Nick. Volgend seizoen komt team 1 dus in de 1e klasse uit. En dat is een goede zaak voor zowel de spelers als de vereniging. Er is nu aansluiting met team 2. Het is zaak om de komende weken goed te blijven doortrainen, zodat de spelers klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Het begin van de competitie is namelijk heel belangrijk. Nogmaals gefeliciteerd boys!


2e klasse    Leogang SL 4        -    Kampenion 4                                                     6 4
Erwin Genuït 2, Laurens Trommel 1 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Team 4 dat laatste stond, sloot de competitie af met een uitwedstrijd tegen Leogang SL 4. De uitslag werd 6 4 in het voordeel van Leogang Sl 4. Team 4 bleef laatste. Toch kan team 4 terugkijken op een goede tweede competitiehelft. Pakte het in de eerste helft slechts 10 punten, in de tweede waren dat er 23. Een gemiddelde van bijna vijf punten per wedstrijd. Dat is niet verkeerd. De spelers hebben het nodige geleerd dit seizoen. De één was al; wat verder dan de ander, maar dat is normaal. Volgend seizoen gaat team 4 gewoon weer meedoen om de 1e plaats in de 3e klasse.


3e klasse    Kampenion 5        -    Drost Wezep 2                                                   8 2
Stefan Alteveer 3, Frank Wijmans 3 en (inv) Chiel ten Brinke 2


Team 5 was en blijft tweede. De laatste wedstrijd tegen Drost Wezep 2 leverde een ruime overwinning op. Dat gebeurde zonder Hans Harsevoord die is uitgeschakeld door de ziekte van Pfeiffer. Laten we hopen dat het niet lang zal duren. Chiel viel prima in met twee overwinningen en liet daarmee zien de 3e klasse aan te kunnen. Frank en Stefan bleven zonder verlies in het enkelspel. Daarmee komt ook voor team 5 een eind aan het seizoen. Het is jammer dat de titel en promotie er net niet inzaten. Voor de spelers zou het goed zijn om 2e klas te spelen. Laten we hopen dat het volgend seizoen wel raak zal zijn.


3e klasse    Kampenion 6        -    DTV 84 4                                                          10 0
Joyce Boerman 3, Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 3 en dubbel 0


Team 6 sloot de competitie af met een maximale overwinning op DTV 84. De derde plaats stond echter al een tijdje vast. De girls toonden opnieuw aan dat zij in deze poule the best of the rest zijn. Immers, DTV 84 4 stond op de vierde plaats. Ja en als je dan met 3 7 en 10 0 van die nummer 4 wint, dan geeft dat nog eens aan dat er heel veel krachtsverschil in deze poule was. Vined 1 en Smash 70 3 waren dit seizoen te sterk. Maar team 6 was weer te sterk voor de drie andere teams. Als de girls zich blijven ontwikkelen, moeten zij komend seizoen kunnen meestrijden om de eerste plaats. We gaan het zien.


4e klasse    Kampenion 7        -    Vined 4                                                                7 3
Danny Visscher 3, Christiaan Vermeer 2, (inv) Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1


Team 7 stond derde en kon zelfs nog tweede worden. Maar het moest vandaag wel aantreden zonder kopman Chiel ten Brinke die bij team 5 inviel. Gert-Jan de Lange wilde en kon wel invallen. En hij wist heel knap een puntje mee te pakken. Danny bleef ongeslagen en Christiaan pakte twee punten. Het is nog even afwachten of dit voldoende is voor de tweede plaats. Maar ik acht die kans vrij groot, omdat concurrent Be Quick 62 2 tegen kampioen Hoonhorst 2 moest spelen. Team 7 kan ook al terugkijken op een prima seizoen. Het heeft het hele seizoen zo rond de tweede / derde plaats gestaan. Chiel is op de percentagelijst zelfs bij de beste spelers geëindigd. Voor hem zou het goed zijn om 3e klas te gaan spelen. Christiaan en Danny zijn nog niet zover, maar zij moeten zich ook nog kunnen verbeteren.


5e klasse    Swift 64 1        -    Kampenion 8                                                          7 3
Silas den Doop 2 en dubbel 1; Bas Hartman 0 en Rijk van Zanten 0


Team 8 maakte met Swift 64 1 uit wie als tweede zou eindigen. Welnu team 8 kon het niet bolwerken in de polder. Swift 64 1, dat met een heel sterke invaller uit team 2 aantrad, bleek met 7 3 te sterk. Alleen Silas pakte in het enkelspel twee punten. Het derde punt pakte team 8 in het dubbel. Bas en Rijk bleven zonder punten. Team 8 eindigt als derde. Het startte de competitie moeizaam, maar het kwam heel sterk terug. Op een gegeven moment mengde team 8 zich zelfs nog in de titelstrijd, maar het kwam uiteindelijk net te kort. Toch heeft team 8 een goed seizoen gespeeld. Silas (vooral) en ook Rijk zouden een klasse hoger geen gek figuur slaan. En Bas begint langzaam maar zeker aan het niveau in de 5e klasse te wennen. Albert heeft eigenlijk te weinig wedstrijden gespeeld om een oordeel te kunnen geven. Ik denk dat hij heel goed meekomt op dit niveau.


5e klasse    Leogang SL 8        -    Kampenion 9                                                      3 7
Robin Makkink 3, Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1


Team 9 kon de tweede plaats veilig stellen in de uitwedstrijd tegen Leogang SL 8. En na de keurige 3 7 overwinning mogen we ervan uitgaan dat dit gelukt is. Ditmaal was het Robin die ongeslagen bleef. Pascal pakte twee punten en Gert-Jan één. Het zevende punt haalden Pascal en Robin in het dubbel binnen. Team 9 is een leuk en uitgebalanceerd team. De spelers zijn 10 of 11 jaar en zijn gezond fanatiek. Dat is vaak een goede basis voor een goed vervolg. Verder kunnen de vier het ook nog eens goed met elkaar vinden. Was Gert-Jan vorig seizoen in de welp-/pupilcompetitie nog de nummer één van het team, in de 5e klasse is hij de nummer vier. Maar gelukkig gaat hij daar heel goed mee om. Guido, Pascal en Robin zijn al iets verder. Maar als Gert-Jan aan zijn backhand werkt en de ballen sneller (en voor hem) neemt, dan mote hij kunnen aanhaken. Team 9 gaat komend seizoen meedoen om de titel. Daar ben ik van overtuigd.


5e klasse    Heino 1        -    Kampenion 10                                                              8 2
Renate Scheper 1 en Jeroen Trommel 1; Lucas Metselaar 0


De laatste plaats van team 10 stond al vast. In de laatste wedstrijd moest het naar het sterke Heino 1. Team 10 wist twee puntjes mee te snoepen. Renate en Jeroen pakten beiden een puntje. Lucas slaagde daar niet in. Eigenlijk had ik verwacht dat team 10 in de tweede helft van de competitie meer punten zou pakken dan in de eerste. Maar het omgekeerde gebeurde. Kennelijk hebben de tegenstanders zich beter ontwikkeld dan de spelers van team 10. Maar dat is geen ramp. Renate, Jeroen en Lucas hebben dit seizoen veel geleerd. Hopelijk dat dit volgend seizoen vruchten gaat afwerpen.

De laatste competitieronde betekent dus ook dat dit mijn laatste bijdrage was over de najaarscompetitie 2006 / 2007. Ik denk dat we redelijk tevreden kunnen zijn over dit seizoen. Team 3 is kampioen geworden, de teams 5, 7 en 9 eindigden als tweede. De teams 2, 6 en 8 als derde. En tenslotte eindigden de teams 1, 4 en 10 als laatste en daarvan degradeerde alleen team 4. Op naar het volgend seizoen!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion