FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook op de tweede wedstrijddag kwamen alle tien jeugdteams in actie. En ook nu viel de balans net in het voordeel van Kampenion uit. De tien wedstrijden leverden vijfmaal winst op, eenmaal moest een gelijkspel worden toegestaan en viermaal werd verloren. Opvallende uitslagen zijn de 4 6 overwinning van team 6 op team 4 en de maximale overwinningen van de teams 7 en 8.

Land A        HTC 1                                   -    Kampenion 1                          7 3
Arnaud van de Sluis 2 en Ton Ringenier 1; Paul Kamstra 0


Team 1 leed in Hoofddorp een terechte nederlaag tegen HTC 1. De tegenstander was met 7 3 te sterk. In de eerste wedstrijd had HTC ongelukkig met diezelfde cijfers verloren van GTTC in Groningen; één van de spelers moest namelijk na de eerste partij opgeven met een blessure. Maar vandaag toonde HTC aan bij de sterkere teams in deze groep te behoren. Arnaud speelde sterk en wist netjes twee punten te pakken. Ton snoepte één puntje mee. Paul bleef puntloos.
Komende zaterdag ontvangt team 1 een oude bekende: DTTC 78 1 uit Appingedam.


Hoofdklasse    Kampenion 2                -    Entac 4                                    4 6
Jordy ten Have 3 en Gertjan Wessels 1; Roeland Trommel 0


Team 2 ontving Entac 4, een tegenstander waarvan het normaal gesproken moet kunnen winnen. Het team is afkomstig uit de 1e klasse in de Regio Twente en de boys van team 2 spelen al een aantal seizoenen Hoofdklasse. De start was veelbelovend; Jordy zette zijn team op voorsprong. Maar vervolgens gingen vier partijen op rij naar Entac. En daar viel weinig op af te dingen. Jordy bracht zijn team weer terug in de wedstrijd, maar dat was helaas niet genoeg. Uiteindelijk leed team 2 een verdiende 4 6 nederlaag. Jordy bleef netjes ongeslagen en Gertjan pakte nog één puntje. Roeland miste ritme. In zijn hoofd wilde hij dingen doen die hij (nog) niet kon uitvoeren.
Komende zaterdag gaat team 2 in Enschedé op bezoek bij Twekkelerveld 1.


1e klasse    Kampenion 3                    -    Vined 1                                     5 5
Ivan Hollander 3 en Nick Kuipers 2; Erwin Genuït 0


Team 3 ontving in eigen huis Vined 1. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. De wedstrijd ging gelijk op en op het eind leek team 3 zelfs aan het langste eind te trekken toen het een 5 3 voorsprong nam. Maar de bezoekers uit Heerde vochten zich opnieuw langszij: 5 5. Ivan was prima op dreef. Hij bleef vrij eenvoudig ongeslagen. Nick pakte ook netjes twee punten mee. Erwin zoekt nog naar het juiste ritme. Hij neemt nog de verkeerde beslissingen. De ene keer te roekeloos aanvallend en de andere keer juist te passief. Het is zaak om de juiste keuzes te maken. Maar dat komt wel goed.
As. zaterdag speelt team 3 in Hoonhorst tegen de gelijknamige vereniging.


2e klasse    Kampenion 4                    -    Kampenion 6                            4 6

Frank Wijmans 2, Stefan Alteveer 1 en dubbel 1; Hans Harsevoord 0


Team 4 speelde deze zaterdagmiddag tegen team 6. Op voorhand was team 4 favoriet. Hans had verzocht zijn drie wedstrijden achter elkaar te mogen spelen. Dat pakte echter voor hem niet goed uit, al weet je natuurlijk nooit hoe het normaal zou zijn gelopen. Hans verloor zowel van Jentine, Joyce als Anja waardoor het zomaar 0 3 stond. Daarna verloor Stefan kansloos van Anja. Frank, het dubbel (Frank / Stefan) en Stefan brachten team 4 terug in de wedstrijden: 3 4. Maar toen Frank kansloos van Anja verloor en Stefan nipt het hoofd moest buigen voor Joyce, stond de nederlaag vast. Frank gaf de eindstand tegen Jentine een wat dragelijker aanzien: 4 6.
Team 5 is de eerstvolgende tegenstander.


2e klasse    Kampenion 5                -    Bultman/Smash 70 3               2 8
Mattias Beimers 1 en Laurens Trommel 1; Chiel ten Brinke 0


Soms (?) is tafeltennis een vervelende en onrechtvaardige sport. En zo ook deze zaterdagmiddag. Team 5 verloor met ruime cijfers van Bultman/Smash 70 3, maar voor hetzelfde geld was het bijvoorbeeld 5 5 geworden. Chiel (2x) en Laurens (1x) verloren hun partij nipt in vijven en dat gebeurde hen samen ook nog eens in het dubbel. Heel frustrerend. Toch moet het niveau tegen een titelkandidaat de spelers vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Dat is het positieve van deze middag.
Komende zaterdag wacht al weer een sterke tegenstander: team 4.


2e klasse    Kampenion 4                -    Kampenion 6                                 4  6

Anja Ringenier 3, Joyce Boerman 2 en Jentine Ringenier 1


Zoals je al bij het verslagje van team 4 hebt kunnen lezen, boekte team 6 een toch wel enigszins verrassende overwinning op team 4. Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van die team 6 verdiend wist te winnen: 4 6. Anja was sterk op dreef en bleef knap ongeslagen. Joyce speelde drie partijen in vijven; verloor er één nipt en won er twee nipt. Jentine pakte één puntje. En zo is team voorlopig het beste Kampenionteam in deze 2e klasse. Jammer is het wel dat Bultman/Smash 70 3 deze middag de lachende derde werd. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Flits 3 komt as. zaterdag op bezoek in sporthal De Maten .


4e klasse    DTV 84 7                     -    Kampenion 7                                   0 -10

Silas den Doop 3, Danny Visscher 3, Rijk van Zanten 3 en dubbel 1


Team 7 ging vandaag op bezoek in Dalfsen bij DTV 84 7. Eigenlijk was een spel tussen kat en muis , want team 7 was veel te sterk: 0 10. En dat was voor DTV 84 7 de tweede opeenvolgende maximale nederlaag. Danny, Rijk en Silas bleven allen ongeslagen en deden heel goede zaken in de nog prille competitie. Met 19 (van de 20) punten stelt het de kandidatuur voor de titel. De concurrentie komt vermoedelijk van Swift 64 1 en DTV 84 5.
Komende zaterdag ontvangt team 7 Leogang SL 3.


5e klasse    Kampenion 8                -    Leogang SL 8                                  10- 0
Gert-Jan de Lange 3, Robin Makkink 3, Guido Wessels 3 en dubbel 1


Team 8 ontving het achtste team van Leogang SL uit Nunspeet. Vooraf schatte ik de beide teams van Leogang SL -ook team 6 speelt in deze poule- in als concurrenten voor de titel. En dus was dit een belangrijke wedstrijd. Maar al snel werd duidelijk dat het een ongelijke strijd was. De spelers van team 8 waren veel te sterk. Het is dat Guido wat problemen had om de concentratie vast te houden, anders hadden de tegenstanders vrijwel geen game gepakt. Gert-Jan en Robin kwamen geen moment in de problemen. Team 8 ligt op titelkoers. Maar het is wel zaak om de concentratie vast te houden.
Leogang SL 6 komt as. zaterdag op bezoek in sporthal De Maten.


5e klasse    Flits 7                            -    Kampenion 9                                   4 6

Albert Hoeve 2, Jeroen Trommel 2, Renate Scheper 1 en dubbel 1


Team 9 en Flits 7 maakten er deze zaterdagmorgen een leuke en spannende wedstrijd van in Zwolle. Niemand van de zes spelers bleef ongeslagen en niemand bleef op 0 staan. Dat zie je niet zo vaak. En dat geeft wel aan dat het een spannende ochtend was. Team 9 bleef met 4 6 aan de goede kant van de score en het boekte daarmee een nuttige overwinning. Dat geeft de Kamper burger moed voor de rest van het seizoen. Albert en Jeroen pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Renate pakte het zesde punt.
As. zaterdag is team 9 vrij.


Wp-klasse    Bultman/Smash 70 7        -    Kampenion 10                    4 6

Jos Bosch 3, Bas Hartman 2 en dubbel 1; Mark Steenstra 0


Team 10 speelde zaterdagmorgen in Hattem tegen Bultman/Smash 70 7. Wist het vorige week met de cijfers 6 4 te winnen, deze zaterdag werd die prestatie herhaald. Toch vind ik het resultaat niet het belangrijkste. Het (spel)plezier staat voorop. En van moeder Hartman heb ik begrepen dat dat wel goed zat. Jos -die pas enkele weken lid is- bleef opnieuw heel netjes ongeslagen en Bas pakte weer twee punten. Mark kwam nog niet tot winst, maar zat er in één partij wel heel dicht bij. Het gaat lekker met ons welpenteam.
Team 10 gaat komende zaterdag in Nunspeet op bezoek bij Leogang SL 9.


Tot volgende week!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion