FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 10 februari kwamen negen van de tien teams in actie. Team 9 was vrij. Aan het eind van de dag bleken de negen wedstrijden volledig in balans: driemaal winst, driemaal gelijk een driemaal verlies. Opvallende uitslagen zijn: de eerste overwinning van team 2 (7 3), de maximale overwinning van team 8 en de eerste nederlaag van team 10 (2 8).

 

Lan A                 Kampenion 1        -    DTTC 78 1                                              4- 6
                     Daan Slot 2, Ton Ringenier 1 en Paul Kamstra 1


Na de nederlaag van vorige week tegen HTC 1 was het voor team 1 zaak om deze thuiswedstrijd in winst om te zetten om zodoende uitzicht te houden op een plaats bij de bovenste drie. Tegenstander was DTTC 78, een oude bekende waartegen zowel team 1 als team 2 een aantal seizoenen geleden nog tegen speelde. Team 1 leed een minimale nederlaag: 4 6. Persoonlijk heb ik minder op deze wedstrijd gelet dan de op andere, omdat coach Jelmer en een aantal anderen zich op deze wedstrijd richtten. Wat me wel opviel, is dat ik de teamspirit miste. Het gevolg daarvan was weer dat een aantal wedstrijden met te weinig beleving werd gespeeld. Heel jammer. Met beleving en teamspirit kun je soms niveauverschil compenseren. Maar het omgekeerde is juist het geval als deze twee ingrediënten ontbreken. Ik vind dan ook dat team 1 deze wedstrijd niet had hoeven te verliezen. Het was overigens goed om de sympathieke gasten uit Appingedam weer te kunnen begroeten.
Komende zaterdag heeft team 1 geen competitieverplichtingen.


Hoofdklasse    Twekkelerveld 1    -    Kampenion 2                                         3- 7
                    Jordy ten Have 3, Gertjan Wessels 2, Roeland Trommel 1 en dubbel 1


Ook voor team 2 was het zaak om tot winst te komen na twee nederlagen. Het was een wedstrijd tussen de nummer 5 (Twekkelerveld) en de nummer 4 (Kampenion 2). Daarbij had Twekkelerveld een wedstrijd minder gespeeld. Om wat afstand te scheppen, was een overwinning dus noodzakelijk. Team 2 slaagde daarin. Het begin van de wedstrijd was nog moeizaam, maar bij 3 3 werd geen punt meer afgestaan en dat is knap. Jordy bleef voor de tweede opeenvolgende maal ongeslagen, Gertjan pakte twee punten en Roeland één. Jordy en Roeland pakten samen ook het dubbel. Als Roeland nog meer speelritme krijgt, moet team 2 de weg naar boven weer kunnen bewandelen. Daarvan ben ik overtuigd.
Team 2 gaat as. zaterdag naar Twello voor de wedstrijd tegen Trias 2.


1e klasse         Hoonhorst 1           -    Kampenion 3                                            6- 4
                    Niels Alberts 2, Ivan Hollander 2; Erwin Genuït 0


Team 3 blijft punten sprokkelen. Ditmaal wisten Erwin, Ivan en Niels vier punten mee te nemen uit Hoonhorst. Dat team had ik voor het seizoen ingeschat als nummer 2 en dus zijn vier punten niet slecht. In drie wedstrijden staat team 3 op twaalf punten, een gemiddelde van vier per wedstrijd. En dan heeft het al twee lastige uitwedstrijden gehad: Wezep en Hoonhorst. De komende wedstrijden moet team 3 echt punten gaan pakken. Ivan en Niels pakten ieder heel netjes twee punten. Erwin bleef opnieuw puntloos. Hopelijk vindt ook hij snel de sleutel tot succes .
Team 3 speelt zaterdag in Nunspeet tegen Leogang SL 1.


2e klasse     Kampenion 4            -    Kampenion 5                                              5- 5

                 Hans Harsevoord 2, Frank Wijmans 2, Stefan Alteveer 1 en dubbel 1


Team 4 heeft het niet op wedstrijden tegen andere teams van Kampenion. Bleek vorige week team 6 te sterk, nu leek het tegen team 5 op een (grote) nederlaag af te stevenen. Na vier partijen stond het namelijk 0 4 (net als vorige week). Maar net als vorige week vocht team 4 zich sterk terug. Het werd uiteindelijk 5 5. Frank en Hans pakten ieder twee punten en Stefan één. Maar toch heeft team 4 in de twee broeder- en zustertwisten teveel punten laten liggen. Ook nu wordt de uitslag met veel blijdschap in Hattem ontvangen.
Team 4 ontvangt komende zaterdag Flits 3.


2e klasse    Kampenion 4            -     Kampenion 5                                              5- 5
                Mattias Beimers 2, Chiel ten Brinke 1, Laurens Trommel 1 en dubbel 1


Team 5 heeft een prima wedstrijd gespeeld tegen team 4. Het nam heel verrassend en heel brutaal een 0 4 voorsprong. En via 2 4 stond het nog 2 5. Maar het slotakkoord was voor team 4, al gingen twee van de drie partijen aan het eind wel over de volle vijf games. Chiel kwam net tekort tegen Hans en Mattias moest het pas in de vijfde game afleggen tegen Frank. Maar zo spelend gaat team 5 nog de nodige punten pakken dit seizoen. En dat is een prettige constatering.
Team 5 ontvangt as. zaterdag Staphorst 2.


2e klasse    Kampenion 6           -    Flits 3                                                           7- 3

                Joyce Boerman 2, Anja Ringenier 2, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1


Team 6 ontving Flits 3. De voortekenen waren niet gunstig. Jentine was bijna de hele week ziek geweest en Anja voelde zich deze zaterdag niet lekker. En toen het na drie partijen ook nog eens 1 2 stond, zag het er niet goed uit. Gelukkig lieten de dames zich niet uit het veld slaan en ging zij vooral van eigen kracht en eigen spel uit. De achterstand wisten zij daardoor om te buigen tot een 7 3 overwinning en dat is een knappe prestatie. Een ieder pakte twee overwinningen en het zevende punt pakten Jentine en Joyce in het dubbel. Team 6 presteert prima dit seizoen.
Team 6 speelt komende zaterdag in Hattem de topper tegen Bultman/Smash 70 3.


4e klasse    Kampenion 7           -    Leogang SL 3                                               5- 5

                Danny Visscher 3, Christiaan Vermeer 1 en dubbel 1; Rijk van Zanten 0


Team 7 en tegenstander Leogang SL 3 maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Via 1 2 en 4 2 werd het 5 3. Maar de laatste twee partijen gingen weer naar de gasten uit Nunspeet. Jammer en sneu was het dat Rijk al zijn drie partijen nipt in vijven verloor. Hij had dan ook zeker een puntje verdiend. Danny bleef knap ongeslagen en Christiaan pakte één puntje. Het vijfde punt pakten Christiaan en Danny in het dubbel. Team 7 blijft nog wel eerste, maar het ziet DTV 84 5 dichterbij komen. Ik denk dat de titelstrijd tussen deze twee teams gaat al is Leogang SL 3 een gevaarlijke outsider.
Team 7 speelt zaterdag thuis tegen Swift 64 1.


5e klasse    Kampenion 8           -    Leogang SL 6                                               10- 0

                Pascal Bruins 3, Robin Makkink 3, Guido Wessels 3 en dubbel 1


Ja en dan team 8. Wat moet ik daarvan zeggen. Laat ik maar eerlijk zijn: team 8 is veel te sterk voor de tegenstanders in de poule. Leken op voorhand de twee teams van Leogang SL (6 en 8) de grote concurrenten in de poule, na drie wedstrijden moet ik constateren dat team 8 geen concurrentie heeft. Beide teams van Leogang werden namelijk met de maximale nederlaag terug naar Nunspeet gestuurd. Afgelopen zaterdag was Leogang SL 6 het slachtoffer. Pascal en Robin stonden zelfs geen game af. Guido had het lastiger, maar bleef ook ongeslagen. Team 8 ligt op titelkoers. En zo spelend heeft team 8 ook niets in de 5e klasse te zoeken.
Team 8 speelt zaterdag voor de drie opeenvolgende maal thuis; nu tegen Bultman/Smash 70 6.


5e klasse    Kampenion 9 was vrij.

Team 9 gaat zaterdag ( s morgens al !!!) naar Hoonhorst voor de wedstrijd tegen Hoonhorst 5.


Wp-klasse    Leogang SL 9        -    Kampenion 10                                               8- 2

                  Bas Hartman 2; Ben-Jan Smit 0 en Mark Steenstra 0


Tegen het sterke Leogang SL 9 leed team 10 de eerste nederlaag van het seizoen. Dan speel je tegen een sterk team en dan zul je net zien dat Jos uitvalt. Maar goed, zoiets weet je natuurlijk ook niet van te voren. En bovendien is het ook helemaal niet erg om eens een wedstrijd te verliezen. Ook daar leer je van. Bas pakte twee punten. Ben-Jan en Mark wisten geen puntje te pakken. Maar dat is helemaal niet erg. Leogang SL 9 is -zoals ik al aangaf- een sterke tegenstander.
Team 10 gaat as. zaterdag in Zwolle op bezoek bij Flits 11.


De tien jeugdteams van Kampenion draaien goed mee in de klasse en poules waarin zij uitkomen. Team 3 staat weliswaar laatste, maar de teams in de 1e klasse staan nog dicht bij elkaar en bovendien heeft team 3 al een lastig programma gehad. Team 6 staat op een keurige tweede plaats in de 2e klasse. Team 7 en 8 zijn titelkandidaat waarbij team 8 zelfs al ruime afstand heeft genomen van de nummer 2. Volgende week praat ik je verder bij.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion