FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 17 februari kwamen negen van de tien jeugdteams in actie; team 1 had geen competitieverplichtingen. Het was een goede zaterdag voor Kampenion, want de balans sloeg duidelijk positief uit: vijfmaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies. Opvallende uitslagen zijn er eigenlijk niet, of het moet de 9 1 winst van team 7 (zonder kopman Danny) zijn op Swift 64 1. Land A    Team 1 was vrij.


Hoofdkl.    Trias 2                            -     Kampenion 2                6 4
Jordy ten Have 2, Roeland Trommel 1 en Gertjan Wessels 1


Team 2 speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen Trias 2 uit Twello. Belangrijk omdat beide teams in staat moesten worden geacht het koploper De Trefhoek dit seizoen nog moeilijk te maken. Trias had dit seizoen de betere start, maar team 2 komt langzaam maar zeker terug. Het werd een spannende wedstrijd in Twello waarbij team 2 net aan het kortste eind trok: 6 4. Vijf partijen gingen in vijven en helaas ging er daarvan slechts één naar team 2. Met iets meer geluk had er dus meer in gezeten. Heel jammer. Omdat ook Roeland langzaam maar zeker zijn ritme weer vindt, verwacht ik dat team 2 in de tweede serie van vier wedstrijden meer punten gaat pakken.


1e klas    Leogang SL 1                     -     Kampenion 3                4 6

Niels Alberts 3 en Ivan Hollander 3; Nick Kuipers 0


Team 3 is in een fase van de competitie aangekomen waarin het punten moet gaan pakken. Het heeft in de eerste drie wedstrijden de sterkere tegenstanders ontmoet. Nu komen de wat mindere . Maar juist dan is het zaak om alert te blijven. Vandaag speelde team 3 in Nunspeet tegen Leogang SL 1 dat vooraf één puntje meer had verzameld. Team 3 pakte een nuttige 4 6 overwinning. Jammer was het dat Nick zijn dag niet had; hij bleef op 0 staan. Ivan en Niels bleven ongeslagen. De verschillen zijn nog heel klein in de eerste klasse. De zes teams ontlopen elkaar weinig. Je ziet hier veel 4 6 uitslagen. De grootste uitslag was 7 3. Dat zegt genoeg. Een heel mooie competitie dus in die 1e klasse, maar ook een gevaarlijke . Je kunt namelijk met veel punten als vijfde of zesde eindigen.


2e klas    Kampenion 4                      -     Flits 3                             8  2
Frank Wijmans 3, Stefan Alteveer 2, Hans Harsevoord 2 en dubbel 1


Na twee ontmoetingen met teams van Kampenion stond voor team 4 eindelijk een wedstrijd tegen een vreemde tegenstander op het programma: Flits 3. Omdat het in de ontmoetingen met team 6 en 5 de nodige punten had laten liggen , was het zaak om weer eens een ruime overwinning te behalen. En team 4 slaagde daarin. Via een keurige 8 2 overwinning werden de Zwollenaren naar huis gestuurd. Frank bleef ongeslagen; Hans en Stefan pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel.


2e klas    Kampenion 5                      -     Staphorst 2                    5 - 5

Chiel ten Brinke 2, Laurens Trommel 2 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Team 5 (voorlaatste) ontving vandaag het op de laatste plaats staande Staphorst 2. Een belangrijke ontmoeting dus voor beide teams. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk geen winnaar kende: 5 5. Lange tijd leek team 5 op winst af te stevenen, want na acht partijen stond het 5 3. Maar de bezoekers bleven knokken tot het laatste punt en zo hoort het ook. Chiel en Laurens namen de totale score voor hun rekening. Beiden wonnen tweemaal en bleken ook in het dubbel de sterkste. Mattias bleef ditmaal puntloos.


2e klas    Bultman/Smash'70 3       -     Kampenion 6                  6 4

Jentine Ringenier 2, Joyce Boerman 1 en dubbel 1; Anja Ringenier 0

Team 6 speelde in Hattem de heuse topper tegen Bultman/Smash 70 3. Dat team had in drie wedstrijden al 28 punten bijeengeslagen en het had daarmee zes punten voorsprong op team 6 dat tweede stond. Beide teams maakt er een prachtige wedstrijd van. Het was een wedstrijd op hoog niveau en het was goed om te zien dat onze meiden prima meekwamen. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de 3e klasse en toen pakte team 6 in totaal vier punten. Vandaag verloren de dames met 6 4, maar voor hetzelfde geld was het 5 5 geworden. Ik kan het weten, want ik ben (samen met Rense Beimers) mee geweest naar Hattem. Jentine pakte twee punten en Joyce 1. Het vierde punt pakten Anja en Joyce in het dubbel. Anja bleef in het enkel puntloos. De dames hebben laten zien tot de betere teams in de 2e klasse te behoren. Klasse! Rense, bedankt voor het rijden!


4e  klas    Kampenion 7                       -     Swift '64 1                     9 1

Silas den Doop 3, Rijk van Zanten 3, Christiaan Vermeer 2 en dubbel 1


Team 7, koploper, ontving het onberekenbare Swift 64 1 uit Swifterbant. Dat team wisselt opvallend ruime overwinningen af met onverwachte nederlagen. En team 7 speelde vandaag zonder kopman Danny. Dus was het de vraag hoe het uit de strijd zou komen. Welnu, het kwam prima uit de strijd. De polderbewoners werden met een alleszeggende 9 1 nederlaag naar huis gestuurd. Het is goed om te zien dat de jonkies in het team (Rijk en Silas) zich prima staande weten te houden dit seizoen. Beiden bleven ongeslagen en wonnen samen ook het dubbel. Christiaan pakte twee punten. Een prima zege voor team 7. Het lijkt met DTV 84 5 te gaan uitmaken welk team dit seizoen de titel pakt. En tegen dat team speelt team 7 nog tweemaal.


5e klas    Kampenion 8                      -     Bultman/Smash '70 6   8 2

Pascal Bruins 3, Guido Wessels 3, Gert-Jan de Lange 2


Team 8 kan de medailles en de champagne al wel vast (laten) bestellen. Op de website van Leogang SL las ik dat Kampenion 8 niks in de 5e klas te zoeken heeft. En dat klopt inderdaad. Maar op basis van de sterkte van de teams in de jeugdcompetitie had team 8 geen recht op de 4e klas. Maar het bewijst wekelijks wel dat het in die 4e klasse thuis hoort. Vandaag boekte team 8 de kleinste overwinning van het seizoen; het werd 8 2. Dat zegt natuurlijk genoeg. Guido en Pascal bleven ongeslagen en Gert-Jan pakte twee punten. Team 8 ligt al een straatlengte voor en wordt ongetwijfeld ruim voor het einde van het seizoen kampioen.

     
5e klas    Hoonhorst 5                       -     Kampenion 9                    5 5
Albert Hoeve 2, (inv) Robin Makkink 2 en dubbel 1; Jeroen Trommel 0


Team 9 bestaat uit vier spelers en toch kwam het deze zaterdag in personele problemen. Renate had een begrafenis en Lucas was erg ziek. Volgens zijn moeder heeft Lucas de waterpokken en dan in een ernstige vorm. Namens alle Kampenionners wens ik Lucas een voorspoedig herstel toe. Robin (team 8) kon en wilde wel invallen bij team 9. Dit is toegestaan, omdat de welp-/pupilcompetitie los moet worden gezien van de competitie in de andere klassen. Dus is die 5e klasse (ook) de laagste klasse en mag er over en weer tussen 5e klasteams worden ingevallen. Robin pakte twee punten en Albert deed dat ook. Samen wonnen zij ook het dubbel. Jeroen bleef vandaag puntloos. Team 9 draait dit seizoen goed mee.


Wp-klas    Flits 11                         -     Kampenion 10                    4 6

Jos Bosch 3, Ben-Jan Smit 1, Mark Steenstra 1 en dubbel 1


Over goed meedraaien gesproken , ook ons grotendeels debutantenteam doet lekker mee dit seizoen. In de vierde wedstrijd behaalde het de derde overwinning. Vandaag speelde het zonder Bas en dus kwamen de drie debutanten in actie: Ben-Jan, Jos en Mark. De boys wisten in Zwolle met 4 6 te winnen en dat is netjes. Jos bleef voor de derde maal dit seizoen ongeslagen en Ben-Jan en Mark pakten ieder één puntje. Hartstikke leuk. Het zesde punt haalden Jos en Mark binnen in het dubbel. Team 10 gaat lekker.


De komende twee weken is er voor bijna alle jeugdteams geen competitie. Alleen team 1 komt op zaterdag 3 maart in actie als het in Appingedam (of beter: Siddeburen) de vooruitgeschoven wedstrijd tegen DTTC 78 1 speelt. Op zaterdag 10 maart spelen alle afdelings- en regioteams de returnwedstrijden van zaterdag 17 februari. Wordt vervolgd!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion