Op dinsdagavond 30 september jl. meldde Ivan Hollander mij geblesseerd te zijn geraakt en dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen. Die avond had ik zelf competitieverplichtingen en kon ik verder niets meer doen. Wel speelde er al snel één naam in mijn hoofd, namelijk die van Robin Lieftink. Uiteindelijk bleek Robin graag in jeugdteam 1 te willen komen spelen en kon alles heel snel worden geregeld met dank aan het bestuur, ledenadministrateur Ralph Trip en de competitieleider landelijk, Joke Wijker.

Ik wilde de familie Lieftink niet direct lastig vallen , omdat opa en vader Lieftink heel recent overleed en op woensdag 1 oktober is begraven. Nu wil het geval dat Johan Lieftink, de vader van Robin, mij vrijdagmiddag belde over de jeugdwedstrijd tussen Kampenion 3 en Fitacc Emmeloord 1 van zaterdag 4 oktober. Het eerste wat bij mij opkwam, was: het heeft zo moeten zijn . Natuurlijk maakte ik direct van de gelegenheid gebruik om met hem de situatie bij het 1e jeugdteam van Kampenion te bespreken en aan te geven dat ik aan Robin dacht als oplossing voor de rest van dit najaarsseizoen. Johan dacht dat Robin dit wel leuk zou vinden en hij sloot niet uit dat Robin s zaterdags direct al wel zou willen spelen. 

Toen ik dit hoorde ben ik direct gaan bellen met de landelijke jeugdcompetitieleider, Joke Wijker. Ik heb haar de situatie uitgelegd en gevraagd of Kampenion Robin Lieftink zou mogen toevoegen aan het 1e jeugdteam in het geval Robin ja zou zeggen. Na wat informatie over Robin te hebben verstrekt, gaf zij haar toestemming mits hij lid van Kampenion en competitiegerechtigd zou worden gemaakt. Dat was een prettige wetenschap. Daarop heb ik contact opgenomen met ledenadministrateur Ralph Trip en heb ik hem bijgepraat. Met Ralph sprak ik af dat ik Robin vrijdagavond 3 oktober zou spreken en dat ik Ralph snel zou laten weten of Robin zijn ja-woord zou geven . 

Aangezien het 1e seniorenteam vrijdagavond uit moest spelen bij Fitacc Emmeloord 1 (met o.a. Robin Lieftink) ben ik die avond meegegaan om met Robin te praten. Toen ik de zaal van Emmeloord binnenkwam, kwam Robin al snel op mij aflopen. Hij gaf aan het heel leuk te vinden om het seizoen af te maken bij het 1e jeugdteam van Kampenion. Natuurlijk was ik daar heel gelukkig mee. Robin speelt al een aantal jaren geen jeugdcompetitie meer, omdat Fitacc Emmeloord geen gelijkwaardige jeugdleden had en heeft. Sindsdien speelt Robin in de seniorencompetitie. Hij begon in de 4e klasse, maar is na een aantal kampioenschappen met zijn team gepromoveerd en gepromoveerd waardoor hij dit seizoen debuteert in de 1e klasse. Kortom, Robin is een speler die je er heel goed bij kunt hebben. Daar komt nog bij dat Robin zijn nieuwe teamgenoten nog kent van een aantal jaren geleden. Goed om te vermelden is dan ook dat Gertjan en Jordy blij zijn met de komst van Robin. En ook Ivan gaf aan het een goede oplossing te vinden. 

Na het ja-woord van Robin heb ik een Sms je naar Ralph gestuurd met de mededeling dat hij Robin kon aanmelden als lid en dat hij hem tevens competitiegerechtigd kon maken. s Nachts om ongeveer 1.10 uur kreeg ik een Sms je terug dat het geregeld was. Op zaterdagmorgen stuurde ik een mailtje naar jeugdcompetitieleider Joke Wijker met de mededeling dat de formaliteiten in orde waren; als bijlage stuurde ik de meest recente ledenlijst van Kampenion mee. 

En zo kon het gebeuren dat Robin Lieftink al op zaterdagmiddag 4 oktober zijn debuut maakte voor het 1e jeugdteam van Kampenion. Zo snel kan het gaan. Natuurlijk vergoedt Kampenion de onkosten die Robin moet maken; dat spreekt voor zich. Daarvoor bedank ik het bestuur voor zijn meedenken en medewerking. Ook Ralph bedank ik voor zijn snelle handelen. Tenslotte gaat mijn dank uit naar competitieleider Joke Wijker. En natuurlijk mag ik Robin zelf ook niet vergeten: hartstikke fijn dat je ons uit de brand wilt helpen.

En verder vraagt het vrijwel zeker wat extra inspanningen (lees: kilometers) van de chauffeurs in de resterende uitwedstrijden, maar ik ga ervan uit dat zij het er graag voor over hebben. Gertjan en Jordy hebben na het wegvallen van Ivan met Robin een goede teamgenoot en de andere jeugdteams worden niet de dupe van de personele problemen bij team 1. Kortom, onder de gegeven omstandigheden (blessure Ivan) een prima oplossing.

  
Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion