Zoals vorige week al aangekondigd, speelden de seniorenteams van Kampenion in week 10 belangrijke wedstrijden. Veel teams ontmoetten directe concurrenten; hetzij in de strijd om de titel, hetzij in de strijd om degradatie te ontlopen. Als we naar de uitslagen kijken, was Kampenion vaak de onderliggende partij. De balans was dan ook ruim negatief: slechts eenmaal winst, tweemaal gelijk en vijfmaal verlies. Team 7 was vrij. We zijn nu precies halverwege het seizoen; tijd dus om een tussenbalans op te maken.

 

1. a  vry  7 maa  Kampenion 1  - Harderwijk 1    3- 7      
Ton Ringenier 2 en Gerben Wolterink 1; Paul Kamstra 0
Team 1 moest zich proberen te herstellen van de zeperd tegen Tafeltennis Zwolle 4 van vorige week, toen het met 10 0 verloor. Tegenstander afgelopen vrijdag was Harderwijk 1, normaal gesproken een concurrent in de strijd om plaats 2. Maar die tweede plaats is voor team 1 al uit het zicht verdwenen. Sterker nog, het moet de blik naar onderen richten. Gerben Wolterink speelde zijn eerste competitiewedstrijd nadat hij tijdens wintersport geblesseerd was geraakt. Team 1 leed een regelmatige 3 7 nederlaag. Harderwijk heeft dit seizoen versterking gekregen van B. Olofsen die tot voor kort nog in de Hoofdklasse bij Emmeloord speelde. En hij maakte vrijdagavond het verschil. Alle Kamper spelers waren kansloos tegen hem. Ton Ringenier (2) en Gerben Wolterink (1) pakten de punten voor team 1. Paul Kamstra bleef puntloos. Door dit resultaat staat team 1 op de gevaarlijke vijfde plaats, één puntje achter Batfighters 1. Hopelijk vindt Gerben snel zijn normale vorm en weet team 1 zich op te werken in de stand.Komende vrijdag gaat het in Nunspeet op bezoek bij nummer laatst Leogang 1.
 
1. b  vry  7 maa  Kampenion 2  -  Smash-In 1       3- 7      
Sebastiaan Doorn 2 en Marcel Makkink 1; Dick Hoekman 0
Team 2 ontmoette de ongenaakbare koploper Smash-In 1 uit Ens. Normaal gesproken is het dan sprokkelen geblazen voor team 2. Dat sprokkelen stokte bij drie punten. En dat is geen slecht resultaat, want zoveel punten laat Smash-In dit seizoen niet liggen. Er had meer in gezeten, want vier partijen gingen in vijf games verloren. Sebastiaan Doorn (2) en Marcel Makkink (1) pakten de punten. Dick Hoekman bleef puntloos. Ook team 2 staat op die gevaarlijke vijfde plaats. Maar normaal gesproken is het voor team 2 lastiger om die plaats te verlaten, omdat de teams die er net boven staan sterker moeten worden ingeschat.Volgende week donderdag gaat team 2 op bezoek bij nummer laatst Heino 1.
 
3. a  vry  7 maa  Harderwijk 2  -  Kampenion 3  6- 4      
Theo Hogenhorst       3 en (inv) Jan Ringenier 1; Samuel Aisa 0
Team 3 moest in Harderwijk op bezoek bij concurrent Harderwijk 2. Ja en dan tref je het niet als twee van je spelers geblesseerd zijn; Gerard (pols) en Jos (knie) kunnen vrijwel zeker voorlopig niet in actie komen. Gelukkig kan het voor invallers een beroep doen op het sterke team 4. Vandaag viel Jan in. Het werd een spannende wedstrijd in Harderwijk waarbij team 3 de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Niet dat men slecht speelde, maar de (sterke) tegenstander trok meestal aan het langste eind. Het was maar goed dat Theo in een puike vorm stak. Hij bleef heel knap ongeslagen en zorgde voor de 0 1, de 3 2 en de 5 4. Even daarvoor had Jan voor de belangrijke 5 - 3 gezorgd bij een 5 2 achterstand. Samuel bleef puntloos, maar hij bezorgde team 3 bijna nog een niet meer verwacht gelijkspel. Hij verloor de laatste partij van de avond met 8 11 in de vijfde game. Na het 4 6 verlies staat team 3 nog eerste met twee punten voorsprong op datzelfde Harderwijk 2.Komende dinsdag ontvangt team 3 Heino 2.
 
3. c  vry  7 maa  Kampenion 4  -  Vined 2              9- 1      
Jordy ten Have 3, Arie Hup 3 en Ralph Trip 3
Op team 4 staat dit seizoen geen maat. Het werd in wedstrijd 1 ongewild en onbedoeld in het zadel geholpen door Dronten 74 1 en sindsdien zit het stevig op het paard. In vier wedstrijden had het liefst 36 punten verzameld en de voorsprong op nummer 2 Vined 2 bedroeg al 12 punten. Datzelfde Vined 2 kwam vrijdag op bezoek in sporthal De Maten. Maar ook Vined bleek niet in staat om team 4 te stoppen. Integendeel. In het enkelspel waren Arie, Jordy en Ralph ongenaakbaar, al hadden Arie en Ralph tegen Schakelaar de volle vijf games nodig. Opvallend was dat de sterke Van Leeuwen deze avond niet verder kwam dan slechts één gewonnen game (tegen Arie). Petje af voor Arie, Jordy en Ralph. Zij wezen Vined 2 terug met 9 1; alleen het dubbel ging verloren. Jordy en Ralph lieten een 2 0 voorsprong in games glippen. Aangezien Dronten 74 1 met 10 0 won van Hoonhorst 1, staat dat team nu tweede met 16 punten achterstand op team 4.Komende vrijdag gaat team 4 in Mariënheem op bezoek bij Effect 2. Vined 2 en Dronten 74 1 spelen dan in Heerde tegen elkaar.

 

3. b  vry  7 maa  Kampenion 5  -  Emmeloord 2   5- 5      
Ivan Hollander 2, Jelmer vd Veen 2 en dubbel 1; Niels Alberts 0
Team 5 ontving Fitacc Emmeloord 2 dat team 5 vorige week al een goede dienst bewees door niet op te komen voor de wedstrijd tegen Staphorst 1. Het kreeg daarom tien punten in mindering en daardoor stond team 5 ineens weer boven de streep. Het was vrijdag dus zaak om Emmeloord 2 op afstand te houden. Dat lukte goed. Beide teams deelden de punten: 5 5. Ivan en Jelmer pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Niels was er in twee partijen dichtbij, maar verloor beide in vijven. Opvallend was het dat bij Emmeloord dame Van der Lei die tot vandaag nog puntloos was ongeslagen bleef. Was hier sprake van onderschatting? Al met al een goed en belangrijk resultaat voor team 5. Het staat vierde en heeft daarmee uitzicht op handhaving.Komende vrijdag speelt team 5 de belangrijke uitwedstrijd tegen Staphorst 1.
 
3. d  vry  7 maa  Wezep 2            -  Kampenion 6  9- 1      
Jaap van Putten 1; Hans vd Berg 0 en Marco Ilbrink 0
Team 6 blijft het moeilijk houden in de 3e klasse. Vrijdag ging het op bezoek in Wezep tegen het sterke Drost Wezep 2. Het leed opnieuw een zware nederlaag: 9 1. Alleen Jaap wist een puntje te pakken. Hans en Marco bleven puntloos. Halverwege het seizoen staat team 6 afgeslagen laatste. Vooraf bestond al wel de verwachting dat handhaving moeilijk zou worden, maar dat het zo zwaar zou worden &.. As. dinsdag ontvangt team 6 het sterke Swift 64 1.
 
5. d  vry  7 maa  Kampenion 8  -  Smash-In 4      1- 9      
Martijn Haanappel 1; Karsten Nilsen 0 en Jentine Ringenier 0
Team 8 ontving vrijdagavond koploper Smash-In 4. Wilde het blijven meedoen, dan moest eigenlijk worden gewonnen. Welnu, winst zat er vrijdagavond geen moment in. De tegenstanders bleken duidelijk te sterk. Alleen Martijn wist een partij te winnen. Jentine en Karsten bleven zonder zege. Team 8 staat na vijf wedstrijden op de derde plaats. Het is zaak dat de spelers zich herpakken en dat zij er vanaf komende week weer fris tegenaan gaan. Komende vrijdag gaat team 8 op bezoek bij Effect 4.
 
5. f  vry  7 maa  Kampenion 9  -  's-Heerenbrk 1  5- 5      
Anne vd Haar 2, Alice Ringenier 1, Gerard Wessels 1 en dubbel 1
Team 9 ontving ook al een koploper: s-Heerenbroek 1. Het begin was voor team 9; na het dubbel stond het 3 1. Maar het geroutineerde s-Heerenbroek gaf zich niet zomaar gewonnen. Het nam zelfs een 4 5 voorsprong. Anne bracht zijn team echter weer langszij: 5 5. Anne (2), Alice (1), Gerard (1) en het dubbel pakten de punten. Door dit resultaat blijft het spannend in de poule. s-Heerenbroek blijft eerste, op één punt gevolgd door Heino 6 en team 9. As. donderdag gaat team 9 op bezoek bij Heino 6.
Een zware week dus voor de seniorenteams van Kampenion. Halverwege het seizoen liggen de teams 3 en 4 op kampioenskoers waarbij team 4 er wel heel goed voorstaat. Ook team 9 heeft nog titelkansen. De teams 1, 2 en 5 gaan voorhandhaving. De teams 7 en 8 gaan voor een goede klassering. Alleen team 6 staat in een vrijwel uitzichtloze positie. Komende week worden de eerste wedstrijden van de terugronde gespeeld. Volgend weekend meld ik mij weer.  
 

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion