Speelden de seniorenteams van Kampenion vorige week vooral wedstrijden tegen koplopers en directe concurrenten en waren de resultaten daarom matig, in week 11 ontmoetten zes van de negen teams zogenaamde rode lantaarndragers . Logisch dan ook dat de resultaten duidelijk beter waren, al is het in de natuurlijk niet zo dat dergelijke wedstrijden altijd winst opleveren. Feit is dat zes teams goede zaken hebben gedaan door (verder) afstand te nemen van de laatste plaats(en).
 
1. a      vry 14 maa     Leogang 1    -  Kampenion 1       2- 8
Gerben Wolterink 3, Paul Kamstra 2, Simon vd Woude 2 en dubbel 1
De wedstrijd tussen de nummers 6 (Leogang 1) en 5 (Kampenion 1) was een ongelijke. Met de inmiddels aardig herstelde Gerben boekte team 1 een ruime en belangrijke overwinning in Nunspeet: 2 8. Gerben bleef ongeslagen en Paul en Simon pakten ieder twee punten. Het achtste punt behaalden Gerben en Paul in het dubbel. Gelet op de ontwikkelingen in de Hoofdklasse mag verwacht worden dat alleen de nummer 6 in de 1e klasse degradeert. Maar met de terugkeer van Gerben mag worden verwacht dat team 1 ook Batfighters achter zich moet kunnen laten. Op vrijdag 28 maart as. is dat team de tegenstander van team 1 in Sporthal De Maten. 
 
1. b      don 13 maa    Heino 1         -  Kampenion 2       4- 6
Sebastiaan Doorn 2, Dick Hoekman 2, Marcel Makkink 1 en dubbel 1
Voor team 2 gold vrijwel hetzelfde als voor team 1, het speelde als nummer 5 een uitwedstrijd bij nummer laatst: Heino 1. Vooraf bedroeg de voorsprong van team 2 tien punten. Het was zaak om het verschil niet kleiner te laten worden. En dat lukte. Team 2 won met 4 6. In de resterende vier wedstrijden mag team 2 die voorsprong van twaalf punten niet meer uit handen geven. De vijfde plaats lijkt dit seizoen zie hiervoor voldoende voor handhaving. Team 2 ontvangt op vrijdag 28 maart as. het sterke Bultman/Smash 70 3. 
 
3. a      din 11 maa     Kampenion 3 -  Heino 2              9- 1
Theo Hogenhorst 3, Jos van Rhijn 3, Samuel Aisa 2 en dubbel 1
Team 3 is in een titelstrijd verwikkeld met Harderwijk 2. Beide teams ontlopen elkaar nauwelijks iets. Team 3 wist de voorsprong van twee punten met één puntje uit te breiden. Zelf versloeg het nummer laatst Heino 2 met 9 1 en Harderwijk 2 was met 8 2 de meerdere van Bultman/Smash 70 7. Jos en Theo bleven dinsdagavond moeiteloos ongeslagen. Samuel had het duidelijk moeilijker; hij won twee partijen nipt en moest eenmaal zijn tegenstander feliciteren. Het dubbel was een prooi voor Jos en Theo. Al op maandag 17 maart as. speelt team 3 de lastige uitwedstrijd bij DTV 84 3. 
 
3. c      vry 14 maa     Effect 2        -  Kampenion 4      2- 8
Arie Hup 3, Jan Ringenier 2, Ralph Trip 2 en dubbel 1
Team 4 is dit seizoen niet te stoppen. Zelf wint het wekelijks met grote cijfers terwijl andere teams punten laten liggen. Zo ook deze week. Team 4 boekte een regelmatige 8 2 overwinning bij nummer laatst Effect 2, terwijl de nummers 2 (Dronten 1) en 3 (Vined 2) tegen elkaar de punten deelden. De overwinning van team 4 was wel wat geflatteerd, want het had ook zomaar 4 6 kunnen zijn. Maar dat is het verschil tussen bovenaan en onderaan staan. Arie bleef ongeslagen en Jan en Ralph pakten ieder twee punten. Arie en Ralph wisten ook het dubbel eruit te slepen. Op vrijdag 28 maart as. ontvangt team 4 Bultman/Smash 70 8. 
 
3. b      vry 14 maa     Staphorst 1  -  Kampenion 5       4- 6
Ivan Hollander 2, Gertjan Wessels 2, Menno Jansma 1 en dubbel 1
Team 5 (vierde) moest op bezoek bij nummer laatst Staphorst 1. Dat team heeft echter liefst twee inhaalwedstrijden voor de boeg en het moest dan ook zeker niet worden onderschat. Dat deed team 5 ook niet. Sterker nog, het toonde veerkracht. Het wist een 4 2 achterstand om te buigen in een 4 6 overwinning. Opvallend daarbij was dat de die avond nog puntloze Menno in de achtste partij van de avond de sterkste Staphorster speler E. Compagner wist te verslaan. Gertjan en Ivan maakten het karwei toen af. Beiden wonnen tweemaal en Menno dus eenmaal. Ivan en Menno wonnen ook het dubbel. Op vrijdag 28 maart as. speelt team 5 thuis tegen Tafeltennis Zwolle 9. 

 

3. d      din 11 maa     Kampenion 6 -  Swift '64 1          1- 9
Jaap van Putten 1; Hans vd Berg 0 en (inv) Anja Ringenier 0
Team 6 lijkt (voorlopig) aan de laatste serie wedstrijden in de 3e klas bezig te zijn. Het verliest wekelijks met ruime cijfers. Zo ook afgelopen dinsdagavond toen titelkandidaat Swift ´64 1 op bezoek kwam. De tegenstander bleek met 1 - 9 duidelijk te sterk. Alleen Jaap wist een puntje te pakken. Hans en invaller Anja bleven puntloos. Op dinsdag 18 maart as. speelt team 6 de uitwedstrijd bij Bultman/Smash ´70 9. 
 
5. a      din 11 maa     Kampenion 7 -  Leogang 4          5- 5
(inv) Jentine Ringenier 2, Jeroen Heldoorn 1, Fevzi Ozturk 1 en dubbel 1
Team 7 ontving het vrij sterke Leogang 4. En ook team 7 had een invaller nodig. Hier was het (zus) Jentine die inviel. En zij deed dat prima, want zij pakte twee punten voor team 7. Omdat Fevzi en Jeroen ieder één keer scoorden in het enkelspel en samen ook het dubbel wonnen, behaalde team 7 een keurig gelijkspel: 5 5. Op woensdag 19 maart as. gaat team 7 in Nieuwleusen op bezoek bij nummer laatst Wham 3. 
 
5. d      vry 14 maa     Effect 4       -  Kampenion 8       2- 8
Jentine Ringenier 3, Henny Boxman 2, Martijn Haanappel 2 en dubbel 1
Team 8 heeft na een gelijkspel en een (ruime) nederlaag weer eens een overwinning weten te behalen. In Mariënheem versloeg het nummer laatst Effect 4 met 2 8. Jentine bleef voor de vierde maal dit seizoen ongeslagen en Henny en Martijn voegden daar ieder twee punten aan toe. Beiden schreven ook het dubbel op hun naam. Op vrijdag 28 maart as. ontvangt team 8 Tafeltennis Zwolle 15. 
 
5. f       don 13 maa    Heino 6        -  Kampenion 9       7- 3
Anne vd Haar 1, Alice Ringenier 1 en Gerard Wessels 1
Team 9 ging afgelopen donderdagavond op bezoek bij Heino 6. Dat team is samen met s-Heerenbroek 1 en team 9 verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. En ja, dan is het logisch dat Heino 6 in de sterkste opstelling optreedt. Dat is inclusief D. Pol, een speler die niets in de 5e klasse te zoeken heeft. Team 9 kwam deze avond niet verder dan drie punten. Alice, Anne en Gerard scoorden allen eenmaal. Na vanavond lijkt team 9 af te haken in de titelstrijd. Op vrijdag 28 maart as. speelt team 9 thuis tegen A Capella 2. 

De zevende speelronde wordt verdeeld over twee weken. De teams die op maandag- t/m donderdagavond spelen, komen al in week 12 in actie. De teams die op vrijdagavond spelen, komen pas in week 13 in actie. Dit houdt verband met Goede Vrijdag. Komende week meld ik me dus weer met een bijdrage over de teams 3, 6 en 7.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion