FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 13 kwamen de vrijdagteams van Kampenion in actie. De 'dinsdagteams' speelden al in week 12. Op vrijdag 28 maart stonden in sporthal De Maten zes wedstrijden op het programma. De balans was: viermaal winst en tweemaal verlies. De teams 1, 4 en 5 deden goede zaken.

 


1. a  vry 28 maa  Kampenion 1  - Batfighters 1                         9- 1      
Paul Kamstra 3, Ton Ringenier 3 en Gerben Wolterink 3

De wedstrijd tussen Kampenion 1 en Batfighters 1 was er één tussen de nummers 4 en 5. Beide teams lijken door de ontwikkelingen in de Hoofdklasse al verzekerd van een langer verblijf in de 1ste klasse. Maar als je echt zekerheid wilt hebben, dien je tenminste als vierde te eindigen. Een overwinning voor team 1 zou daarbij zeer welkom zijn. Die overwinning kwam er en nog een heel ruime ook: 9 1. Team 1 speelde met Gerben Wolterink, Paul Kamstra en Ton Ringenier.  Opvallend was dat liefst drie partijen (Ton 2x en Paul 1x) na een 0 2 achterstand nog in winst werden omgezet. Dit huzarenstukje herhaalden Paul en Gerben bijna ook in het dubbelspel, maar die ging uiteindelijk nipt in de beslissende game met 11 13 verloren. In het enkelspel bleven Gerben, Paul en Ton ongeslagen. Door deze ruime overwinning en de 10 0 nederlaag van nummer 2 Harderwijk 1 bij koploper Tafeltennis Zwolle 4 mengt team 1 zich zowaar nog weer in de strijd om de tweede plaats. Maar het heeft wel een veel moeilijker programma dan concurrent Harderwijk. Op donderdag 3 april speelt team 1 in Heerde tegen Vined 1.


1. b  vry 28 maa  Kampenion 2  - Bultman/Smash '70 3      3- 7      
Sebastiaan Doorn 1, Dick Hoekman 1 en Marcel Makkink 1

Team 2 ontving het sterke Smash 70 3 uit Hattem. Dat team maakt nog goede kans om zich te plaatsen voor de play-offs. En omdat koploper Smash-In 1 de laatste weken wat zoekt naar de vorm is zelfs plaats 1 nog mogelijk. Team 2 staat al een tijdje vijfde en de kans is groot dat het vijfde blijft. De voorsprong op nummer 6 Heino 1 is aanzienlijk, terwijl nummer 4 Tafeltennis Zwolle 5 normaal gesproken niet te achterhalen is. Maar wie weet kan team 2 nog voor een verrassing zorgen. Een paar punten tegen Smash 70 3 zouden dan heel welkom zijn. Die paar werden er drie, maar dat hadden er net zo goed vijf kunnen zijn, want drie partijen gingen in vijven verloren. Sebastiaan Doorn, Dick Hoekman en Marcel Makkink wonnen allen één partij en van dezelfde tegenstander: Mattias Hammer. Harry Beekhuis en Cor Verwoert bleven aan Hattemer kant ongeslagen. Team 2 blijft vrijwel zeker vijfde. Op donderdag 3 april speelt team 2 in Genemuiden tegen GTC 1.


3. c  vry 28 maa  Kampenion 4  - Bultman/Smash '70 8      8- 2      
Jordy ten Have 3, Jan Ringenier 3 en Arie Hup 2

Team 4 blijft op schema voor het kampioenschap. Tegen Smash 70 8 dat in een sterke opstelling verscheen behaalde het een prima 8 - 2 overwinning. Na het dubbel stond het nog 2 2, maar daarna gaf team 4 geen punt meer af al had het daar af en toe wel het geluk van een koploper bij nodig. Zo ontsnapte Jordy ten Have tegen respectievelijk Chris Heideveld en Erik KleinGanseij in de 5e game. Jordy had het lastig tegen deze spelers die beiden met korte noppen op de backhand speelden. In het enkelspel moest Arie Hup zich tegen KleinGanseij gewonnen geven. Het tweede verliespunt kwam op naam van het dubbel Jan/Jordy die voor het eerst samen dubbelden en net wat te kort kwamen tegen de heren met de korte noppen. In het enkelspel bleven Jan en Jordy ongeslagen. As. vrijdag speelt team 4 de uitwedstrijd tegen Dronten 74 1. Het heeft dan aan 6 punten genoeg om de titel al veilig te stellen!


3. b  vry 28 maa  Kampenion 5  - Tafeltennis Zwolle 9        6- 4      
Gertjan Wessels 3, Ivan Hollander 2 en Jelmer van der Veen 1

Team 5 ontving Tafeltennis Zwolle 9. Aan de kant van team 5 was lange tijd onduidelijk wie naast Ivan Hollander en Gertjan Wessels als derde speler zou worden opgesteld. Uiteindelijk bleek Jelmer van der Veen te kunnen spelen. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarin de start voor de gasten was. Na het dubbel stond het 1 3 na verliespartijen van Ivan (tegen Gerard de Boef) en Jelmer (tegen Suzanne Kampherbeek) en het dubbel (Ivan/Jelmer tegen De Boef en Van Nek). Daartegenover stond alleen een winstpartij van Gertjan tegen Djengis van Nek. Na het dubbel gaf team 4 nog maar één punt af. Gertjan bleef ongeslagen, Ivan pakte twee punten en Jelmer één. Team 6 pakte aldus zes belangrijke punten in de tweestrijd met Fitacc Emmeloord 2 tegen degradatie. Op vrijdag 4 april as. speelt het in Harderwijk tegen koploper Harderwijk 2.


5. d  vry 28 maa  Kampenion 8  - Tafeltennis Zwolle 15      9- 1      
Martijn Haanappel 3, Anja Ringenier 3, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1

Bij team 8 leek (wel) duidelijk wie er zouden spelen. Echter hier liet Karsten op het laatste moment weten niet te (kunnen) spelen. En dus moest Anja Ringenier alsnog aan de bak, samen met zus Jentine en Martijn Haanappel. Maar de spelers van team 8 lieten zich niet uit het veld of is het de zaal slaan . Tegen Tafeltennis Zwolle 15 stond team 8 slechts één punt af; Jentine moet tegenstander Harbrink feliciteren. Anja en Martijn bleven ongeslagen, terwijl Anja en Jentine het dubbel op hun naam schreven. Team 8 handhaaft zich op de derde plaats en mag die plaats as. vrijdag in Dronten verdedigen tegen Dronten 74 5.


5. f  vry 28 maa  Kampenion 9  - A Capella 2                           4- 6      
Anne vd Haar 2, Alice Ringenier 1 en Gerard Wessels 1

Team 9 ontving A Capella 2, eveneens uit Zwolle. Dat team moest met een invaller (uit team 1; 4e klas) spelen, omdat de tweeling Wienen verhinderd was. Deze invaller bleek te sterk voor de drie spelers aan Kamper kant. Toch knokten zij voor wat zij waard waren en zij wisten er na een 0 4 en 2 6 achterstand toch nog een acceptabele 4 6 nederlaag uit te slepen. Anne vd Haar pakte twee punten en Alice Ringenier en Gerard Wessels ieder één. Door die nederlaag zakt team 8 een plaatsje; tegenstander A Capella 2 neemt de derde plaats over. Op maandag 31 maart speelt team 8 de uitwedstrijd bij Zwartsluis 6.


Nog drie competitiewedstrijden te gaan en dan zit het seizoen er al weer op. Na zeven wedstrijden strijden er nog twee teams voor de titel: team 3 en 4. Al is het woord strijd bij laatstgenoemd team niet op zijn plaats. De teams 1, 7, 8 en 9 spelen rond de plaatsen 2, 3 en 4. Team 5 (vierde) moet afrekenen met Fitacc Emmeloord 2 en team 6 staat momenteel laatste en zal dat normaal gesproken ook blijven. Het kan al met al een vrij succesvol seizoen voor Kampenion worden. Ik houd u op de hoogte!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion