In week 14 kwamen alle negen seniorenteams in actie. De dinsdagteams speelden thuiswedstrijden en de vrijdagteams kwamen buiten Kampen in actie. Het was een succesvolle week voor de teams. Zesmaal was er een overwinning, eenmaal een gelijkspel en twee teams moesten de tegenstanders feliciteren. O ja, Kampenion 4 wist in de zevende speelronde al de titel te behalen. Proficiat!

 


2022 don 3 apr Vined 1  - Kampenion 1 3 7
Ton Ringenier 3, Gerben Wolterink 3 en Paul Kamstra 1

Team 1 moest donderdagavond in Heerde op bezoek bij het altijd lastige Vined 1 dat één puntje minder had verzameld dan team 1. Team 1 speelde een goede wedstrijd; het won met 3 7. Ton Ringenier en Gerben Wolterink kwamen geen moment in de problemen en stonden in totaal slechts één game af. Paul Kamstra die ziek was geweest pakte één puntje. Team 1 staat nu wat vaster op de derde plaats. Aangezien Harderwijk 1 met 2 8 in Elburg van Batfighters 1 won, lijkt de minieme kans die team 1 nog had om de play-offs te halen, verkeken. As. dinsdag al ontvangt team 1 de ongenaakbare koploper Tafeltennis Zwolle 4.


2122 don 3 apr GTC 1 -Kampenion 2 5 5
Sebastiaan Doorn 1 en Dick Hoekman 1; (inv) Ralph Trip 0 allen uit twee partijen

Team 2 kwam eveneens al op donderdagavond in actie en deed dat in Genemuiden tegen GTC 1. Dat team speelde met slechts twee spelers Wouter Beuzenberg en Dick Smit en dus stond team 2 aan het begin al met 0 3 voor. Van de resterende zeven partijen wist het er nog twee te winnen. Sebastiaan Doorn en Dick Hoekman wonnen beiden van Wouter die ook nog een aantal seizoenen voor Kampenion heeft gespeeld. Invaller Ralph Trip (3e klasse) zorgde bijna voor een surprise, maar hij verloor van Wouter met 13 15 in de beslissende vijfde game. Team 2 blijft vijfde. Komende vrijdag ontvangt het Tafeltennis Zwolle 5.


2423 din 1 apr Kampenion 3 - Bultman/Smash 70 7 9 1
Theo Hogenhorst 3, (inv) Arie Hup 3, Samuel Aisa 2 en dubbel 1

In de concurrentiestrijd met Harderwijk 2 boekte team 3 een prima 9 1 overwinning. Theo Hogenhorst en invaller Arie Hup bleven zonder verlies en Samuel Aisa pakte twee punten. Arie en Theo wisten samen het dubbel er nog uit te slepen na een 0 2 achterstand. Het was voor de zesde maal in acht wedstrijden dat team 3 een invaller nodig had. En de vooruitzichten voor de resterende twee wedstrijden zijn niet veel beter. Gelukkig kan het voor goede invallers aankloppen bij team 4. Omdat Harderwijk 2 eveneens met 9 1 won, staan beide teams nog steeds gelijk. Komende vrijdag gaat team 3 in Zwolle op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 10.


2622 vry 4 apr Dronten '74 1 - Kampenion 4 4 6
Jordy ten Have 3, Arie Hup 1, Ralph Trip 1 en dubbel 1

Team 4 kon vrijdagavond al kampioen worden als het de onderlinge confrontatie met nummer twee Dronten 74 1 met tenminste 4 6 zou weten te winnen. Het werd een spannende wedstrijd in Dronten. Bij een 4 4 tussenstand kon het nog alle kanten op: óf de eerste nederlaag, óf het eerste gelijkspel, óf toch nog de titel veilig stellen. Het werd het laatste. Eerst versloeg Arie Hup tegenstander Onno Huisman met 3 - 1 en vervolgens was het Jordy ten Have die de match tussen de twee die avond nog ongeslagen spelers wist te winnen. Jordy en Ron Dorst maakten er een mooie partij van. Uiteindelijk wist Jordy bij een 1 2 achterstand in games in de vierde en vijfde game een tandje bij te zetten. Het was leuk en verdiend dat juist Jordy het kampioenschapspunt binnenhaalde. In éénentwintig partijen wist hij namelijk twintig maal te winnen en hij bleef immers deze avond als enige ongeslagen. Arie Hup en Ralph Trip wonnen ieder slechts één partij deze avond. Maar Ralph won met Jordy wel het belangrijke dubbel. Vierde speler Jan Ringenier was deze avond getuige van de wedstrijd. As. vrijdag ontvangt team 4 Hoonhorst 1.


2522 vry 4 apr Harderwijk 3 - Kampenion 5 8 2
Ivan Hollander 2; Niels Alberts 0 en (inv) Harm Bosman 0

Bij team 5 was het vooraf puzzelen. Op donderdagavond bleken namelijk slechts twee spelers beschikbaar: Niels Alberts en Ivan Hollander. En dus moest een invaller worden gevonden die tevens kon rijden. Uiteindelijk bleek Harm Bosman beschikbaar. Team 5 ging op bezoek bij koploper Harderwijk 3 en het verloor met 8 2. Dit was overigens een enigszins geflatteerde nederlaag. Vijf partijen gingen namelijk in vijven . Twee daarvan wist Ivan te winnen. Ivan heeft indruk gemaakt in Harderwijk. De tegenstanders geloofden hun oren niet toen duidelijk werd dat Ivan pas 14 jaar is. Harm en Niels sleepten er ook een vijfpitter uit, maar wisten die helaas niet te winnen. Harm, bedankt dat je team 5 uit de brand hielp. Team 5 blijft vierde. Komende vrijdag ontvangt het Batfighters 2.


2723 din 1 apr Kampenion 6 - TT Zwolle 8 1 9
Harm Bosman 1; Hans van den Berg 0 en Marco Ilbrink 0

Team 6 komt dit seizoen te kort in de 3e klasse. Dat kunnen we wel vaststellen. Het pakt gewoonweg te weinig punten en meestal zijn er ook geen kansen op meer. Het is niet anders. Volgend seizoen doet team 6 in de 4e klasse gewoon weer mee om plaats één. Afgelopen dinsdag verloor team 6 kansloos met 1 9 van Tafeltennis Zwolle 8. Harm Bosman was de enige die een puntje wist te pakken. Hans van den Berg en Marco Ilbrink bleven puntloos. As. maandag speelt team 6 de uitwedstrijd tegen Zwartsluis 1.


3423 din 1 apr Kampenion 7 - Drost Wezep 4 6 4
Jeroen Heldoorn 3, Fevzi Ozturk 2 en Rense Beimers 1

Team 7 ontving Drost Wezep 4. Beide teams ontlopen elkaar dit seizoen niet zoveel qua sterkte en dat bleek dinsdagavond ook weer. Team 7 sleepte de wedstrijd er uiteindelijk met 6 4 uit en dat had het te danken aan de start. De eerste drie wedstrijden gingen namelijk alle in vijven naar team 7. Jeroen Heldoorn bleef knap ongeslagen, Fevzi Ozturk pakte twee punten en Rense Beimers één.  Team 7 heeft nog één competitiewedstrijd te gaan; as. vrijdag gaat het op bezoek bij koploper Dronten 74 4.


3722 vry 4 apr Dronten '74 5 - Kampenion 8 3 7
Henny Boxman 3, Martijn Haanappel 2, Jentine Ringenier 1 en dubbel 1

Team 8 ging net als team 4 deze week al op bezoek in Dronten. Het speelde tegen Dronten 74 5 en het moest proberen de tegenstander op afstand te houden; team 8 stond namelijk derde en Dronten 74 5 vierde. Team 8 slaagde prima in die opzet, want het won met 3 7. Henny Boxman bleef netjes ongeslagen, Martijn Haanappel pakte twee punten en Jentine Ringenier één. Jentine en Martijn wisten samen het dubbel er ook nog uit te slepen en zo zijn de zeven punten verklaard. Door die overwinning eindigt team 8 vrijwel zeker als derde. Komende vrijdag ontvangt het Bultman/Smash 70 10, dat tweede staat.


3922 maa 31 maa Zwartsluis 6 - Kampenion 9 1 9
Anne vd Haar 3, Alice Ringenier 3, Gerard Wessels 2 en dubbel 1

Team 9 kwam al op maandag in actie. Het speelde in Zwartsluis tegen het zesde team van die vereniging. Team 9 kwam die avond geen moment in de problemen en het boekte dan ook een ruime overwinning: 1 9. Anne vd Haar en Alice Ringenier bleven ongeslagen en Gerard Wessels pakte twee punten. Anne en Gerard wonnen samen ook het dubbel. Door de ruime overwinning en de nederlaag van A Capella 2 is team 9 weer terug op de derde plaats. De verwachting is dat het ook op die plaats eindigt. As. vrijdag ontvangt team 9 Hoonhorst 3.


En zo is ook de achtste speelronde weer geschiedenis. Een speelronde waarin team 4 kampioen werd. Een speelronde waarin team 3 en concurrent Harderwijk 2 elkaar opnieuw geen duimbreed toegaven. Met uitzondering van team 6 lijken verder alle teams zich zonder problemen te handhaven, al moet team 5 nog wel alert blijven. Tot volgende week.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion