In week 15 kwamen alle negen seniorenteams van Kampenion in actie. De competities naderen hun ontknopingen. Een aantal teams speelt nog ergens om . De teams 3 en 5 deden goede zaken. Team 1 heeft nog steeds een minieme kans om de play-offs te bereiken. De balans was nipt positief: vijfmaal winst en viermaal verlies.

 


1. a  din  8 apr  Kampenion 1  - Tafeltennis Zwolle 4     7- 3      
Ton Ringenier 3, Paul Kamstra 2 en Gerben Wolterink 2

Team 1 ontving dinsdagavond al Tafeltennis Zwolle 4, de ongenaakbare koploper in poule A van de 1ste klasse. De Zwollenaren speelden met Han Oldenburg, Bertil Oving en Daan Slot. Team speelde met Paul Kamstra, Ton Ringenier en Gerben Wolterink. Team 1 speelde een prima wedstrijd en het wist de tegenstander de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen: 7 3. Ton Ringenier bleef heel knap ongeslagen; hij won zijn drie partijen in drieën . Paul Kamstra en Gerben Wolterink pakten ieder twee punten. Alle vier wedstrijden van de tweede competitiehelft wist team 1 te winnen met een score van 31 punten. Ja en dan gaan de gedachten onwillekeurig nog wel eens terug naar de competitiestart, toen Gerben Wolterink de eerste vier competitiewedstrijden -in verband met een tijdens de wintersport opgelopen blessure- aan zich voorbij moest laten gaan. Concurrent Harderwijk 1 won met 6 4 van nummer laatst Leogang 1 waardoor Kampenion 1 één puntje van de vier punten  achterstand afknabbelde. Wil het zich nog plaatsen voor de halve finales, dan moet het volgende week in Harderwijk met 3 7 winnen. Normaal gesproken is dit een te zware opgave. Aan de andere kant is het al knap dat team 1 nog tot en met de laatste wedstrijd van het seizoen meedoet.


1. b  vry 11 apr  Kampenion 2  - Tafeltennis Zwolle 5      3- 7      
Sebastiaan Doorn 1, Dick Hoekman 1 en Marcel Makkink 1

Team 2 ontving team 5 van Tafeltennis Zwolle, dat één plaatsje hoger stond dan team 2; vierde tegen vijfde. De Zwollenaren bleken te sterk: 3 7. Alle Kamper spelers wisten één partij te winnen: Sebastiaan Doorn, Dick Hoekman en Marcel Makkink. Door dit resultaat eindigt team 2 zeker op de vijfde plaats. Komende vrijdag gaat team 2 in Ens op bezoek bij kampioen Smash-In 1.


3. a  vry 11 apr  Tafeltennis Zwolle 10  - Kampenion 3     3- 7      
Gerard Palland 3, (inv) Arie Hup 2, Jos van Rhijn 1 en dubbel 1

Team 3 speelde in Zwolle de belangrijke wedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 10. En ook ditmaal moest het een beroep doen op een invaller. Samuel Aisa (heup) en Theo Hogenhorst (oorontsteking) konden niet spelen. Gerard Palland maakte zijn rentree. Jos van Rhijn was ook weer van de partij en Arie Hup (team 4) viel in. Het was al de zevende maal in negen wedstrijden dat het met een invaller uit team 4 moest spelen. Team 3 kwam prima uit de startblokken en nam een 0 4 voorsprong. Die voorsprong consolideerde met min of meer, want de einduitslag werd 3 7. Gerard bleef heel knap ongeslagen, Arie pakte twee punten en Jos één. Het dubbel was een prooi voor Gerard en Jos. Omdat concurrent Harderwijk 2 met 6 4 won van DTV 84 3, heeft team nu een voorsprong van één puntje. Daarom heeft het as. dinsdag in de onderlinge confrontatie met datzelfde Harderwijk 2 aan vijf punten genoeg om de titel te pakken.


3. c  vry 11 apr  Kampenion 4  - Hoonhorst 1     9- 1      
Jordy ten Have 3, Ralph Trip 3, Jan Ringenier 2 en dubbel 1

Team 4, dat vorige week al kampioen werd, ontving Hoonhorst 1 dat met drie dames aantrad: Suzanne Hofhuis, Loes Schrijver en Nicole Schrijver. De heren Jordy ten Have, Jan Ringenier en Ralph Trip hielden het hoofd koel en wonnen met ruime cijfers: 9 1. Ook nu was de uitslag enigszins geflatteerd, want vier partijen werden in vijven gewonnen. Jordy (tegen Suzanne Hofhuis) en Ralph (tegen Loes Schrijver) zelfs na een 0 2 achterstand. De enige verliespartij kwam op naam van Jan, die zich tegen Loes met 1 3 gewonnen moest geven. Team 4 sluit komende donderdag in Heerde de competitie af tegen Vined 2.


3. b  vry 11 apr  Kampenion 5  - Batfighters 2     7- 3      
Ivan Hollander 3, Gertjan Wessels 3 en Menno Jansma 1

Team 5 is nog steeds in een concurrentiestrijd verwikkeld met Fitacc Emmeloord 2. Met nog twee wedstrijden te spelen, bedroeg de voorsprong van team 5 zeven punten. Zelf ontving het echter nummer 2 Batfighters 2, terwijl Emmeloord 2 nummer laatst Staphorst 1 ontving. Team 5 speelde een prima partij waarin de boys lieten zien dat het mentaal behoorlijk goed zit. Ivan Hollander en Gertjan Wessels bleven keurig ongeslagen en Menno Jansma pakte knap een (belangrijk) puntje mee. Verder blijkt de soap rond het niet opkomen nog niet te zijn afgelopen. Kwam Emmeloord 2 in de eerste wedstrijd in Staphorst niet opdagen, nu (b)lijkt Staphorst niet in Emmeloord te zijn verschenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. As. vrijdag gaat team 5 op bezoek bij Fitacc Emmeloord 2. Als het daar vier punten pakt, is het sowieso verzekerd van een langer verblijf in de 3e klasse.


3. d  maa  7 apr  Zwartsluis 1  - Kampenion 6     6- 4      
Jaap van Putten 2, Hans vd Berg 1 en Harm Bosman 1

Team 6 speelde maandagavond in Zwartsluis een leuke wedstrijd tegen Zwartsluis 1. De heren van team 6 wisten vier punten mee te snoepen. Jaap van Putten pakte er twee en Hans van den Berg en Harm Bosman ieder één. As. dinsdag sluit team 6 het 3e klasseschap voorlopig af met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Drost Wezep 2.


5. a  vry 11 apr  Dronten 74 3  - Kampenion 7     8- 2      
Jeroen Heldoorn  Fevzi Ozturk  Rense Beimers  dubbel
Geen persoonlijke resultaten bekend.

5. d  vry 11 apr  Kampenion 8  - Bultman/Smash 70 10    1- 9 
Anja Ringenier 1; Martijn Haanappel 0 en Karsten Nilsen 0

Bultman/Smash 70 10 heeft nog een kansje op de titel en dat heeft team 8 geweten. Het leed een kansloze nederlaag: 1 9. Alleen Anja Ringenier wist een puntje te pakken. Martijn Haanappel en Karsten Nilsen bleven puntloos. Komende vrijdag sluit team 8 in Ens de competitie af tegen een andere titelkandidaat: Smash-In 4.


5. f  vry 11 apr  Kampenion 9  - Hoonhorst 3     7- 3      
Alice Ringenier 3, (inv) Jentine Ringenier 2 en Gerard Wessels 2

Team speelde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hoonhorst 3. Anne van der Haar was verhinderd en voor hem speelde Jentine Ringenier (team 8). Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van waarbij team 9 uiteindelijk aan het langste eind trok: 7 3. Alice Ringenier was prima op dreef en bleef ongeslagen. Jentine Ringenier en Gerard Wessels pakten ieder twee punten. Team 9 gaat as. dinsdag op bezoek bij stadsgenoot s-Heerenbroek; de inzet is dan plaats twee.


Komende week volgt de laatste speelronde. Voor de teams 1, 3 en 5 staat er nog het één en ander op het spel. Team 1 moet boven zichzelf uitstijgen om de over Harderwijk 1 heen te wippen. Team 3 moet tenminste vijf punten zien te pakken tegen Harderwijk 2 om kampioen te worden. En team 5 moet bij Fitacc Emmeloord 2 vier punten zien te pakken om zeker te zijn van handhaving. Team 7 is al uitgespeeld. Voor de andere teams staat alleen de eer en de percentages nog op het spel. Tot volgende week.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion