FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 9 kwamen alle negen teams van Kampenion in actie. Team 1 leed een maximale nederlaag in Zwolle terwijl de titelkandidaten in de 3e klasse de teams 3 en 4 op koers bleven. Team 8 deelde in Hattem de punten met de koploper. De balans was negatief: driemaal winst, eenmaal gelijk en vijfmaal verlies. 
1. a vry 29 feb  TT Zwolle 4     - Kampenion 1    10- 0
Paul Kamstra 0, Ton Ringenier 0 en Simon vd Woude 0
Be Quick 62 1 lag team 1 nooit als tegenstander. Tafeltennis Zwolle 4 is het voormalige Be Quick 62 1. Misschien is daarom te verklaren dat team 1 een maximale nederlaag leed. Alleen in de partij tussen Robin Wildeman en Ton lagen er winstkansen voor Kampenion, maar Ton wist een aantal matchpoints niet te benutten. De tweede plaats lijkt nu definitief uit het zicht verdwenen. As. vrijdag ontvangt team 1 Harderwijk 1.
1. b vry 29 feb  TT Zwolle 5     - Kampenion 2     7- 3
Dick Hoekman 1, Marcel Makkink 1 en dubbel 1; Jackie vd Meulen 0
Ook team 2 speelde een uitwedstrijd tegen een team van Tafeltennis Zwolle team 5 maar deed dat op een andere locatie. Hoewel de Zwollenaren met een invaller uit de 2e klasse speelden, kwam team 2 niet verder dan een 7 3 nederlaag. Dick en Marcel namen de productie voor hun rekening; ieder één puntje in het enkelspel en samen wonnen zij ook het dubbel. Team 2 blijft daarmee op de gevaarlijke vijfde plaats staan. Komende vrijdag ontvangt team 2 het niet onbekende Smash-In 1 uit Ens, de ongenaakbare koploper in de poule.
3. a din 26 feb  Kampenion 3  - TT Zwolle 10     9- 1
Gerard Palland 3, (inv) Jordy ten Have 3, Samuel Aisa 2 en dubbel 1
Team 3 stelt steeds nadrukkelijker zijn kandidatuur voor de titel. Zelf won het met ruime cijfers van Tafeltennis Zwolle 10, terwijl concurrent Harderwijk 2 in Dalfsen de punten deelde met DTV 84 3. Gerard en invaller Jordy bleven ongeslagen en wonnen samen ook het dubbel. Samuel pakte twee punten. Komende vrijdag staat in Harderwijk de topper op het programma tussen Harderwijk 2 en team 3.
3. c vry 29 feb  Hoonhorst 1   - Kampenion 4     2- 8
Jan Ringenier 3, Jordy ten Have 2, Arie Hup 2 en dubbel 1
Team 4 ligt ook nog steeds op titelkoers. Het won in Hoonhorst met 2 8 van het eerste team van de gelijknamige vereniging. Arie en Jordy verloren deze avond weliswaar de ongeslagen status, maar als team blijft het prima gaan. In vier wedstrijden verspeelde team 4 namelijk slechts vier punten. Komende vrijdag ontvangt het Vined 2 dat tweede staat.
3. b vry 29 feb  Batfighters 2 - Kampenion 5     7- 3
Niels Alberts 2 en Gertjan Wessels 1; Menno Jansma 0
Team 5 snoepte in Elburg drie puntjes mee tegen het sterke Batfighters 2. Niels pakte twee punten en Gertjan één. Komende week speelt het de belangrijke thuiswedstrijd tegen Fitacc Emmeloord 2. Belangrijk, omdat een goed resultaat heel belangrijk is in de strijd tegen het spook dat degradatie heet.
3. d din 26 feb  Kampenion 6 - Zwartsluis 1       2- 8
Jaap van Putten 2; Harm Bosman 0 en Marco Ilbrink 0
Team 6 blijft het moeilijk houden in de 3e klas. Tegenstander Zwartsluis 1 normaal gesproken een team waartegen punten gepakt moeten worden bleek met 2 - 8 te sterk. Het lijkt nu al bijna een onmogelijke opgave om het vege lijf te redden. Jaap pakte de twee punten. Komende week gaat team 6 op bezoek bij het sterke Drost Wezep 2.
5. a din 26 feb  Kampenion 7 - Dronten '74 3     3- 7
Jeroen Heldoorn 2 en Rense Beimers 1; Fevzi Ozturk 0
Team 7 ontving het sterke Dronten 74 3. Het werd een leuke wedstrijd waarin de gasten met 3 7 aan het langste eind trokken. Jeroen (2) en Rense pakten de punten. Komende week is team 7 vrij.
5. d vry 29 feb  Smash '70 10 - Kampenion 8    5- 5
Henny Boxman 2, Anja Ringenier 2 en Martijn Haanappel 1
Team 8 ging in Hattem op bezoek bij koploper Bultman/Smash 70 10 dat afgelopen seizoen degradeerde uit de 4e klas. De start was voor Smash 70, maar team 8 herstelde zich keurig. Uiteindelijk hielden beide teams elkaar in balans: 5 5. Anja (2), Henny (2) en Martijn (1) verzorgden de productie. Team 8 blijft door dit resultaat meedoen. Komende vrijdag ontvangt team 8 de andere concurrent: Smash-In 4.
5. f  vry 29 feb  Hoonhorst 3  - Kampenion 9   3- 7
Anne vd Haar 3, Gerard Wessels 2, Alice Ringenier 1 en dubbel 1
Team 9 ging net als team 4 op bezoek bij een team van Hoonhorst; hier was het team 3. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van die Kampenion 9 met 3 7 naar zich wist toe te trekken. Anne bleef voor de derde opeenvolgende ongeslagen. Gerard scoorde tweemaal en Alice eenmaal. Alice en Gerard wonnen samen ook het dubbel. Team 9 blijft tweede en ontvangt komende vrijdag koploper s-Heerenbroek 1.
Als je hebt meegelezen, dan heb je kunnen zien dat er komende week (week 10) nogal wat belangrijke wedstrijden op het programma staan. Een aantal teams van Kampenion treft directe concurrenten en/of koplopers. Na vrijdag 7 maart weten we meer. Te meer omdat dan de eerste helft van de competitie er al weer opzit. Volgend weekend praat ik je weer bij.   
Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion