FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle twaalf teams kwamen in actie op zaterdag 11 maart. Zij speelden met wisselend succes. Zes teams verloren, twee teams speelden gelijk en vier teams kwamen tot winst. Maar hierbij moet worden opgemerkt dat een behoorlijk aantal teams tegen de (mede)koploper of tegen een heel sterke nummer twee speelde.


GTTC Groningen 2

-

Kampenion 1

5 5

Landelijk B

Arnaud 2, Ton 2 en Paul 1

Voor team 1 stond het toptreffen in Groningen tegen concurrent GTTC 2 op het programma. Beide teams bleken tot nu toe duidelijk te sterk voor de andere teams in groep 4 van de landelijk B-competitie. En zaterdag moest blijken welk team de sterkste was.

Team 1 speelde met Arnaud, Paul en Ton. Daan was jarig (happy birthday) en was verhinderd, al had hij graag gespeeld. Maar ook zonder Daan moest team 1 in staat worden geacht GTTC goed partij te bieden en dat bleek dan ook.

Na de eerste drie partijen stond het 1 2 in het voordeel van team 1. Paul versloeg Woudwijk nipt in vijven, Ton verloor vrij duidelijk van Scherpenhuizen en Arnaud was te sterk voor vd Meulen. En zo waren de beide 100%-spelers in groep 4 van de landelijk B-competitie (Ton en vd Meulen) direct van die ongeslagen status af.

Het dubbel ging heel nipt naar GTTC; Arnaud en Ton verloren met 10 12 in de vijfde game. Heel jammer, want het dubbel is vaak de sleutelpartij in een wedstrijd. En zo was de stand weer gelijk.

Na de zevende partij was de stand 3 4 in het voordeel van team 1. Paul verloor vrij kansloos van Scherpenhuizen, die prima op dreef was. Arnaud versloeg Woudwijk in straight games en Ton bracht vd Meulen zijn tweede nederlaag toe, eveneens in straight games .

Maar aan het eind van de wedstrijd was de balans weer in evenwicht: 5 5, zij het dat GTTC door het oog van de naald kroop en zelfs tweemaal. Eerst verloor Arnaud met 7 11 in de vijfde game van Scherpenhuizen, daar waar Arnaud een aantal winstkansen had. Daarna kwam Paul slechts een paar puntjes te kort tegen vd Meulen, eveneens 7 11 in de vijfde game. Gelukkig bracht Ton Kampenion in de laatste partij langszij, want een nederlaag zou erg geflatteerd zijn geweest. Als er één team aanspraak op de overwinning had mogen maken, dan was het team 1 geweest.

Toch geeft het resultaat vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Immers, team 1 is op de been gebleven en heeft ook na zaterdag de minste verliespunten in de groep. Verder hebben Arnaud, Paul en Ton aangetoond ook met de besten mee te kunnen. De komende wedstrijden is het zaak om niet te veel punten te verliezen om zo de druk op GTTC dat al een wedstrijd meer speelde- op te voeren. Op 15 april komt GTTC naar Kampen. Team 1 speelt dan zijn voorlaatste wedstrijd en GTTC zijn laatste. Maar zover is het nog niet.

Op zaterdag 18 maart as. komt Nieuwegein 1 op bezoek in Kampen, een tegenstander die zeker niet mag worden onderschat.


Wijk 16

-

Kampenion 2

7 3

Hoofdklasse

Erwin L. 2 en Gertjan 1; Jordy 0

Team 2 moest in Deventer op bezoek bij titelkandidaat Wijk 16 1. Het was zaak om een aantal punten mee te snoepen en dat lukte. Erwin wist twee punten te pakken en Gertjan 1. Jordy bleef ietwat verrassend- op 0 staan. Maar als team 2 tegen de topteams puntjes bij elkaar sprokkelt en tegen de andere teams tot winst weet te komen of weet gelijk te spelen, dan moet het zich kunnen handhaven in de Hoofdklasse. En dat was ook de doelstelling vooraf.

Entac 4 is in sporthal De Maten de eerstvolgende tegenstander.


Kampenion 3

-

Leogang SL 2

2 8

1e klasse

Karsten 1 en Martijn 1; Bram 0

Ook in de vierde wedstrijd van het seizoen kwam team 3 niet tot winst. Sterker nog, het leed een kansloze nederlaag tegen Leogang SL 2: 2 8. Alleen Karsten en Martijn wisten een puntje te pakken. En veel meer zat er ook niet in; alleen Karsten had in zijn laatste partij nog winstkansen. Eerlijkheidshalve moet ik opmerken dat Leogang Sl met Smash 70 3 de kandidaten voor de titel zijn in de 1e klasse. Het zal voor team 3 heel moeilijk worden om de laatste plaats te verlaten. En dat is een teleurstellende constatering.

Volgende week gaat team 3 op bezoek in Hoonhorst om daar tegen Hoonhorst 1 te spelen. Hoonhorst staat vijfde. Hopelijk weet team 3 dan het eerste positieve resultaat van het seizoen te behalen.


DTV 84 3

-

Kampenion 4

6 4

2e klasse

Ivan 3 en dubbel 1; Nick en Niels 0

Team 4 speelde ook al tegen de koploper. En in deze poule van de 2e klasse is dat DTV 84 3 uit Dalfsen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: team 4 verloor nipt met 6 4. Bij team 4 doet Ivan steeds meer van zich spreken. De benjamin van het team bleef namelijk ongeslagen tegen de koploper en dat is bijzonder knap. Als dit zo doorgaat, dan moet hij al weer hogerop en dan maar hopen dat we daar als vereniging de mogelijkheden voor hebben. Ik bedoel dat het maar afwachten is of Kampenion volgend seizoen een 1e klasteam heeft. Nick en Niels kwamen niet tot winst. Team 4 handhaaft zich prima in de subtop. En dat was ook zo ongeveer de doelstelling voor dit seizoen.

Volgende week ontvangt team 4 Leogang SL 4 uit Nunspeet.


Spoolde 1

-

Kampenion 5

3 7

3e klasse

Erwin G. 3, Mattias 3 en dubbel 1; Laurens 0

Team 5 boekte een regelmatige overwinning in en tegen het Zwolse Spoolde: 3 7. Jammer is het dat Laurens dit seizoen nog niet zijn normale niveau benadert. Maar ik denk dat hij dat zelf het meest vervelend vindt. Maar het komt vast wel weer goed met Laurens. Erwin en Mattias bleven beiden ongeslagen en het zevende punt pakten Erwin en Laurens in het dubbel. Door dit resultaat blijft team 5 in de top 3 meedraaien.

Volgende week komt een ander top 3team op bezoek: Smash 70 4 uit Hattem.


Kampenion 6

-

DTV 84 5

6 4

3e klasse

Hans 3, Stefan A. 2 en dubbel 1; Umit 0

Team 6 behaalde eindelijk weer eens een overwinning na twee nederlagen op rij. Tegenstander DTV 84 5 werd met 6 4 verslagen. Hans was (letterlijk en figuurlijk) de grote man met drie overwinningen. Stefan won tweemaal en samen met Hans pakte hij ook het dubbel. Umit had moeite met het niveau. Voor hem is het nog aanklampen in de 3e klasse. Door dit resultaat is team 6 weer in de race en heeft het weer uitzicht op handhaving.

Volgende week gaat het in Emmeloord op bezoek bij het sterke Fitacc Emmeloord 1.


Kampenion 7

-

Drost Wezep 3

9 1

4e klasse

Jentine 3, Joyce 3, Anja 2 en dubbel 1

De dames van team 7 blijven prima presteren. De vierde wedstrijd leverde de vierde overwinning op; tegenstander Drost Wezep 3 werd met de veelzeggende cijfers 9 1 naar huis gestuurd. En toch boden de spelers uit Wezep prima tegenstand. Maar over het geheel genomen was de overwinning verdiend. Jentine en Joyce bleven ongeslagen. Joyce presteerde het om een 0 2 achterstand tegen de sterkste Wezeper speler om te buigen in een 3 2 overwinning. Anja verloor tegen diezelfde speler met 2 3. Kortom, de cijfers 9 1 zijn wel terecht.

Voor zaterdag 18 maart staat in Dalfsen het toptreffen op het programma tussen DTV 84 6 en Kampenion 7.


Flits 7

-

Kampenion 8

5 5

4e klasse

Chiel 2, Stefan K. 2 en Christiaan 1

Team 8 speelde in Zwolle met 5 5 gelijk tegen Flits 7. Zoals de uitslag al doet vermoeden was het krachtsvershil niet groot. Toch kende de score een grillig verloop. Team 8 kwam namelijk met 4 - 1 achter, maar vccht zich prima terug tot 4 - 4. Flits nam opnieuw een voorsprong. maar Chiel bracht beide teams weer op gelijke hoogte. Team 8 blijft punten pakken in een poule waarin alle teams heel dicht bij elkaar staan.

Volgende week speelt team 8 thuis tegen Staphorst 4.


Kampenion 9

-

Smash 70 5

3 7

5e klasse

Silas 2 en Rijk 1; Jeroen 0

Team 9 speelde ook al tegen de koploper, in dit geval Smash 70 5 uit Hattem. De boys van team 9 boden prima tegenstand, maar verloren met 3 7. Jeroen, Rijk en Silas lieten weer zien goed te kunnen meekomen. Maar ze moeten alleen wat meer overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten. Ze kijken af en toe nog iets teveel tegen de tegenstander op. En dat is helemaal niet nodig. De boys moeten wat meer branie, wat meer bravoure krijgen. Silas pakte zaterdag 2 punten en Rijk 1. Jeroen was er dichtbij, maar kwam net tekort.

Op zaterdag 18 maart gaat team 9 op bezoek bij Fitacc Emmeloord 2.


Kampenion 10

-

Swift 64 1

0 10

5e klasse

Carlo 0, Nick 0 en Robin 0

Team 10 verloor met de maximale cijfers van Swift 64 1 uit Swifterbant. Ik heb het al vaker aangegeven dat team 10 het heel moeilijk heeft en dat niet de punten dit seizoen het belangrijkst zijn. Nee, het gaat er vooral om dat de spelers van team 10 het plezier in het spelletje blijven behouden. En gelukkig is dat laatste zo, zo vertelden zij mij. Carlo was dicht bij een overwinning, maar hij wist helaas een 2 0 voorsprong niet vast te houden. Alle andere partijen gingen met 0 3 verloren.

Volgende week gaat team 10 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 10.


Heino 1

-

Kampenion 11

6 4

Welp-/pupilklasse

Albert 2, (inv) Gert-Jan 1 en dubbel 1; (inv) Bas 0

Ja en ook team 11 speelde tegen de koploper. Tot dusver bleek Heino 1 namelijk veel te sterk voor zijn tegenstanders. Team 11 was dan ook gewaarschuwd. Of nee, dat zeg ik verkeerd; ik had de spelers vooraf juist niet gewaarschuwd. En dus konden zij vrijuit spelen (als zij tenminste niet zelf de uitslagen en standen hadden bijgehouden).

Team 11 speelde een prima wedstrijd in Heino. Het kwam weliswaar met 3 0 achter, maar het vocht zich heel knap terug. Uiteindelijk verloor het nipt met 6 4. Albert pakte 2 punten, Gert-Jan 1 en samen wisten zij ook het dubbel te winnen. Bas kwam niet tot winst. Bas stond al lange tijd als invaller vast, maar op de valreep viel ook Gert-Jan in, omdat Pascal ziek was. Wat een weelde dat we over zoveel welpen beschikken.

De wedstrijd van team 11 van zaterdag 18 maart tegen Leogang SL 9 wordt uitgesteld naar vrijdagavond 24 maart om 18.15 uur!


Kampenion 12

-

Flits 12

7 3

Welp-/pupilklasse

Gert-Jan 3, Guido 2, Laurens Te. 1 en dubbel 1

Het wordt erg eentonig, maar ook team 12 speelde tegen de koploper. Eigenlijk moet ik schrijven medekoploper, want beide teams stonden bovenaan met 21 punten uit drie wedstrijden. En team 12 speelde net als team 11- een prima wedstrijd. Het kwam met 0 2 achter, maar het liet zich niet uit het veld eh pardon van de tafel- slaan. In de resterende acht wedstrijden stonden de boys van team 12 nog maar één puntje af. Gert-Jan, die s morgens al met team 11 had gespeeld, bleef ongeslagen. Guido pakte twee punten en Laurens één. Het zevende punt pakten Gert-Jan en Guido in het dubbel. Door de 7 3 overwinning op de medekoploper staat team 12 nu alleen eerste en heeft het vier punten voorsprong op datzelfde Flits 12. Wie had dat aan het begin van het seizoen kunnen denken.

Op zaterdag 18 maart ontvangt team 12 weer een team uit Zwolle: Spoolde 3.


Zes teams speelden deze zaterdag tegen de (mede)koploper en twee teams speelden tegen een sterke nummer twee. Dan is het niet zo gek als de balans negatief is uitgevallen. Een aantal teams hield zich prima staande in het treffen tegen de koploper: team 1, 8 en 12. En de teams 4 en 11 verloren nipt. Met deze achtergrondinformatie moeten we constateren dat de resultaten nog niet zo slecht zijn. Als wedstrijdsecretaris jeugd ben ik in ieder geval niet ontevreden.

Tot volgende week!


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion