FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 3 december kwamen elf van de twaalf teams in actie op de laatste speeldag. Eigenlijk stond alleen voor team 3 nog iets op het spel, wat het: het kampioenschap. Een 5 5 gelijkspel zou genoeg zijn. Maar dat heeft er geen moment in gezeten. DTV 84 2 bleek met 7 3 te sterk. De balans was deze zaterdag negatief: 5x winst en 6x verlies. En dat is dit seizoen niet vaak vcorgekomen.

Kampenion 1

-

Flits 1

1 9

Landelijk B

Ton 1; Gert K. 0 en Rick 0

Team 1 speelde de laatste wedstrijd tegen het naburige Flits 1 uit Zwolle. Voor team 1 stond er weinig meer op het spel dan de eer en de percentages. Maar tegenstander Flits kon kampioen worden. Vooraf stond het één puntje voor op HTTC uit Houten. Team 1 wilde natuurlijk zijn sportieve plicht vervullen. Maar op voorhand was al bekend dat het heel lastig zou worden om punten te pakken tegen Daan en Joris. En dat bleek ook, al kwam Ton aardig in de buurt tegen Joris. Nee, de punten moesten worden gepakt tegen Stefan. Ton lukte dat overtuigend. Gert was er dichtbij, maar moest zich in de beslissende vijfde game gewonnen geven. Achteraf bleek de zege van Ton of Stefan het enige winstpunt te zijn. Gert en Rick kwamen niet tot winst. En dus won Flits met 1 9. En aangezien HTTC met 1 9 won bij SKF, is Flits kampioen in deze poule van landelijk B. Proficiat!

Team 1 beëindigt het seizoen als vijfde met 36 punten uit tien wedstrijden. En dat is toch wel een teleurstellend puntenaantal. Zo reëel moeten we zijn. Vooraf had ik gerekend op een plaats bij de eerste drie, maar dat heeft er dit seizoen geen moment ingezeten.

Bij team 1 gaat het nodige veranderen. Gert en Rick Kwast vertrekken bij Kampenion. Dat betekent dat team 1 en 2 volgend seizoen worden gemixt.

Ik wens Gert en Rick veel succes bij hun nieuwe vereniging en natuurlijk ietsje minder als zij straks tegen Kampenion moeten spelen. Team besloot de competitie als vijfde met 36 punten uit 10 wedstrijden.


Kampenion 2

-

Disnierats 1

8 2

Landelijk C

Arnaud 3, Erwin L. 2, Paul 2 en dubbel 1

Team 2 sloot de competitie af tegen nummer 4, Disnierats uit Hoorn. Bij ruime winst zou team 2 de tweede plaats veilig stellen en het seizoen op een positieve manier afsluiten. Team 2 slaagde daar prima in. Met 8 2 wees het de gasten terug. Arnaud bleef ongeslagen en Erwin en Paul pakten ieder twee punten. Ook het dubbel bleef in Kampen. Al met al hebben we een vrij aardige wedstrijd gezien. Team 2 heeft het seizoen goed afgesloten. Zoals hiervoor aangegeven, gaat er dus wat veranderen qua teamsamenstelling. Arnaud en Paul gaan naar team 1 en Erwin blijft in team 2 spelen. Hij krijgt daar gezelschap van de boys van team 3: Gertjan, Jordy en Roeland. De rol van Erwin verandert dan van derde speler naar kopman. Maar ik ben ervan overtuigd dat Erwin die rol prima aankan. Team 2 werd tweede met 62 punten uit 10 wedstrijden.


DTV 84 2

-

Kampenion 3

7 - 3

1e klasse

Jordy 2 en Roeland 1; Gertjan 0

Team 3 stond vooraf voor de finale van het seizoen. Het ging in Dalfsen met DTV 84 2 uitmaken wie kampioen zou worden in de 1e klasse. Team 3 had aan een gelijkspel genoeg. In gezelschap van coach Simon en enkele supporters ging men naar Dalfsen. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor DTV. Sterker nog, team 3 kreeg in de eerste vier partijen geen enkele kans en zo kwam er een 4 0 achterstand op het wedstrijdformulier. Tja en dan wordt het wel erg moeilijk natuurlijk. Jordy wist de hatelijke nul van het formulier te krijgen, maar Gertjan en Roeland (zij het heel nipt) verloren de volgende partijen en zo was de wedstrijd en de competitie als na zeven partijen beslist in het voordeel van DTV: 6 1. Het werd vervolgens eerst nog 7 1 waarna Jordy en Roeland de uitslag een wat dragelijker aanzien gaven: 7 3. Felicitaties aan DTV 84 2. Zij wonnen verdiend en dus gaat de titel ook terecht naar de boys uit Dalfsen. Zo zie je maar weer, je kunt negen wedstrijden bovenaan staan en dan nog de titel mislopen. Vergelijk het maar met een wielrenner die 180 km alleen op kop rijdt en net voor de streep wordt ingelopen. Dat is sport. Toch kunnen Gertjan, Jordy en Roeland terugkijken op een goed seizoen. Volgend seizoen krijgen zij versterking van Erwin en zullen zij samen het nieuwe team 2 vormen. Team 3 eindigde als tweede met 70 punten uit 10 wedstrijden.


Kampenion 4

-

Harderwijk 1

3 7

1e klasse

Karsten 2 en Robbert 1; Bram 0

Team 4 (laatste) ontving nummer voorlaatst Harderwijk 1. Het werd een aardige en spannende wedstrijd die uiteindelijk in Harderwijks voordeel werd beslist: 3 7. Karsten pakte twee punten en Robbert één. Bram kwam niet tot winst. Je ziet dat de spelers af en toe net te kort komen. Dat moet wel haast te maken hebben met de weinige uren die de spelers doordeweeks achter de tafel doorbrengen. In de 1e klasse redt je het niet met alleen op zaterdag een wedstrijd spelen, tenzij je bulkt van het talent. Maar ik ga ervan uit dat de boys een herkansing krijgen, omdat team 3 er straks tussen uit valt . Daarmee zou team 4 de plek van team 3 in de 1e klasse kunnen innemen. Hopelijk nemen de boys de 1e klasse dan wat serieuzer, zodat zij voor handhaving kunnen gaan. De 1e klasse zal verzwakt zijn doordat de nummers 1 en 2 verdwijnen. Verder verwacht ik dat een aantal sterke spelers bij andere teams hogerop gaat. We gaan het volgen. Team 4 werd zesde en laatste met 19 punten uit 10 wedstrijden.


Kampenion 6

-

Flits 6

4 6

3e klasse

Laurens 2, Erwin G. 1 en Jentine 1

Voor team 6 was het zaak om een aantal puntjes tegen Flits 6 mee te snoepen. Dan zou het namelijk concurrent Drost Wezep 2 op afstand houden. Welnu, team 6 slaagde daar aardig in. Het wist 4 punten te pakken tegen het toch wel sterke Flits 6. Laurens scoorde tweemaal en Erwin en Jentine ieder eenmaal. Daarmee heeft team 6 zich definitief in veilige haven gespeeld en mag het ook komend seizoen in de 3e klas uitkomen. En dat was vooraf ook de doelstelling. Team 6 werd vierde met 34 punten uit 8 wedstrijden.


Be Quick 62 4

-

Kampenion 7

4 6

4e klasse

Eline 1, Frank 1 en Stefan A. 1 (allen uit 2)

Team 7 was vorige week al kampioen geworden en dus stond er voor de spelers niks anders meer op het spel dan de eer en de percentages. Tegenstander Be Quick speelde met slechts twee spelers en dus stond team 7 direct al met 0 3 voor. Daar kwamen nog drie punten bij, want alle spelers wonnen en verloren een partij. Zo beëindigt team 6 de competitie als eerste met 61 punten uit 8 wedstrijden.


Kampenion 8

-

Batfighters 5

10 0

4e klasse

Ibrahim 3, Niels 3, invaller Anja 3 en dubbel 1

Ook team 8 werd vorige week al kampioen. Het ontmoette in de laatste wedstrijd nummer laatst Batfighters 5 uit Elburg. Ook deze wedstrijd werd voor team 8 een spelletje van kat en muis , want het was veel te sterk voor de tegenstander. Met invaller Anja won het voor de derde opeenvolgende maal met 10 0. Ibrahim en Niels bleven de hele competitie zonder verlies en eindigden dus beiden op 100% al speelde Niels wel meer wedstrijden dan Ibrahim. Keurig heren. Team 8 werd onbedreigd eerste met 85 punten uit 10 wedstrijden.


Vined 2

-

Kampenion 9

6 4

4e klasse

Hans 1; Christiaan en Stefan K. 0 (allen uit 2)

Team 9 speelde de laatste wedstrijd in Heerde tegen Vined 2. De tegenstander speelde met een invaller uit team 1 (3e klas) en dus telden de door hem gewonnen punten niet mee. In de overige wedstrijden wist alleen Hans een puntje te pakken en dus verloor team 9 met 6 4. Christiaan en Stefan kwamen niet tot winst. Opvallend was dat Hans zijn partij tegen 3e klasser Stigter eenvoudig met 3 0 wist te winnen. Team 9 sloot de competitie af op een vierde plaats met 42 punten uit 10 wedstrijden.


Flits 10

-

Kampenion 10

0 10

5e klasse

Anja 3, Chiel 3, invaller Renate 3 en dubbel 1

Team 10 was twee weken geleden al kampioen geworden en het mocht de competitie in de 5e klas afsluiten in Zwolle tegen Flits 10. Het wordt wat eentonig, maar team 10 wist de maximale score te behalen. En dat is knap, want Renate viel in, omdat Danny en Joyce verhinderd waren. Heel opvallend dat Renate als invaller meer punten pakte dan in haar eigen team. Anja en Chiel kwamen geen moment in de problemen. Team 10 werd dus afgetekend eerste met 88 punten uit 10 wedstrijden. Als ik het wel heb, heeft Anja als meisje pupil een B-licentie weten te halen door in de 5e klasse op een percentage van 96 te eindigen.


Kampenion 11

-

Leogang SL 7

3 7

5e klasse

Aart 1, Harmen 1 en Renate 1

Team 11 sloot de competitie af tegen Leogang SL 7 uit Nunspeet. En ook in deze laatste wedstrijd wist team 11 niet tot winst te komen; Leogang bleek met 3 7 te sterk. Toch moeten we positief terugkijken op dit seizoen. Team 11 heeft naar de mogelijkheden gepresteerd. Er zat nog niet meer in dan een zesde en laatste plaats. Maar ik heb wel het idee dat team 11 in een vrij sterke poule was ingedeeld. Harmen, Renate en Aart snoepten af en toe hun puntjes mee. Volgend seizoen kan het alleen maar beter gaan. Team 11 eindigde als zesde en laatste met 23 punten uit 10 wedstrijden.


Spoolde 3

-

Kampenion 12

1 9

welp-/pupilklasse

Rijk 3, Silas 3, Jeroen 2 en dubbel 1

Team 12 sloot het seizoen in stijl af. Het hele seizoen bleek het te sterk voor de tegenstanders en dat was vandaag niet anders. In het Zwolse Spoolde versloeg met team 3 van die vereniging met 1 9. Rijk en Silas bleven zonder verlies en Jeroen pakte twee punten. Rijk en Silas pakten samen ook het dubbel. Team 12 is dus met vlag en wimpel kampioen geworden. De spelers zijn de welp-/pupilklasse ontgroeid. Volgend seizoen zullen we hen dan ook niet meer in die klasse indelen. Team 12 behaalde in 8 wedstrijden 66 punten en werd dus eerste.


De eindbalans van het seizoen is dus zeer positief: vijf kampioenschappen,twee tweede plaatsen, twee vierde plaatsen, een vijfde plaats en twee zesde plaatsen. Op papier degradeert alleen team 4.

Op zaterdag 3 december tegen de klok van zessen hebben we met elkaar teruggekeken op het seizoen van alle twaalf teams. En natuurlijk hebben we daarbij iets meer aandacht besteed aan de kampioensteams. Leuk was het dat zoveel jeugdleden en zoveel ouders aanwezig waren en ook een aantal trainers was van de partij. Hartstikke leuk.

Daarmee is de najaarscompetitie 2005 geschiedenis, een heel succesvol seizoen. Eind januari 2006 pakken we de draad weer op!


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion