FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Voor zaterdag 20 november stond voor een aantal jeugdteams een topwedstrijd op het programma. Of het stond zelf eerste en moest aantreden tegen de nummer twee, of het stond tweede en moest aantreden tegen de koploper. Team 2 versloeg Smash nipt, team 9 versloeg koploper Spoolde overtuigend en team 10 dwong koploper Leogang SL 13 in eigen huis een gelijkspel af. Ditmaal was het juist team 1 dat een nederlaag leed en dat was voor het eerst in achttien wedstrijden.

Team 1 (Gert Kwast, Rick en Ton) bleef deze zaterdag in de buurt. Na een aantal verre uitwedstrijden, speelde het nu in Dalfsen tegen DTV 84 2. Uitwedstrijden in Dalfsen zijn altijd lastig; bovendien is DTV 84 2 een vrij sterk team. Kortom, dat het niet gemakkelijk zou worden, was bekend.
En die verwachtingen kwamen uit.
Team speelde in de volgende opstelling: Rick (x), Ton (y) en Gert (z).
Rick opende het bal tegen Jouke Mentjox. Gaf Rick Jouke in Kampen geen enkele kans, ditmaal was het andersom. Rick verloor in straight games: 1 0. Vervolgens kwamen de beide kopmannen Jan Jaap Schipper en Ton- in actie. Coach Simon hoopte vooraf via deze opstelling een 0 3 voorsprong te pakken, wat niet ondenkbaar zou zijn geweest. Maar het liep anders. Ton verloor eveneens in straight games (voor het eerst dit seizoen) en dus stond het 2 0 voor DTV 84 2. Jan Jaap speelde het spelletje slimmer dan in Kampen, minder afwachtend en dus was de overwinning verdiend. Het was nu aan Gert om te proberen team 1 terug in de wedstrijd te brengen en Henk Jan van der Berg moest daarvan het slachtoffer worden. Gert pakte de eerste twee games vrij overtuigend, maar moest de derde aan Henk Jan laten. Gelukkig was de vierde game weer voor Gert: 2 1. Het dubbel werd weer een spannende aangelegenheid. Gert en Ton namen het op tegen Jan Jaap en Jouke. De Dalfsenaren bleken de gelukkigste na vijf games: 3 1. Na het dubbel stond Rick voor de zware taak om Jan Jaap van de winst af te houden, wat hem in Kampen nipt lukte. Ditmaal liet Jan Jaap er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. Met 3 0 wees hij Rick overtuigend terug: 4 1. Daarmee tekende de nederlaag zich af en misschien zelfs wel een ruime.
Gert stond opnieuw voor een moeilijke opdracht om team 1 proberen terug in de wedstrijd te brengen en wel tegen Jouke Mentjox. En opnieuw slaagde Gert daar heel knap in. De partij ging over de volle vijf games en gelukkig wist hij de partij uit het vuur te slepen: 4 2. Hopelijk is Gert daarmee de vormcrisis en de periode van twijfel te boven. Als je twee punten tegen DTV 84 2 pakt, dan heb je het goed gedaan. Het was aan Ton om tegen Henk Jan van der Berg om het verschil terug te brengen tot één. De eerste twee games gingen in no-time naar Ton en ja, dan sluipt er toch wat gemakzucht in het spelletje; de derde en vierde game gingen dan ook naar Henk Jan. Gelukkig was Ton op tijd weer bij de les en was de vijfde game weer een kopie van de eerste twee (3 11): 4 3.
Tegen kopman Jan Jaap speelde Gert een sterke partij, maar toch kon hij niet voorkomen dat Jan Jaap ook in zijn derde partij geen game hoefde af te staan. Toch verloor Gert de games vrij nipt en hij kan dan ook terugkijken op een goed optreden deze middag: 5 3. Daarmee was duidelijk dat een gelijkspel deze middag het maximaal mogelijke is. Dan moesten de laatste twee wedstrijden worden gewonnen. Eerst was de beurt aan Rick tegen Henk Jan van der Berg. Hoewel de games niet veel krachtsverschil te zien gaven, stond het na afloop van de partij wel 3 1 voor Henk Jan. Daarmee bleef Rick voor het eerst dit seizoen puntloos. Zoiets kan een keer gebeuren: 6 - 3. De laatste partij van de middag ging tussen Jouke Mentjox en Ton. Gelukkig hield Ton het koppie erbij en kwam hij geen moment in de problemen. In straight sets wist Ton de partij overtuigend naar zich toe te trekken: 6 4.
Daarmee leed team 1 (in deze samenstelling) de eerste nederlaag in achttien wedstrijden en dus ook de eerste van dit seizoen. De overwinning van DTV 84 2 was verdiend. De boys staan weer met de beentjes op de grond. Gelukkig bleef de schade beperkt. Tegenstander DTV 84 2 liep twee puntjes in, maar Entac 1 dat samen met DTV 84 2 op veertien punten achterstand stond- verloor zelfs met 7 3 van DTTC 78 1. In theorie kan team 1 komende zaterdag in Enschedé kampioen worden als het tegen Entac 1 moet aantreden. Als DTV 84 geen drie punten of mee inloopt op team 1, dan kan de vlag in top. Team 1 blijft koploper met 55 punten uit acht wedstrijden.

Team 2 (Arnaud, Erwin en Paul) zelf eerste- speelde thuis tegen nummer 2 Smash 1 uit Losser. De uitwedstrijd werd destijds met 4 6 gewonnen en het was zaak om nu minimaal dezelfde uitslag neer te zetten om niet alleen de tegenstander, maar ook nummer 3 Entac 2, op afstand te houden. Entac 2 is namelijk de laatste wedstrijden sterk op dreef en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.
Team 2 begon overtuigend aan de wedstrijd. Allereerst versloeg Paul tegenstander Peters met 3 1 na de eerste game te hebben verloren en vervolgens wist Arnaud de sterke Korfage met dezelfde cijfers te verslaan: 2 0.
Helaas kon Erwin de goede start geen dito vervolg geven. Tegen de op papier zwakste speler Wayenberg- verloor hij teleurstellend met 1 3: 2 1.
Het dubbel heeft team 2 dit seizoen nog maar weinig punten opgeleverd en ook ditmaal ging het dubbel verloren; Arnaud en Erwin verloren in vier sets: 2 2.
Toen Arnaud vervolgens in straight sets van Korfage verloor, leken zich donker wolken samen te pakken boven team 2 en de kampioensaspiraties: 2 3. Gelukkig liet Paul zich niet verschalken door Wayenberg. Na vier games bleek Paul de sterkste: 3 3. Erwin verbaasde vriend en vijand door de sterkste Smashspeler Korfage- met 3 0 kansloos te laten. Op vallend dat Erwin tegen de sterkste spelers op zijn best is en tegen de zwakkere spelers moeite heeft om het spel te maken: 4 3.  Arnaud vergrootte vervolgens de voorsprong door Wayenberg met 3 0 overtuigend te verslaan: 5 3. Erwin moest daarna aantreden tegen Peters, ook een sterke speler. Beide spelers bleken aan elkaar gewaagd en hadden dan ook de volle vijf sets nodig om een winnaar aan te wijzen. Erwin bleek hier de gelukkigste: 6 3. Het was nu aan Paul om het slotakkoord te plaatsen en wel tegen de sterke Korfage. Ook dit was een bijzonder spannende partij en ook hier ging de match over vijf games. Hier toonde Korfage zich echter de gelukkigste door op 9 9 met twee lucky ballen de partij naar zich toe te trekken: 6 4. Door deze nipte overwinning houdt team 2 inderdaad Smash op afstand. Wel ziet het Entac 2 dichterbij komen na diens 1 9 overwinning op Swift (D) in Deventer.
De tussenstand bovenin ziet er nu als volgt uit:
1. Kampenion 2     7 47
2. Smash 1                    7 42
3. Entac 2                     6 38
Volgende week speelt team 2 thuis tegen Swift (D) 1 en Entac 2 thuis tegen Swifterbant 1. En op de laatste wedstrijddag is het Smash 1 Entac 2 terwijl voor team 2 de competitie er dan al opzit.
Het worden nog spannende weken voor team 2.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) speelde thuis tegen Hoonhorst 1. De eerste wedstrijd in Hoonhorst ging met 6 4 verloren; vijf van de zes nederlagen gingen over vijf games. Hoonhorst bleek deze middag niet in de sterkste opstelling te spelen en daar moest team 3 van zien te profiteren.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: team 3 profiteerde hier inderdaad van. Tegenstander Hoonhorst werd naar een 8 2 nederlaag gespeeld. Nu gingen vier partijen over vijf games en ditmaal gingen er drie naar team 3. Robbert bleef vanmiddag knap ongeslagen en versloeg heel keurig de nummer 1 van de percentagelijst M. Disselhorst- met 3 0. Gertjan en Roeland pakten ieder twee overwinningen en het achtste punt haalden Gertjan en Robbert in het dubbel.
Al met al een prima overwinning waarmee het de tegenstander van vanmiddag passeert in de stand. Het staat nu zomaar tweede met 38 punten uit zeven wedstrijden en het is ook nog mogelijk om die tweede plaats vast te houden. Heel netjes.

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Karsten) moest naar Wezep om daar de sportieve strijd aan te binden met Drost Wezep 1 dat zich na een moeizame start aan het niveau van de 2de klasse heeft aangepast. Het verhaal van team 4 is inmiddels wel bekend: het wint alle wedstrijden met uitzondering van die tegen Batfighters, het 1ste klasteam dat 2de klas speelt. Tegen Drost Wezep echter leek daar verandering in te komen, want de Wezepers namen brutaal een 4 1 voorsprong. Drie van de vier verliespartijen gingen overigens over vijf games, maar toch. Dit lieten de boys niet op zich zitten en zij wisten de resterende vijf partijen te winnen, waarvan ook twee in vijven. Aldus pakte team 4 alsnog de overwinning en gaat het definitief beslag leggen op de tweede plaats. Het heeft 53 punten uit acht wedstrijden.

Team 5 (Jordy, Laurens en Martijn) is met Be Quick 62 1 en Flits 4 in een strijd verwikkeld om de veilige vierde plaats. Team 5 speelde vandaag tegen het sterke Smash 70 3 en de beide Zwolse teams speelden tegen elkaar. Jordy en Martijn hebben in de achterliggende week ander materiaal gekregen ; Jordy noodgedwongen (breukje in het frame) en Martijn vrijwillig. Hij heeft ervoor gekozen om het met korte noppen te proberen. Jordy moest duidelijk nog wennen aan het nieuwe materiaal. Hoewel hij niet slecht speelde, waren de zekerheidjes en automatismen iets minder aanwezig. Hij bleef voor het eerst dit seizoen puntloos. Martijn kon al heel aardig uit de voeten met de korte noppen en hij pakte één puntje. Ook Laurens wist een puntje mee te snoepen en helaas bleef het daarbij. Team 5 verloor dus met 2 8. Aangezien Flits met diezelfde cijfers Be Quick 62 1 versloeg, staan dat laatste team en team 5 gedeeld vierde/vijfde met 33 punten uit acht wedstrijden en Flits 4 net daarboven. Volgende week ontmoet team 5 Flits 4 in sporthal De Maten .

Team 6 (Ivan, Nick en Stefan Alteveer) moest deze zaterdag naar Nunspeet voor de belangrijke wedstrijd met Leogang SL 8. Vooraf stond Leogang SL 8 op de tweede plaats en team 6 op de derde; de achterstand bedroeg drie punten. Waarom dan toch een belangrijke wedstrijd vraag je je misschien af. Welnu, de nummers 1 en 2 promoveren aan het eind van het seizoen.
De boys van team 6 waren helemaal los in Nunspeet, want ging de eerste wedstrijd nog met 3 7 verloren, ditmaal werd met 2 8 gewonnen. Heel knap. Ivan en Nick bleven ongeslagen en Stefan pakte één puntje mee. Het achtste punt behaalde Ivan en Nick in het dubbel.
Daarmee wisselen beide teams van plaats en staat team 6 nu tweede met drie punten voorsprong op de tegenstander van vandaag (50 tegen 47 punten). Bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van team 6. Volgende week moet team 6 opnieuw naar Nunspeet voor de zware wedstrijd tegen Leogang SL 6. En in de laatste wedstrijd ontmoet het nummer laatst Smash 70 7. Team 6 heeft het dus nog (grotendeels) in eigen hand. Succes jongens!

Team 7 (Eline, Jentine en Michael) speelde deze zaterdag tegen titelkandidaat Drost Wezep 2. In de openingspartij zorgde Jentine bijna voor een verrassing door tegen H. vd Schootbrugge in de vijfde game een voorsprong van 8 4 te pakken. Helaas ging zij toen passiever spelen waardoor de tegenstander alsnog wist te ontsnappen. Dit was dan ook meteen de meest spannende partij van de middag. Verder wist alleen Michael een puntje te pakken door tegenstander Hertsenberg met 3 0 te verslaan. Alle overige partijen gingen dus naar de Wezepers en dus is de 1 9 nederlaag verklaard. Eline en Jentine bleven puntloos. Team 7 blijft dus vijfde en laatste met 17 punten uit acht wedstrijden.

Team 8 (Christiaan, Stefan Kok en Umit) moest vandaag naar Dalfsen voor de heel zware uitwedstrijd tegen DTV 84 9 dat vandaag al kampioen kon worden. De thuiswedstrijd eindigde destijds in 1 9, dus de boys konden de borst nat maken. Chistiaan, Stefan en Umit verweerden zich bijzonder knap en het werd dan ook zeker geen walk-over voor DTV 84 9. Weliswaar won het ruim met 8 2, maar slechts drie partijen gingen in drie games naar de Dalfsenaren. Met een beetje meer geluk was het 6 4 geworden. Maar goed. Al met al toch een knappe prestatie van team 8. Het staat nu vierde met 23 punten uit zes wedstrijden. Team 8 heeft de wedstrijden met de nummers laatst (as. zaterdag) en de nummer drie nog voor de boeg.

Team 9 (Hans, Niels en Willem) stond voor de belangrijke wedstrijd tegen koploper Spoolde 2. Vooraf had team 9 drie punten minder dan de Zwollenaren waarbij moet worden opgemerkt dat het een wat zwaarder programma achter de rug had in de tweede helft. De eerste wedstrijd in Zwolle werd met 3 7 gewonnen en het was zaak om opnieuw met (tenminste) die cijfers de tegenstander te verslaan. De boys van team 9 speelden een prima wedstrijd. De tactische aanwijzingen werden goed opgepakt en Hans, Niels en Willem speelden de tegenstanders dan ook naar een 8 2 nederlaag. Heel knap. Daarmee neemt team 9 de eerste plaats over en heeft het een voorsprong van drie punten voorsprong op datzelfde Spoolde 2 en vier punten op Leogang SL 11 (61 tegen resp. 58 en 57 punten). Beide concurrenten spelen volgende week in Zwolle tegen elkaar en team 9 ontmoet dan thuis Flits 9. Dan moet het promotie veilig stellen. Ook hier promoveren namelijk de nummers 1 en 2. Dat mag eigenlijk niet meer misgaan. Nog even volhouden, jongens.

Team 10 (Anja, Erwin Genuït en Jeroen) speelde ook al een topper. Vooraf stond Leogang SL 13 eerste met 46 punten uit zes wedstrijden en team 10 tweede met 40 punten uit vijf wedstrijden. Het was voor team 10 zaak om de schade te beperken en het karwei in de laatste twee wedstrijden af te maken. Welnu, team 10 slaagde prima in die opzet. Het sleepte een 5 5 gelijkspel uit het vuur. Erwin bleef opnieuw ongeslagen en Anja pakte knap twee overwinningen. Jeroen was ook dichtbij een zege, maar kwam in de vijfde game tekort. In de stand verandert er dus niets, maar Leogang SL 13 heeft nog maar één wedstrijd voor de boeg (tegen Smash-In) en team 10 nog twee waarvan één tegen nummer laatst Hoonhorst 6. Leogang SL staat nog steeds eerste met 51 punten uit zeven wedstrijden en team 10 staat tweede met 45 punten uit zes wedstrijden. Het kampioenschap is dus nog altijd mogelijk. Succes dame en heren!

Al met al dus prima resultaten op deze zaterdag de 20ste november. Alleen team 1 leed een nederlaag in een topwedstrijd , alle andere teams hielden zich knap staande. Ik wil nog maar niet vooruitlopen op mogelijke kampioenschappen en promoties, maar feit is wel dat de jeugdafdeling van Kampenion met een prima seizoen bezig is.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion