FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Nadat eerder de indeling van de landelijke competitie al bekend was, volgde op maandag 2 januari jl. die van de Hoofdklasse. Namens Kampenion is jeugdteam 2 hier vertegenwoordigd. Voor drie van de vier spelers zal het even wennen zijn, want de tegenstanders komen nu niet alleen uit de regio Zwolle.

Alleen Erwin Landman, aanvoerder van team 2, heeft al eerder buiten de regiogrenzen competitie gespeeld. Eerst in de Hoofdklasse en vervolgens twee seizoenen op landelijk (C) niveau. Maar voor Jordy ten Have, Roeland Trommel en Gertjan Wessels is de nieuwe competitie straks één groot avontuur .
Leek team 2 in eerste instantie in een poule van slechts vijf teams te worden ingedeeld, bij de definitieve indeling is dat gelukkig niet het geval. Entac 4 uit Enschedé vult de zesde plaats op.
Team 2 komt in poule A uit en deze poule kent een aantal leuke tegenstanders. Op voorhand lijkt Wijk 16 1 uit Deventer het te kloppen team in de poule, omdat het vorig seizoen als tweede eindigde. Maar ook Vitesse 35 1 (derde) uit Hengelo zal zich in de titelstrijd willen mengen. Ugchelen 1 en Entac 4  zijn moeilijker in te schatten. Ugchelen eindigde vorig seizoen als vijfde en zag haar aanvraag Hoofdklasse gehonoreerd. Bij de vereniging Entac leek het er in eerste instantie op dat er drie teams in de 1e klasse van de regio Twente gingen spelen. Aangezien er echter nog één plaats vrij was in de Hoofdklasse, heeft Entac de sterkste 1e klassers bij elkaar gezet en alsnog in de Hoofdklasse ingeschreven. Over het niveau kan dus nog niet te veel worden gezegd. Al met al denk ik dat team 2 Ugchelen en Entac achter zich moet kunnen houden.  De vijfde tegenstander is oude bekende DTV 84 2 dat afgelopen seizoen Kampenion 2 net de baas bleef in de strijd om het kampioenschap. Maar Kampenion 2 is met de aanwezigheid van kopman Erwin Landman natuurlijk sterker geworden.

Alle teams op een rijtje:
A Kampenion 2 (14.00 uur)
B Vitesse 35 1 (10.00 uur)
C Ugchelen 1 (13.30 uur)
D Entac 4 (10.00 uur)
E Wijk 16 1 (13.30 uur)
F DTV 84 2 (14.00 uur)

Als ik de tegenstanders zo bekijk, dan moet team 2 dus gevrijwaard kunnen blijven van het spook dat degradatie heet. Een plaats bij de eerste drie behoort zeker tot de mogelijkheden.
Team 2 start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse 35 1. Aangezien dat team afgelopen seizoen als derde eindigde, weet team 2 na die wedstrijd ongeveer wat het dit seizoen kan verwachten.
We gaan het volgen.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion