FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de laatste week van de basisschoolvakantie organiseerde tafeltennisvereniging Kampenion voor haar jeugdleden een zogenaamde trainingsweek. Na een vakantie vol luieren en (wellicht) werken is de tafeltennisweek een mooie gelegenheid om langzaam maar zeker weer in het ritme te komen.

De trainingsweek duurde van maandag 13 t/m donderdag 16 augustus en er deden 18 jeugdleden mee in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar.
De deelnemers waren: Mattias Beimers, Chiel ten Brinke, Niek ten Brinke, Pascal Bruins, Jordy ten Have, Albert Hoeve, Ivan Hollander, Jelle van der Kamp,  Gert-Jan de Lange, Robin Makkink, Anja Ringenier, Jentine Ringenier, Ton Ringenier, Renate Scheper, Ben-Jan Smit, Danny Visscher en Guido Wessels. Daarnaast was Niels Alberts op de donderdag aanwezig.

Dagelijks begonnen de tafeltennissers met een warming-up gevolgd door een tafeltennistraining. Verder stonden die dagen ook andere activiteiten op het programma zoals slagbal, trefbal, blokjes- en matjesvoetbal, waterspelletjes en een bezoek aan het zwembad. Op de maandag en de woensdag werd ook een tweede keer getraind en vooral op de woensdag was die training behoorlijk pittig.

Op de donderdagmiddag is een toernooitje gespeeld als afsluiting van de lichamelijke inspanningen. Alle spelers deden mee. Via de eerste ronde werden de betere spelers gescheiden van de iets mindere spelers en dus ontmoetten de spelers vanaf die tweede ronde vooral spelers van een ongeveer gelijk niveau. Ivan Hollander won het toernooi bij de betere spelers voor Jordy ten Have en Niels Alberts werd eerste bij de iets minder sterke spelers, voor Mattias Beimers. Hierbij moet worden opgemerkt dat de betere spelers niet altijd voluit gingen. Zo kwam Niels onverwachts in de B-poule terecht en eindigde Ton Ringenier zelfs als laatste in die B-poule. Het niveau op het toernooitje was trouwens goed. Dat belooft veel voor het komende seizoen.

Iedere dag werd afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd die werd verzorgd door de dames Joke Makkink, Alice Ringenier en Engelina Rozendaal. Op de afsluitende donderdag bestond die maaltijd uit een barbecue en daarna werd de trainingsweek afgesloten met een karaoke waaraan alle deelnemers en de meeste vrijwilligers deelnamen. Hoewel een aantal deelnemers er vooraf tegenop zag, werd dit onderdeel één van de meest succesvolle activiteiten van de trainingsweek. Voor die karaoke waren ook ouders en andere familieleden uitgenodigd die voor een leuke ambiance zorgden. Met de karaoke kwam een eind aan een zeer geslaagde trainingsweek.

De trainingsweek is voorbereid door de Technische Commissie van de vereniging. Dagelijks waren twee volwassenen aanwezig die de trainingen en de andere activiteiten in goede banen hebben geleid. Ralph Trip was zelfs de hele week aanwezig, van het begin tot het eind. Op maandag was Gerben Wolterink de hele dag van de partij, op dinsdagmorgen Freek Dekker, op woensdag- en donderdagmorgen Marijke Kramer en op woensdagmiddag Harmen Kramer.
De sfeer was prima tijdens de trainingsweek en het was mooi om te zien dat de deelnemers, ongeacht leeftijd, leuk met elkaar omgingen.

Alle deelnemers kregen op donderdagmiddag een shirt uitgereikt ter herinnering aan de geslaagde trainingsweek. Met die trainingsweek hebben de deelnemers een mooie basis gekregen voor de tafeltenniscompetitie die op zaterdag 15 september as. van start gaat. Als de deelnemers van dit jaar zich volgend jaar weer opgeven, en hopelijk nog een paar anderen, dan vindt die trainingsweek vast wel weer doorgang. Laten we er  met elkaar een leuke en nuttige traditie van maken! De foto s van de trainingsweek staan (binnenkort) elders op de website.


Jan Ringenier
Kampenion